Как се прави тунинг? Размисли и страсти...

Класически, редки и спортни автомобили. Теми свързани с Тунинг
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Също така да вметна, че заводско колите са направени да работят на бедни смеси, което пък води до високо егт, което пък от своя страна няма как да не е изчислено и предвидено в оем конструкцията на ауспусите. След ремапите колите държат по-ниска тем. на маслото, примерно ежедневно моята не минава 100°, докато преди това редовно си ги минаваше.

Сами, добре знаеш, че оем генерацията е проходна до задните гърнета, ако те не могат да отведат топлината или го правят по-бавно то значи се нагряват доста повече пък не топят нищо...
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Да, нагряват се целите. Не само накрайниците.
Разпределя се отделената топлина по цялата генерация.А при спортните на които целта им е да извеждат по бързо и лесно газовете се нагряват по малко и накрая издухват по горещ въздух, който много стопля накрайниците и бронята.
При мен и на оем дифузорра има леко разтопено.
Изображение
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
todor87

Škoda Racer

=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

La Furia Roja написа: 28.04.2019, 12:39:29 Бууста при АПР е голям , а стоковите ни свещи при РСките са НЖК Дабъл Платина с 0.8 Гап. Топлинно число 7.
Не може да прехвърли искрата. Даваше Мисфайъри и гасеше цилиндрите.
Никакъв шанс...давам пример.
Перлата е с свещи платина гап 0.8, при 2 бара на 6к.об. как пали? [smilie=pardon.gif]
Твойта 2 бара не е виждала, камо ли на такива обороти.
La Furia Roja написа: 28.04.2019, 12:39:29 Отделно температурата при 220-250 к.с. е една при 400-420 к.с. е съвсем друга.
Да ти кажа, няма голяма разлика [smilie=pardon.gif]
Ако си имал мисфаери и изправни свещи, то проблема е другаде....бубина, дюза и по реда си нататък...
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Той, Щайнбауера май му надуваше на 2 бара.
Изображение
Аватар
todor87

Škoda Racer

=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

bega4kata написа: 28.04.2019, 12:45:22 Разпределя се отделената топлина по цялата генерация.
На къде да разпределя, като отпред винаги е по-загрята генерацията?
Аз мисля, че топи само и защото тръбата/накрайника става с по-голямо ф и е просто по близо до пластмасата, следователно топи... [smilie=pardon.gif]
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

todor87 написа: 28.04.2019, 12:56:52 Перлата е с свещи платина гап 0.8, при 2 бара на 6к.об. как пали?
Твойта 2 бара не е виждала, камо ли на такива обороти.
todor87 написа: 28.04.2019, 12:56:52 Ако си имал мисфаери и изправни свещи, то проблема е другаде....бубина, дюза и по реда си нататък..
1. Ами виж сега, Аз подробно съм ги описвал нещата в темата ми, но трябва да се чете, а не ей така да се коментира.
Специално за теб ще опиша пак всичко в подробности, [smilie=kiss3.gif] Ти сам си направи изводите, кое правилно съм направил и кое не е правилно.

2. По отношение на БУУСТА. Моята има 1.93 Бууст. На Гегата имам спомен, че беше около 1.85. Дидо Ревото може да го каже това с точност по спецификации от Рево, защото Гегата няма Буустметър. Ама 2 Бара ми се струва доста. Моята при Овърбустовете правеше над 2 Бара даже.

3. По отношение на Оборотите в които идва Бууста, там не съм наясно кое е по-добре. При мен мнооооо ясно, че Макс Бууста идва на по-ниски обороти.
При Искрен заради по-голямото Турбо, естествено ще е на по-високи. Не знам кое повече товари свещите. Самуил да каже. Ако е както при съединителите, Аз съм в по-неизгодна ситуация. Едни и същи Нютони в по-ниските обороти ще искат подсилване на сток съединителя, а при високите тези същите Нютони ще станат и със сток по-слабия съединител. Ако и при Бууста е така............ ясна е работата, защо АПР иска по-малък Гап. А пак казвам, АПР Стейдж 3 има 1.93 Бууст. Рево Стейдж 4 мисля, че не минаваше 1.85. Рево Стейдж 3 пък даваше 1.76 някъде по спомен.
Просто файлът им на Хамериканците е по-агресивен, за това иска Съединители, Свещи с по-малък Гап, но дава Брутален пауър в Ниски и Средни.
Повече коне като Макс стойност от Ревото, но то е за кратък момент по графиката, именно заради по-големия бууст. На пътя тази минимална разлика дава предимство само при висока предавка в ниските и средни обороти. Ще даде и разлика при тръгване от Втора от 40-50, но ако можех този въртящ момент да го предам на асфалта.

