Замъгляване на предното стъкло при работещ климатроник.

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
svetlyon

Шкода Новак

Мнение от svetlyon »

Здравейте, колата е Октавия 3 2.0 тди 2016г, само по предното стъкло, като пускам климатика се образува тънък все едно мазен филм, като замъгляване. Някакви идеи от какво може да е, нещо спукано по охладителната течност или нещо подобно да търся? Антифриз не ми губи. Намислил съм да я оставям в Еуратек за диагностициране и отстраняване на проблема, че е ужасно дразнещо. Благодаря предварително за мненията!
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
Обратна връзка:

Мнение от blindbard »

svetlyon, като начало погледнете/сменете филтъра на купето.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
svetlyon

Шкода Новак

Мнение от svetlyon »

Колата е напълно обслужена, сменени са филтри масла, ремъци, абсолютно всичко което трябва да се смени преди около 1000км като я купих.
hristakiev 81

Шкода Новак

Мнение от hristakiev 81 »

аз съм збаелязал на мойта като е по-влажно времето става така обърни внимание дали е отвътре замъгляването или отвън става конденза
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Дори да е обслужена - погледни филтъра на купето. Понякога ги...пропускат... умишлено.
Този проблем беше изразен доста при Октавия 1, но след това всичко е ОК и не би трябвало да има проблеми.
svetlyon

Шкода Новак

Мнение от svetlyon »

Замъгляването е отвътре и е много тънък филм леко мазен. Антифриз не губи, затова мисля, че няма проблем със системата. Като я взех беше след автомивка и я бяха намазали яко с някаква вакса за таблото, изобщо всичко беше яко мазно дали може да е от това? Филтъра на купето ще си го сменя аз превантивно за да го изключа като вариант щом ме съветвате, че може да е пропуснат от сервиза. Гледах отпред под капака където се изтича водата всичко е чисто не е затлачено от листа или боклуци. Има ли вариант да е проблем с клапата, която регулира влизането на външен въздух и въртенето в купето?
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

svetlyon написа: 23.06.2023, 09:40:08 Като я взех беше след автомивка и я бяха намазали яко с някаква вакса за таблото, изобщо всичко беше яко мазно дали може да е от това?
Това най-вероятно е причината. Докато не се изпари и разнесе този мазен слой от таблото, ще го имаш този проблем. След месец вече ще е изчезнал.

Препоръка: Не давай в автомивка да ти пръскат или мажат таблото с каквото и да било, тъй като винаги ползват някакви евтини препарати със силикон. Придават лъскавосвеж вид, но пък лепят всякакъв прахоляк след това и дълго време се изпаряват по стъклата. Купи си безсиликонов препарат с пулверизатор, с такъв няма никакви проблеми. Ето един такъв безсиликонов:
https://www.senax.bg/bgr/sprej-za-pochi ... okean.html
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

И при мен се получава понякога. След хубаво почистване на стъклото отвътре с препарат за стъкло се оправя. Моята кола не я мажат с вакси по таблото :) Филтъра ми е максимум на 1г а напоследък и на под половин. Сега е на 1к км и забелязах отново тоя филм.
svetlyon

Шкода Новак

Мнение от svetlyon »

Никога не съм си мазал колите с каквито и да било мазньочи или препарати, аз си ги мия, на мивка не ги оставям откакто преди доста години ми съсипаха вътрешни и външни лайсни. Ще сменя филтъра и ще направя едно почистване на табло и всичко останало, стъклото също и ще дебна какво се случва... дано нанякъде се оправят нещата. Благодаря на всички!
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Мнение от baijoro »

За таблото ползвам влажни кърпички за табло. Освежават го без да става лъскаво и мазно.
Аватар
VShop

Шкода Новак

Гараж: Skoda Karoq FL DSG 1.5 TSI

Мнение от VShop »

svetlyon написа: 22.06.2023, 23:33:01 Здравейте, колата е Октавия 3 2.0 тди 2016г, само по предното стъкло, като пускам климатика се образува тънък все едно мазен филм, като замъгляване. Някакви идеи от какво може да е, нещо спукано по охладителната течност или нещо подобно да търся? Антифриз не ми губи. Намислил съм да я оставям в Еуратек за диагностициране и отстраняване на проблема, че е ужасно дразнещо. Благодаря предварително за мненията!
Мисля че това е напълно нормално, и то не само при климатик. Едно от обясненията е - изпарения на съставки на пластмасите (т. нар. пластификатори) от многобройните пластмасови детайли в купето, облицовки на вратите, арматурното табло -особено при нагряване от слънце, елементи по въздуховодите на отоплението и климатика, постелки и т.н. При външна температура 30 градуса, в паркиран на слънце автомобил температуата вътре може да стигне и надхвърли 60 градуса след един час престой на място. Пластмасите в съвременните автомобили са с много високо качество, също и по отношение на тези емисии, но все пак е неизбежно, предполага се че тези изпарения се отлагат още по-лесно, когато се свързват и с прахови частици във въздуха. Още повече ако се пуши в колата. Просто трябва да се чисти от време на време, иначе изненадва някой ден при насрещно слънце, или на фарове.
Parisatis

Škoda Фен

Гараж: Škoda Octavia II 1.9 TDI BLS

Мнение от Parisatis »

Климатика духа студено, а студеният въздух е сух. Няма как да овлажнява стъклото. Влагата може да се повиши само ако е затворена клапата и върти въздуха в купето. По-скоро е от тези боклуци, с които са мазали таблото.
Продължават около мен да ме шокират шофьори с опит, които в дъждовно време пускат на предното стъкло да духа парното, за да "суши".
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @Parisatis - Как ще ми обясниш, че в 95% от дъждовните Дни предното ми стъкло е сухо без да включвам Климатик?
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Parisatis

Škoda Фен

Гараж: Škoda Octavia II 1.9 TDI BLS

Мнение от Parisatis »

tuningmania, Отваряш леко прозорец, за да уеднаквява влажността ? Отговаряш с въпрос, давай по същество как избягваш запотяването. А имаше и едни спрейчета против изпотяване ..[smilie=sarcastic.gif]
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @Parisatis - В Живота си не съм ползвал спрей против запотяване. Прозорец в дъжд не отварям. Според мен ако всичко по вентилацията на Автомобила е в изправност, силата на обдухване на предния прозорец е достатъчна, за да не позволи запотяването му. Първоначално по-бавно се постига ефекта но веднъж постигнат се поддържа и без Климатик. Иначе, с Климатика, става за Секунди..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”