Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни и летни гуми)

Мнение от Sec8200 »

nzlatev, по някога и аз мисля като теб,после реша сигурността преди всичко и обраъно :)

Честно казано губя много време да чета за гуми и накрая толкова се обърквам,че ми се догади...

Реших среден клас (все пак карам кола среден клас) .... е объркано е!
После реших висок клас... четеш ревюта на едните Гудиър на 1во място, на другите на 13то!

После реша че ще е друга,чета мнения на потребителите и ... се оказва,че едно са тестове едно е личното мнение.

И накрая?

п.п. чета tyrereviews.co.uk и всякакви форуми в БГ
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Тоше, номера е - купуваш нещо среден клас или умерено висок клас и нямаш предварителни свръхочаквания. Тогава всичко е наред.

Не чета тестове, защото са корумпирани. Не отчитам форумни мнения, защото условията и очакванията от гумите на всеки са различни.

Аз лично за лятото си отпускам повечко джоба, щото карам повече. За зимата определено не се изхвърлям.
Бееееее.....
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

Благодаря на бат Стефан и на Цецо!

[mention]Цецо75[/mention], добре лятото с какви караш. Отделно дори да не четеш все пак отиваш и гледаш критерии..пари ли, клас ли, марка ли, борда какъв е или шарка. Иначе за очакванията си прав - блажен е този,който няма очаквания, защото няма да бъде разочарован
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Ханкоок ево2 v12, може и да бъркам нещо в абривиетурата [smilie=sarcastic.gif]

2 сезона съм доволен. Една идея по-шумни са, защото са посокови. Държат ме добре на сухо и мокро, но и аз рядко ги провокирам.

Преди това бях с Конти премиум контакт, не мога да кажа кое е по-добро.

Един разумен довод при избора на гуми е да са популярни и да ги има при повече доставчици. Ако спраскаш някоя непоправимо да не се окаже, че трябва да чакаш с месеци доставка примерно.
Бееееее.....
werz

Škoda Фен²

Гараж: Купчина ламарини

Мнение от werz »

Момчета,никой не казва,че с евтини или стари гуми човек не може да се придвижва.Тук говорим за гуми за Шкода и впечатленията от тях.Масово това означава размер 205/16 до 225(235) 18,при които разликите в цените на комплект 4 нови гуми среден и висок клас(без Мишлен) са в рамките на половин резервоар бензин/нафта.Относно старите модели гуми-технологията върви напред-едно е Голф 4 ,друго Голф 7,все пак хиляди хора целогодишно бъркат смеси,пробват и записват.Относно етикетите [smilie=hunter.gif] ,относно потребностите-всеки има право да си спести 40-50лв и никой не може да го съди.Въпросът е,че гумите влияят на всички участници на пътя,аз лично и на служебните коли не слагам евтини гуми.Относно Унироял-да добре са на мокро и студено,обаче над 40градуса на асфалта на сухо ги няма никакви и са шумни,Вредещайн са ок някои модели ,но свършват за норматив.Наричам премиум гумите така,защото това са огромни концерни и най-нормалното нещо е да вкарат топ технологията в най-скъпият продукт.И другото нещо е ,че това са имена(името се разваля не вероятно бързо),а не като Нокиан(да вкарват фалшиви гуми по тестовете).Впрочем Нокиан са отличен пример-като ги хванаха,че лъжат ги попитаха-добре хванахме ви,но явно може да направите топ гума,защо не я произвеждате-защото е много скъпа за производство
Аватар
nzlatev

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI

Мнение от nzlatev »

Аз имам лични три автомобила. Фабията е само за градско, няма винетка и никога не е имала, тя е с Клебер зимни-летни. Йетито се кара само от съпругата ми и тя не кара когато има лед или сняг, там съм с все сезонни Мишелин Кросклимат, то във Варна не е много дълга зимата. Суперба е само за извънградско, летни Гудиар , зимни Континентал, колата си има гараж. Ако почна всяка да сменям на 2 г. или на всичките да слагам премиум... Първо финансово не ми е изгодно, второ екологично не искам да правя толкова боклук. Да съобразявам се когато карам какво карам и в какви условия, но така мисля , че е правилно. Съответно , ако някой иска да кара винаги нов премиум и не ми пука за нещата които аз описах, супер, така иска така оправи. Свят голям , хора всякакви ;)
П.С. Когато някоя гума е кофти веднага се маха , не искам някой да си мисли , че препоръчвам да се кара със стари или гадни гуми! Смятам, че гумите, спирачките и умното каране са най-важните на пътя!!!
Последно промяна от nzlatev на 09.02.2019, 16:10:59, променено общо 1 път.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Кое ли е с по-кратък спирачен път?

Гуми средна ръка търкалящи се с 140 или премиум гума търкаляща се с 220?
Бееееее.....
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

Премиум със 140 [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Всичко е относително.
Основно, ако се съхраняват правилно(на тъмно) и не се карат меки ще изкарат доста.
А една гума, която вече "не става", си й личи [smilie=pardon.gif] .
Аватар
nzlatev

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI

Мнение от nzlatev »

stefan L написа: 09.02.2019, 16:12:50 Премиум със 140 [smilie=sarcastic.gif]
Да, но за автомобил само градско? За премиум автомобил, премиум гуми, така трябва, но това са сигурно под 10% от автомобилите в БГ.
Аватар
Баш Майстора

Ретро Škoda

Гараж: Шкода120L-52hp,
Обратна връзка:

Мнение от Баш Майстора »

Спред мен всичко зависи от:1.Уменията на водача 2.Как се използва автомобила
Аз мога да преценя състоянието на гумите си и да съобразя с това скоростта и дистанцията си.Позволявам си да ползвам едни гуми много време-срам ме е да кажа колко,като слушам как някои ги сменят всяка година [smilie=sarcastic.gif]
Обаче има автомобили,предимно служебни,които постоянно хвърчат напред-назад из БГ.Там компромис не трябва да има,защото се гони график,скорост и пр.
Та,истината е многостранна..
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Мнение от dimibo »

nzlatev написа: 09.02.2019, 16:38:38 Да, но за автомобил само градско? За премиум автомобил, премиум гуми, така трябва, но това са сигурно под 10% от автомобилите в БГ.
Даже и 10% не са. Току що се прибирам от Пампорово. Равносметката - S класа - Нексен, БМВ Х6-ца - Нексен, Порше Кайен - Нексен, едно ново А8, от тези с целия стоп отзад - Нексен, и спрях да гледам премиумите.
Günter Stg 1
Аватар
Бай Онзи

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 3 FL, Vision, 184 Hp, 4x4, DSG.

Мнение от Бай Онзи »

Абе летния нексен с които дойде нашата Брауни си е баш баят дразнеща гума (шумна и некомфортна). Поне не тресеше като премиум румънски Контенинентал.
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

dimibo написа: 10.02.2019, 01:23:46
nzlatev написа: 09.02.2019, 16:38:38 Да, но за автомобил само градско? За премиум автомобил, премиум гуми, така трябва, но това са сигурно под 10% от автомобилите в БГ.
Даже и 10% не са. Току що се прибирам от Пампорово. Равносметката - S класа - Нексен, БМВ Х6-ца - Нексен, Порше Кайен - Нексен, едно ново А8, от тези с целия стоп отзад - Нексен, и спрях да гледам премиумите.
НЕКСЕН си е доста добра гума за цената си .
Влача вече 5 различни комплекта на три коли, 17" и 19".Стига да са си корейски са ОК.
Преди време бях писал, че една и съща марка и модел съм тествал на 16/17/18 цола и разликата е огромна.
От доста време производителите твърдят, което е в тяхна вреда като цяло, че съвременните гуми с правилно съхранение и използване запазват качества до 10г и не е меродавно вече да се гледа гума на склад от преди 3г да речем , че не е ОК.
Всяка година смеските се променят и ДОТ 2019 няма гаранция , че ще е по-добре от същият модел/размер с ДОТ 2018.
@Цецо75, Адаша правилно е написал за компрометираните тестове на гуми.
Отделно ще спомена отново, че гума 205/55/16 тествана на Голф7 , ще се държи абсолютно различно при размер 18'' или същият тестван , но на друга марка автомобил.
Преди години имаше една марка ЛАППОНИЯ , правеха се по лиценз на Мишелин и за руския пазар.5 сезона зимни не са мръднали и се оказаха наистина добри, карат се на Олроуд и доста по черен път.
Гумите трябва да се подбират основно по това къде и как ще се кара колата.
Имам приятели с БМВ-та с компресори само на задно и след хиляди левове за Р888/Парада и прочее, колите им държат най-много с Уестлейк гуми и са доволни хората, нищо , че се водят нисък клас.
Същото е положението с AVON (не козметичната компания [smilie=sarcastic.gif] ), които са били доставчици за Ф1.
Съвсем друг въпрос е, че тази гума например Good Year 205/55 R 16 91W Effigrip Performance, с този масов размер и подходящи отстъпки се намира за под 400лв за 4бр и тогава среден/нисък клас гума отпада.
Поздрави
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”