4. По отношение на Мисфайърите.
Флашнахме колата и почнаха Мисфайърите.
Сложихме Иридиеви Денсо свещи, сложихме Стоковите НЖК платина свещи........мисфайъри и гаси цилиндрите.....ЕПЦ Авариен режим.
Намалихме Гапа на 0.3!!!!!!!!!!!!!!! Спряха Мисфайърите и се светнахме, а и Гърка каза..........шибани ВАГ Бобини.
Поръчахме нови. Беру тогава бяха сток бобините.
Сложихме Бобините, Денсото на 0.3Гап............. нямаше няколко дни проблем.
После колата почна да прекъсва. Точно както от Свещи. Прекъсваше, но не даваше Мисфайъри и ЕПЦ грешки........да влиза в авариен
Айде при Чичо Сами и се почна търсенето на проблема.

2. Купихме Нови Бобини............... от Шкода, съмнявах се тия в Овърдрвайв какво са ми избоцали.
Дойдоха Стокови от Еуратек, но Борг Варнер вече бяха, не Беру.
Денсото ги изхвърлих, те просто се оказаха Голям Боклук, Бай Миле с тях С Рево 3 също прекъсваше.
Сложихме и нови Платина НЖК Сток свещи. 0.8 Сток Гап, който да Ти кажа е 0.7 Реално......... мерих ги.
Пак прекъсваше, пак не даваше обаче ЕПЦ.

3. Намалихме Гапа на НЖКто Платина на 0.6. Колата се оправи за известно време, но макар и рядко пак прекъсваше.
Особено при натоварване, по Баир нагоре на 5та след 4000 оборота, сече сече сече.
Това не е сецането, което го има при всички Тройки, а и при Четворката явно го има, както е разказал Искрен. То е друго.

4. Тогава се зачетох по форумите и намерих РС7, че са вариант. 0.6 Гап Дабъл Иридий НЖК
Сложих ги и КРАЙ КРАЙ. Няма прекъсване. Стриже Стриже.
Цената е доста по-скъпа от Стоковите на РС Шкодата.
bega4kata написа: 28.04.2019, 12:42:18 А разликата в цената... Нищо не каза
25лв Струва Свещ Платина НЖК РС Шкода
60лв Струва Свещ Иридий НЖК РС7 Ауди
Прекъсването спря, но почна Овърбууст ЕПЦ грешката,
Айде в Овърдрайв, логове там, нов софт от АПР и ЕПЦто грешката изчезна.

5. Просто наредих нещата и сработиха.
После се почна сецането от Актуатора.
Първи аз го усетих, После го Симулирах на Самуиловото Рево, после и на Бай Миле на Ревото.
Те, ако не бях аз и до сега нямаше да са усетили това сецане, защото така никой не кара.
Аз просто покрай ЕПЦто овърбуустовете я пробвах как ли не да я натискам и го открих.
Самуил направи Логовете и се видя, че прави големи Буустове.
Трябва Буста примерно да е 1.7................то 2.1 прави. Това по повод, че моята 2 бара не била виждала.
Тя по програма не трябва да ги вижда, ама ги виждаше [smilie=sarcastic.gif]
Сега чета, че и Гегата го усетил на неговата Четворка, свещи сменял че до го елиминира.
Адаптирахме при нас актуаторите и проблемът изчезна.
Мнооооо трудно може да се симулира с идиотско каране на Пета например,
след 5000 оборота като си настъпал едва, едва педала на газта, баир нагоре трябва да има, пъплиш леко по оборотмера с този лек постоянен натиск, температурата на въздуха под 10 градуса трябва да е. Може да почне да сеца.
То така никой не кара. Заводски коли с ИС38 Турбото го описват този проблем дори.

6. Това е. Кажи ми сега, какво грешно съм направил или излишно, както написа по-горе?
Аз за това не искам Стейдж 4 Рево или Стейдж 3 плюс АПР с Голямото турбо, че не ми се влиза пак във филми.

