Има голяма вероятност за Škoda Superb vRS и Kodiaq vRS

Ръководството от Млада Болеслав обсъждат варианти за разширяване на vRS моделите. Това най-вероятно ще включва Супърб 3 и новият SUV Kodiaq.

Феновете на спортните модели vRS в момента се радват само на един модел в гамата чешкият производител – Octavia 3 vRS. Въпреки, че тя предлага чудесен баланс между спортни характеристики и удобствата и комфорта на семеен автомобил, изглежда шефовете разглеждат възможността да добавят и на Superb и Kodiaq по една емблема vRS. Това вероятно ще се случи съответно през 2018 за флагмана и 2019 за високопроходимият модел.

Škoda CEO Бернхард Майер е споделил пред Auto Express, че има “сериозен потенциал” за vRS варианти за най-големите модели на марката. Вероятността за печалба изглежда голяма, тъй като все повече се избират топ версиите на Октавия и Супърб. За съжаление, поне за момента, Майер отрича за завръщане на Fabia vRS на пазара, според него “това е неосъществимо”.

Флагманът Супърб vRS би трябвало да предложи съществена разлика в мощността в сравнение с настоящият 280PS 4×4. Това означава, че е вероятно да се използва 300PS версията от VW Golf R, като дори е възможно допълнително повишаване на мощността. Същият двигател вероятно ще захранва и Kodiaq vRS на по-късен етап.

Шкода е изключително фокусирана върху пускането на plug-in hybrid на пазара колкото се може по-скоро. Първият бензинов-електрически модел ще бъде Superb 3 в края на 2018, ще го последват Kodiaq и бъдещето Yeti.

Майер допълни слуховете за Американският пазар като цел на Шкода. “В САЩ  се реализират около 25% от продажбите на автомобили в целият свят, ще е лудост ако игнорираме този факт. Определено има интерес, и ние наблюдаваме отблизо.” Най-логичните модели за американският пазар, разбира се, са Супърб и Кодияк. “Ние разполагаме с портфолио за него (пазарът в САЩ), но ако ще започваме продажби, трябва да го направим правилно. Шансът ще е само един.”

Skoda Superb 3 vRS - Render

Източник: http://www.autoexpress.co.uk
Снимки: http://www.theophiluschin.com

Споделете: