Надлъжни греди за Октавия III

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
kvantrs

Шкода Новак

Гараж: Octavia mk3 vRS

Мнение от kvantrs »

Здравейте,
наближава ски сезона и понеже съм от активните скиори се налага да си сложа багажник за ски /знам, че е допълнителен драг и ще стана по-бавен, ама [smilie=pardon.gif] /. Та съответно ми се налага да си сложа надлъжни и напречни греди на бегачката [smilie=fool.gif] . В сайта на Thule /от техните продукти съм най-доволен/, но не предлагат релси за Skoda. Къде мога да намеря? И въобще на RS-ката могат ли да се монтират? /не се сещам на тавана как беше положението, а съм в офиса в момента/

П.п Вариянта да ги прекарам през багажника отпада, защото 4-5 пъти на сезон ходя до Австрия с още двама любителя на зимните спортове и съответно би било неудобно, пък и кожения салон си го пазя.
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

Аватар
kulkata

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia 4 2.0 TDI

Мнение от kulkata »

Здравей,
За Седаните и хечбек напречните греди се захващат към купето, надлъжните са при комбито. Относно съпротивлението не знам една vRS колко по-бавна ще стане. [smilie=pardon.gif]
С Thule Wingbar съм и гредите доста безшумни. И при мен предстой закупуването на багажник, но явно ще е вертикален, а не кутия. Не знам какво ще ти е по-удобно и какви ски ще се слагат в багажника.
Вносители на Thule са SLS и Escadra.
Дано да съм помогнал.

Поздрави.
Аватар
kvantrs

Шкода Новак

Мнение от kvantrs »

kulkata написа:Здравей,
С Thule Wingbar съм и гредите доста безшумни. И при мен предстой закупуването на багажник, но явно ще е вертикален, а не кутия. Не знам какво ще ти е по-удобно и какви ски ще се слагат в багажника.

Поздрави.
И аз не говоря за кутия, мерси, много полезна информация ми даде [smilie=thank_you2.gif]
Аватар
kvantrs

Шкода Новак

Мнение от kvantrs »

Така, за протокола:
Греди

Багажник
Аватар
TheSaint

Škoda Racer

Гараж: Octavia RS230
Обратна връзка:

Мнение от TheSaint »

Thule Rapid System 754 + Thule WingBar969B /черни/ - това е най доброто мисля за теб

Аз имам Thule WingBar Edge Black Edition Fixpoint 959x и съм доволен
Не шумят , не драскат боята , леки са и не дразнят прекалено
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Ако някой си търси напречни греди. Пуснали са в Лидъл алуминеви Menabo Brio с два ключа за 70 лв. Същите ги гледах в bagajnik.com на 160 лв.
Ето снимка :
Изображение
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
aleksander

Škoda Фен

Гараж: Audi A4 3.0 quattro
Renault Megane Coach F7R...

Мнение от aleksander »

Аз си вози колелата на тикава греди от Лидл нямат грешка :)
Ме4о Коди

Škoda Фен

Гараж: Skoda Kodiaq TDI 190 DSG , Opel Astra H
Обратна връзка:

Мнение от Ме4о Коди »

JORDITO написа: 27.06.2017, 14:46:30 Ако някой си търси напречни греди. Пуснали са в Лидъл алуминеви Menabo Brio с два ключа за 70 лв. Същите ги гледах в bagajnik.com на 160 лв.
Ето снимка :
Изображение
Някой виждал ли ги е в Lidl наскоро?
Аватар
Simov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.

Мнение от Simov »

Гледах, че имаше някъде преди месец. Може и малко повече да е било. Не обърнах внимание дали са точно този модел.
Изображение
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Същия модел бяха, преди Коледа в Ринг мол в Лидъл ги гледах.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
Simov

Škoda Ентусиаст

Мнение от Simov »

И аз искам да си взема напречни греди, на които да сложа ски багажник. Но голяма чуденка се чудя. Дали има смисъл да набивам толкова пари за Thule, или да си взема някакъв по-евтин вариант. На Шкода оригиналните греди ги гледах, имат формата на лидълските и не ми харесват.
Изображение
ceckoguide

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia 3 2.0TDI 150

Мнение от ceckoguide »

Ме4о Коди написа: 05.01.2020, 19:30:00
JORDITO написа: 27.06.2017, 14:46:30 Ако някой си търси напречни греди. Пуснали са в Лидъл алуминеви Menabo Brio с два ключа за 70 лв. Същите ги гледах в bagajnik.com на 160 лв.
Ето снимка :
Изображение
Някой виждал ли ги е в Lidl наскоро?
Доста често съм ги виждал и в Метро, в лидъл по спомен бяха 69лв, в Метро са 79лв или 89лв.
Simov написа: 07.01.2020, 10:24:00 И аз искам да си взема напречни греди, на които да сложа ски багажник. Но голяма чуденка се чудя. Дали има смисъл да набивам толкова пари за Thule, или да си взема някакъв по-евтин вариант. На Шкода оригиналните греди ги гледах, имат формата на лидълските и не ми харесват.
В олх има доста оферти за Тюле и може да вземеш хубави греди на под 200лв :) Аз вече 3-4 години съм с Лидълските, не са никак лоши, единствено ако караш без никакви багажници отгоре са по-шумни, обмислям тази година да ги сменя с някой по-хубав модел на Тюле, но съм на кантар все още.
Аватар
Simov

Škoda Ентусиаст

Мнение от Simov »

И аз гледам в olx, искам да си взема Wingbar или Edge, но за под 200 лева няма такива. [smilie=pardon.gif] Вторите са доста по-красиви, но с по-малка товароносимост, а и разстоянието с тях до тавана на автомобила е по-малко. Приятел има такива на A4 Allroad и няма достатъчна височина, за да постави ските в багажника с автоматите надолу. Чудя се на кои да се мятам...
Изображение
Ме4о Коди

Škoda Фен

Гараж: Skoda Kodiaq TDI 190 DSG , Opel Astra H
Обратна връзка:

Мнение от Ме4о Коди »

Аз взех Menabo Brio от Lidl и Menabo White Bear 4 от сайт, но не съм ги монтирал още. Дават до 130 км/ч ограничение, което е ОК според мен.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”