Не е проблема в плащамето на майстори и сервизи.
Проблема е в неадекватността им. Лошата комуникация с клиента. Премълчаване на някои факти и последствия, ако клиента забележи, или ако мине номера.
Пример1 - какво става с ремонта, докъде стигнахте, това на третия ден от приемането на колата, разглобихме я и я изкарахме навън, а защо не я сглобявате и да идвам да си я взимам, ми чакаме някаква част да пристигне и да не заема място на подемника, а каква част трябва да пристигне аз защо не знам защо никой не ми се обади да ме информира, емиии то приемчика това то онова.
Пример2 - ремонт на АСК, влиза за смяна на турбина, започнахте ли ремонта, това пак на третия ден, обикновено след третия ден започвам да звъня всеки ден, чакаме да пристигне турбината, ама нали щеше да пристигне за 2 дни с DHL???, еми още не са я пратили???, ама що да ме информират, наложи се да сменим и масления охладител и масления радиатор, за масления радиатор подозирах, защото беше сгънат от долната страна и очаквах, но за масления охладител ме изненадаха, питам какво му е на охладителя - ми счупени са му алуминиевите тръбички????, как така счупени, бяха си здрави, в последствие при издаването си поисках старите части, и се оказа, че при демонтажа са скъсали алуминиевите тръбички към охладителя, съответно нови тръбички и нов охладител, стана разправия и съответно тръбичките останаха за сметка на сервиза, затова пък в последствие разбрах че са ми почти утроили цената на охладителя, а всичко щеше да е точно ако просто се бяха обаждали при всяко установяване на нещо, на стар автомобил си е нормално да клеяса резбара на алуминиевите неща и съответно при демонтаж да стане проблем, при добре и навреме поднесена информацията нещара биха били други, сега дали е било неопит на младия майстор или случайност, за мен е все едно, и при единия и при другия случай щях да си го платя.
Пример3 - стържене някъде отпред, в не малък сервиз, няма да цитирам кои са дотук сервизите, но нито един не е бил малък/гаражен, оставям колата рано сутринта, около обяд ми обаждат и казват маховик и съединител за смяна, цена труд ххх, цена части хххх, правим ли я колата?, ми цената ми се вижда висока, казвам добре правим я, на следващия ден, ранния следобяд ми се обаждат колата е готова елате да си я вемете, казвам си супер,

, бързо, коректно, надявам се и безпроблемно, е да ама си останах само с надеждите, при издаването питах тествахте ли колата, всичко наред ли й е, нещо друго има ли да се прави?, казват всичко е наред с колата, плащам си, взимам си я, излизам от сервиза на втория завой същото хррррр от предницата, айде обратно в сервиза, малко разправия и обяснения, оказва се че са я тествали само в рамките на сервиза, естествено на ниска скорост, оказва се лагер в главината, казвам и сега какво правим???, еми то и без това съединителя ви беше износен, което си беше така, диска на съединителя си беше почти на нитовете, казвам добре сменяйте и лагера, пих две кафета в кафенето им, и си взех колата, нямаше стържене ръмжене и т.н., обаче аз изнервен въобще не се сетих да си искам старите части, така след два дни размишлявайки си казах ама то маховика може да си е още здрав, обаче естествено бах командировка и отивам след седмица и питам може ли да си взема стария маховик, казват може, ей тук на купчината е намери си го и си го вземи, те старите железатии веднъж месечно ги извозваме, та още не сме ги извозили, тъй че трябва да е тук, е аз обаче упорит инат разрових цялата купчина но не си го намерих, казвам тук го няма моят, всички са стари и ръждясали, е то нали 2 дни валя дъжд и всичко е хванало ръжда, казвам моят го няма тук, съответно човека видя че става напечено и каза да идем да потърсим из халетата на сервиза, еми претърсихме ги няма го, извод майстора го е видял, че е здрав и го е прибрал.
Пример4 - най-пресен, кормилната рейка, старата счупена, взимам друга, втора употреба, но сравнително нова на малко км, взимам я от една тоталка ударена отзад, прът здрав, накрайници здрави, основа, електромотор здрави, отивам в сервиз, колко ще струва смяната толкова, добре, оставям я сутринта колата, вечерта си я взимам готова, всичко тип топ, управление, като нова, минават 9 месеца колата започва яко тропане, все едно предницата ще изпадне на пътя, отивам в сервиза, качиха се в колата, направиха няколко кръгчета, ми за нова рейка си, казвам как за 9 месеца ще се скапе???, тук вече при Сами за по обстоен преглед, защото не ми се вярваше толкова да тропа от едната рейка, Сами каза - ми то ти е ръждясал пръта, единия маншон беше без скоба и влизало вода и всякаква гняс, и тропаше, е как ще изчезне скобата на маншона, или не са сложили въобше или според Сами са го хванали с опашка.
Та изключая няколкото човека, които се броят на пръстите на едната ръка, как човек да се довери на сервиз/майстор.
Още повече в днешните модерни времена с интернет обществата, всеки сам може да види процента качествени сервизи/майстори към процента некачествени.