Съвет/мнение за Superb

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2008г. до 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
ashota

Шкода Новак

Съвет/мнение за Superb

Мнение от ashota »

Здравейте, насочил съм се да купувам Шкода за семейна кола. Държа да е широка/голяма и с място за краката и на хората отзад защото съм 1.85. Като държа да е автомат задължително. Гледам че имат 1.9 TDI 105 но са само ръчка. Кой друг им е хубав мотор 2.0 TDI 8v ли бяха по сполучливите? Към какво ще ме насочите моля за мнения и препоръки. Благодаря ви!

Поздрави!

П.с. Също и на Супърб 3 съм хвърлил око, при тях 2.0 150 /190 е по добре? Държа си да е дизел и това е 😃
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Съвет/мнение за Superb

Мнение от bega4kata »

2.0 тди 8 клапана са толкова стари вече, че колкото и да са здрави, ще имаш проблеми. 20 годишни са.
Може да ти ги изброя даже.
Супеб 3 ако намериш на около 100-150к. км е съвсем друго нещо.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
ashota

Шкода Новак

Съвет/мнение за Superb

Мнение от ashota »

bega4kata написа: 05.07.2026, 20:19:11 2.0 тди 8 клапана са толкова стари вече, че колкото и да са здрави, ще имаш проблеми. 20 годишни са.
Може да ти ги изброя даже.
Супеб 3 ако намериш на около 100-150к. км е съвсем друго нещо.
На тази съм хвърлил око, но малко ме плашат км

https://mobile.bg/11774816445310163
Аватар
Kiko

Škoda Ентусиаст

Гараж: Служебна Dacia Duster

Съвет/мнение за Superb

Мнение от Kiko »

Другите 10 годишни дизели, ако е внасяна от Европа, да не мислиш, че са на 178к? Води я при @bega4kata да я диагностицира дали е умряла и такам.
На морето колите са най-бързи!
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Съвет/мнение за Superb

Мнение от kolyo b8 »

ashota написа: 07.07.2026, 22:35:10 На тази съм хвърлил око,
В момента във Варна регистрират автомобили със серия В ----ХМ. Преди това е била серия В ----ХК (приблизително от октомври 2025 до около април 2026).
ashota

Шкода Новак

Съвет/мнение за Superb

Мнение от ashota »

Тя е била Софийска карана е предимно извънградско по два пъти на седмица до Румъния и обратно. Мисля че на 80-90к км са я купили и е ползвана за служебна да карат пари със нея до Румъния, приятел работи във фирмата и казва че си ги гледат и си поддържат колите но взе пак знам ли. Някаква сърна са блъскали и е оправена по каско както и за цената мисля че на 9 ще можем да я спазарим
Изображение

каза че колата била хубава, но не става за препродаване заради многото км защото всеки бяга
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: VW Passat B8.5 2.0TSI, Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Съвет/мнение за Superb

Мнение от stanley »

Аз бих й дал шанс, най-малкото, че е ползвана за доста отговорна работа и едва ли е имало компромиси с обслужванията.
ashota

Шкода Новак

Съвет/мнение за Superb

Мнение от ashota »

А добре между VW Tiguan II след 2016/17 и Škoda Kodiaq те също ги гледам че започват от 2016/17 кое е по добър избор и защо? Кодиака имат и някакъв мотор 177 докато при Тигуана са 150 и 190
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Съвет/мнение за Superb

Мнение от Цецо75 »

ashota написа: 09.07.2026, 15:22:46 Кодиака имат и някакъв мотор 177
Тия са някакъв "нов внос", във България такова нещо не се е продавало. Внимавай с историята, да не е някой милионник.
Бееееее.....
Аватар
Mirko

Škoda Фен

Гараж: Шкода Октавия 2006
Обратна връзка:

Съвет/мнение за Superb

Мнение от Mirko »

е.а го гледам много теми от същият потребител и тук и в Шкода клуб сайта :) същият човек търсеше Октавия 2 фейс 1.9тди [smilie=fool.gif] иначе ако е добре гледана и карана основно на дълго си е супер колица
Аватар
Mirko

Škoda Фен

Гараж: Шкода Октавия 2006
Обратна връзка:

Съвет/мнение за Superb

Мнение от Mirko »

Цецо75 написа: 09.07.2026, 15:29:33 Тия са някакъв "нов внос", във България такова нещо не се е продавало. Внимавай с историята, да не е някой милионник.
[/quote
Изображение
Ето данните на моята
Идея Как да проверя без пари на колко е била в Австрия 🤔
sepuko

Шкода Новак

Съвет/мнение за Superb

Мнение от sepuko »

Имам въпрос за това как действа типтроник-а при DSG моделите на Супърб. В момента карам Субару Аутбек с 5 степенен автоматик с типтроник. Дори когато е в автоматичен режим мога да ползвам понижаване и повишаване на предавките с лостчетата и това ми се превърна в стил на каране. Спирачките ползвам минимално, защото минавам през почти всички скорости надолу(първа включително, някъде от 60 км/ч надолу), когато знам, че ще спирам до 0 или просто понижавам предавка когато пред мен някой кара по-бавно и оставям да изравни плавно. Да не говоря колко е полезно, когато слизаш по планински път. През зимата, на заснежено и хлъзгаво, ако искам да тръгна без превъртане и намеса на ESP-то, мога да тръгна от втора. Единствената разлика при ръчния режим е, че колата не вдига предавки сама освен ако не си в критични обороти. По същия начин ли действа и при Супърб?
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Съвет/мнение за Superb

Мнение от Цецо75 »

Горе долу същото. Ако превключваш през перата, по някое време може да се върне обратно на автомат. Например при спускане ако върнеш през перата, държи на ръчни, докато не намалеят драстично оборотите или не се качат в червеното. Ако си караш по равно и чукнеш за да ускориш по пъргаво, ако я задържиш малко повече на газ, ще качи сама по-нагоре.

Иначе, ако ги ръчкаш през лоста, поне на по-старите държи на ръчно много дълго, докато не стане зор за колата.

Неприятното на цялата работа е, че поне на дизела, са много странно наредени предавателните числа, за да са удобни за компютъра, да е нисък разхода, да е пъргава колата, да няма емисии и ала-бала. Не са както биха били на ръчна. И някак си не се получава каквото си мислиш, че трябва да се получи. За спускане е горе-долу ок, но да си караш на пера все едно си на ръчни скорости - не става хич. Едни скорости са много къси, други странно дълги, а разликата не е постепенна.
Бееееее.....
sepuko

Шкода Новак

Съвет/мнение за Superb

Мнение от sepuko »

Цецо75 написа: 09.07.2026, 17:46:51 Горе долу същото.
Благодаря за изчерпателния отговор, това ми трябваше да знам.
ashota

Шкода Новак

Съвет/мнение за Superb

Мнение от ashota »

Mirko написа: 09.07.2026, 15:33:36 е.а го гледам много теми от същият потребител и тук и в Шкода клуб сайта :) същият човек търсеше Октавия 2 фейс 1.9тди [smilie=fool.gif] иначе ако е добре гледана и карана основно на дълго си е супер колица
Не мога да се прежаля още за момента да дам 15к за кола, иначе най си ме дърпа към Кодиак и Тигуан 2 поне като ще е да е 😃

На много добри цени ги има тук в Швеция и следователно абсолютно всякаква информация за всяка една кола като например:
Колко на бр са били предишните собственици, дали е била на човек или на фирма на името
Ако е имала проблеми при минаване на преглед всичко е описано както и дали се допуска или не
Също дори сайта им дава препоръчителна цена автоматично според км
От кого и кога е купена и на каква цена, абе като цяло абсолютно всичко за колата [smilie=sarcastic.gif]

Тук много Волва карат XC60/90 но към тях съм абсолютна нула и грам представа си нямам. Дърпа си ме към вага и това е [smilie=yahoo.gif]
Някой ако има да е запознат с волвата, нека каже нещо и за тях?

Исках да мина по леко с някоя бюджетна кола, но все пал удобна, но тя май работата е ясна на къде отива 😃
Та въпроса е като ще се дават пари за кола дали да е супърб, кодиак или тигуан 👌🏻
Публикувай отговор

Обратно към “Superb II”