Странични огледала - не работят
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
ecubg
- Гараж: Skoda Kodiaq 2.0TDI 150hp 7DSG 4x4
Здравейте,
Търсих подобна тема във форума, но не намерих. Кодиак 2.0TDI DSG, 2019.
Та преди около 2 седмици започнаха да не ми работят страничните огледа. Първо започнаха да не се отварят при отключване и затова изключих тази опция от инфотеймънта. Сега вече дори не мога да ги настойвам от джойстика на врата - не помръдват.
Интересното е, че в един момент се задвижват за 1-2 секунди и после пак блокира и дори и не можеш да ги върнеш в обратното положение.
Всичко това се случва, когато отключвам с дистанционното. Ако отворя вратата с Kessy, то тогава огледалата работят за около 10 секунди и след това пак блокират.
Явно джойстика си е ОК. Проверих бушините за двете огледала - и те са ОК. Направих рестарт с пускане на предните стъкла до долу, задържане, вдигане до горе и пак задържане - няма промяна в огледалата.
Някъде прочетох, че това е в резултат на слаб акумулатор - моят е на 12,4 V, а auto start-stop-a го изкключвам винаги. Акумулаторът е оригиналния - на 6 години, но пък си е нормално зареден и нямам проблем с паленето.
Дали някой е имал подобен проблем?
Търсих подобна тема във форума, но не намерих. Кодиак 2.0TDI DSG, 2019.
Та преди около 2 седмици започнаха да не ми работят страничните огледа. Първо започнаха да не се отварят при отключване и затова изключих тази опция от инфотеймънта. Сега вече дори не мога да ги настойвам от джойстика на врата - не помръдват.
Интересното е, че в един момент се задвижват за 1-2 секунди и после пак блокира и дори и не можеш да ги върнеш в обратното положение.
Всичко това се случва, когато отключвам с дистанционното. Ако отворя вратата с Kessy, то тогава огледалата работят за около 10 секунди и след това пак блокират.
Явно джойстика си е ОК. Проверих бушините за двете огледала - и те са ОК. Направих рестарт с пускане на предните стъкла до долу, задържане, вдигане до горе и пак задържане - няма промяна в огледалата.
Някъде прочетох, че това е в резултат на слаб акумулатор - моят е на 12,4 V, а auto start-stop-a го изкключвам винаги. Акумулаторът е оригиналния - на 6 години, но пък си е нормално зареден и нямам проблем с паленето.
Дали някой е имал подобен проблем?
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Аз имах същият проблем, но с форда. При него беше паднал акумулатора от "скок на място". Покарах го два, три дни(имам и малко извънградско до работа) и се оправиха. Ходих да проверявам акумулатора дали не е свършил. Оказа се, че е в добро здраве, аз мислех, че е заменал. Просто иска каране. Провери го при някой с техника да ти види всичко, зареждане, пусков ток, заряд.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
-
ecubg
Благодаря за мнението! Искрено се надявам в това да е проблема. Ще покарам малко на дълъг път и ще пробвам, ако не - ще пробвам с нов акумулатор.
-
OctavianNot
- Гараж: Škoda Karoq
Мисля, че в ЕТ имат стенд да товарят акумулатори - но не знам колко струва процедурата..
На нова Октавия, смениха акумулатора по гаранция (след проблеми с акумулатора, но не бяха същите като вашите) - значи има как да го премерят?
На нова Октавия, смениха акумулатора по гаранция (след проблеми с акумулатора, но не бяха същите като вашите) - значи има как да го премерят?
-
ecubg
OctavianNot написа: 16.10.2025, 17:46:49 Мисля, че в ЕТ имат стенд да товарят акумулатори
[/quot
Благодаря за инфорамцията, но в ЕТ само за "здравей" ти взимат 50 лв. и за "чао" още 50. Ще изчакам да видя на дълъг път как стоят нещата и ако няма подобрение просто ще го сменя с нов. Все пак 6 години е държал, не са малко - дал е достатъчно и вероятно си му е време да бъде сменен.
След смяната ще пусна ъпдейт по темата.
Успешен ден!
-
xektop
- Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE
ecubg, Във всеки един специализиран магазин за акумулатори могат да го провоерят. https://www.abt2001.bg/bg/cn
-
ecubg
Здравейте, не съм тествал акумулатора, но след като видях, че вече е почти на 7 години, а и онзи ден ми даде греша в "Старт-стоп сисемата", направо го смених с нов (същата марка и параметри) и нещата заспаха и вече всичко работи както трябва. При смяната ми направиха и настройка (обучение) за новия акумулатор, така че грешки не се появяват.
В заключение - при падащ акумулатор симптомите са:
- неработещи странични огледала;
- изписва на арматурното табло грешка в старт-стоп системата.
В заключение - при падащ акумулатор симптомите са:
- неработещи странични огледала;
- изписва на арматурното табло грешка в старт-стоп системата.
- ivand911
- Гараж: Fabia1 1,4TDI 80HP '06
- Обратна връзка:
И къде го смениха и обучиха този акумулатор?
-
ecubg
Смених го на Сточна гара "АкумулаториБГ" мисля, че казваше фирмата - между другото доста бързо станаха нещата - като отидох директно извадиха моя акумулатор, сложиха новия, въртяха волана наляво-надясно и с една диагностика на Bosch изчистиха някакви грешки, въведоха някакви нови стойности и така. Акумулаторите се различаваха малко в стойостите - примерно стария беше 70/700 а новия е 70/760.