Проблем със спирачна помпа за 105L

Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
105L
Мнения: 2
Регистриран на: 09.08.2023, 17:58:58
Репутация: 0

Проблем със спирачна помпа за 105L

Мнение от 105L »

Здравейте, знам, че тук е единствената възможност да открия някой наистина да разбира от стари Шкоди, благодаря предварително за отделеното време. Имам нужда от помощ за намиране на спирачна помпа за 105L 1978г - Шкодичката е на баща ми, той дълги години - откакто е произведена - си я ремонтира сам, но буталото на спирачната помпа в един момент е блокирало, и той не е могъл да го раздвижи, така че поръчах нова такава, но е различна от оригиналната..
Взех я от Аутодок
https://www.autodoc.bg/ferodo/7864967
по всички каталози и всички сайтове дето гледах за тоя модел излиза такъв чешит, обаче се оказва различна от оригиналната стара - закрепването е различно и свързването също. Той я нагоди човека, закрепи я и я свърза, обаче не ще да направи налягане. Има ли някой да се е занимавал с такъв проблем или някаква идея как да намеря помпа, която да е същата като старите, а не различна като по новите каталози. Благодаря отново.
105L
Мнения: 2
Регистриран на: 09.08.2023, 17:58:58
Репутация: 0

Проблем със спирачна помпа за 105L

Мнение от 105L »

Изображение
Red 120l
Мнения: 9
Регистриран на: 31.05.2020, 23:15:28
Репутация: 3

Проблем със спирачна помпа за 105L

Мнение от Red 120l »

Здрасти
Като старата помпа за съжаление вече не се предлага никъде. За нея се намират само ремонтни буталца, но до колкото съм чувал проблема винаги е в самия цилиндър на помпата. Аз имам два броя Шкода 120л 82г. и едната я купих със сменена помпа, същата като тази новата която сте сложили и при мен си работи. Другата ми шкода си е с оригиналната помпа и е същата като вашата оригинална, така че би трябвало и при вас да стане, освен ако при смяната на моята не са правили някакви преработки, но нямам представа. Ето, прилагам и снимка как е монтирана: Изображение
Съжалявам че не мога да помогна с някакъв конкретен технически съвет, но ще следя темата и каквато информация имам по въпроса ще се радвам да я споделя. Може да проверите дали е добре обезвъздушена системата...при мен след дълъг престой, педала на спирачката потъваше и не се връщаше обратно, мислех че ще трябва да сменям помпа, но след обезвъздушаване се оправи.
raicho
Мнения: 4
Регистриран на: 15.05.2022, 20:45:42
Репутация: 1

Проблем със спирачна помпа за 105L

Мнение от raicho »

По-старите 105/120 нямат сервоусилвател на спирачките. Старите помпи имат вграден нагнетателен клапан за остатъчно налягане 0,6-1,6 атм. /голямата гайка/. Предлагам да се направи на струг клапан и да се монтира към настоящата помпа.
Един път смених спирачна помпа. За втория ремонт нямаше откъде да се купи нова помпа. Смених буталото с двойна пружина и гумички на малкото бутало.
Rapid130
Мнения: 1
Регистриран на: 14.11.2023, 22:17:49
Репутация: 0

Проблем със спирачна помпа за 105L

Мнение от Rapid130 »

Проблемът с купените като нови помпи съществува, помпата трябва да е оригинална, ако ще и втора употреба, виж в интернет, правят гумички по поръчка, ако занесеш помпата, поне едно време го правеха някъде ако ти е поизносен цилиндъра, решава проблема. Навремето имах Шкода 120 и също купих нова помпа, беше черна на цвят, беше все едно грубо излята от чугун отвънка, е след смяната тая кола спираше далеч по-зле от преди. Проблема се пооправи, след като сложих оригинална помпа втора употреба.
Публикувай отговор

Обратно към “105, 120, 130”