dimibo написа: 10.02.2019, 01:23:46
nzlatev написа: 09.02.2019, 16:38:38
Да, но за автомобил само градско? За премиум автомобил, премиум гуми, така трябва, но това са сигурно под 10% от автомобилите в БГ.
Даже и 10% не са. Току що се прибирам от Пампорово. Равносметката - S класа - Нексен, БМВ Х6-ца - Нексен, Порше Кайен - Нексен, едно ново А8, от тези с целия стоп отзад - Нексен, и спрях да гледам премиумите.
НЕКСЕН си е доста добра гума за цената си .
Влача вече 5 различни комплекта на три коли, 17" и 19".Стига да са си корейски са ОК.
Преди време бях писал, че една и съща марка и модел съм тествал на 16/17/18 цола и разликата е огромна.
От доста време производителите твърдят, което е в тяхна вреда като цяло, че съвременните гуми с правилно съхранение и използване запазват качества до 10г и не е меродавно вече да се гледа гума на склад от преди 3г да речем , че не е ОК.
Всяка година смеските се променят и ДОТ 2019 няма гаранция , че ще е по-добре от същият модел/размер с ДОТ 2018.
@Цецо75, Адаша правилно е написал за компрометираните тестове на гуми.
Отделно ще спомена отново, че гума 205/55/16 тествана на Голф7 , ще се държи абсолютно различно при размер 18'' или същият тестван , но на друга марка автомобил.
Преди години имаше една марка ЛАППОНИЯ , правеха се по лиценз на Мишелин и за руския пазар.5 сезона зимни не са мръднали и се оказаха наистина добри, карат се на Олроуд и доста по черен път.
Гумите трябва да се подбират основно по това къде и как ще се кара колата.
Имам приятели с БМВ-та с компресори само на задно и след хиляди левове за Р888/Парада и прочее, колите им държат най-много с Уестлейк гуми и са доволни хората, нищо , че се водят нисък клас.
Същото е положението с AVON (не козметичната компания
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
), които са били доставчици за Ф1.
Съвсем друг въпрос е, че тази гума например Good Year 205/55 R 16 91W Effigrip Performance, с този масов размер и подходящи отстъпки се намира за под 400лв за 4бр и тогава среден/нисък клас гума отпада.
Поздрави