Пак повтарям, АПРът е по-капризен файл се оказа по отношение на Съединители, Бобини, Свещи и овърбуустове, но голям кеф дава в Ниските и Средните. Ревото е по-сток и плавно направено някак си.
Дори в началото като се чудехме какво да изберем, защото никой Нито в този Форум, нито въобще в БГто имаше хабер от Стейдж 3ки, Предварителното
инфо, което имаше от Нета, бе че като Цяло Ревото е по-агресивен от АПР, защото като по-млада и нова фирма на Пазара, искат да впечатлят и да се наложат. Оказа се обратното.
Последно промяна от La Furia Roja на 28.04.2019, 16:52:24, променено общо 1 път.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
TSI-LK

Škoda Фен²

Гараж: TDI

Мнение от TSI-LK »

Това с бууст-а на мен ми е много интересно.
Според това, което чета, вие вадите около 400 (+-) коне близо до 2 бара налягане с ис38.
При мен например надува на около 1.4 и обещанията са за около 350-360 коня.
Първо не мога да си представя при мен колко би изкарала на това налягане, второ не съм сигурен доколко здравословен е такъв бууст за турбото.
Все тая, аз от скоро карам този мотор, нямам такива наблюдения ( сецания, свещи, бобини и т.н )
Аватар
todor87

Škoda Racer

=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Ванка, извинявай ама ще ти отговарям с цитати, щото явно работата е объркана...
La Furia Roja написа: 28.04.2019, 14:54:38 защото Гегата няма Буустметър.
Има, качва доста клипчета с Полара, виж налягането.
La Furia Roja написа: 28.04.2019, 14:54:38 сложихме Стоковите НЖК платина свещи
Стоковите НЖК са иридий и наистина май са 0.7, не съм ги мерил.
Стоковите Бош са платина с 0.8гап.
La Furia Roja написа: 28.04.2019, 14:54:38 Това по повод, че моята 2 бара не била виждала.
Това, че ги е видяла за секунда и е забила авариен режим нищо не значи....
По т.6 ти си знаеш най-добре.
Последно промяна от todor87 на 28.04.2019, 17:05:11, променено общо 1 път.
Аватар
todor87

Škoda Racer

=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

TSI-LK написа: 28.04.2019, 16:11:02 Според това, което чета, вие вадите около 400 (+-) коне близо до 2 бара налягане с ис38.
Няма такова нещо 2 бара, на 1.5 след 5к.об. се вадят ~400к.с.
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

todor87 написа: 28.04.2019, 16:13:10 Има, качва доста клипчета с Полара, виж налягането.
1. Ще гледам сега, ама запомнил съм, че 1.85 му бяха казали на Искрен. Нека си напише.
todor87 написа: 28.04.2019, 16:13:10 Стоковите НЖК са иридий и наистина май са 0.7, не съм ги мерил.
Стоковите Бош са платина с 0.8гап.
2. Стоковите НЖК на РС МК3 220к.с. версията са Дабъл Платина. Аз да не съм луд. Моят нов комплект ги дадох на Милчо и нов комплект имах от Еуратек обслужването на 80 000, мисля че пък тях ги дадох на Самуил именно щото са с Рево и не им трябват други. Стокови БОШ за пръв път чувам, че има.

Ето ти снимки, макар че са размазани. НЖК Лазер Платинум пише с Червеното.
Снимки и на РС7 свещите с медното пръстенче качвам. НЖК Иридиевите.

Първите Три снимки на Сток Шкода РС Платината.
Вторите две са на РС7 Иридия
Снимка1393.jpg
Снимка1394.jpg
Снимка1395.jpg
Снимка1188.jpg
Снимка1191.jpg

todor87 написа: 28.04.2019, 16:13:10 Това, че ги е видяла за секунда и е забила овариен режим нищо не значи....
Не, не забиваше Авариен заради това.
Тези овърбустове ги открихме когато симулирахме сецането. Това ставаше в момент на сецане.
Не водеха до ЕПЦ.

ЕПЦто беше друга причина. Овърбууст грешка NP401 нещо си забравил съм вече, но не светваше по време на сецанията. Нещо със Софта беше.
Според мен проблемът бе, че не им изпълних изискванията коректно и вместо АПР интейк сложих Рейсинглайн, вместо АПР Пайп 300клетки, сложих ХДжи ЕС 200 клетки. Хората обаче вместо да ме накарат да си купя тези АПР неща, ми направиха Къстъм Файл с моя Хардуер, като ми запазиха Бууста, 400 плюс конете и 600 плюс нютоните. Отговориха ми, че било свързано с някакъв Интернал Таймер, но повече нищо не ми казаха.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Моята иска 1,45 до към 4500 оборота, след това от 4500 до 5200 иска 1,7 и след това от 5200-5500 иска 1,65 и към 6000 е на 1,6.
Няма никакви 2 бара! Макс 1,7 прави.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Обратна връзка:

Е Ти си спомняш, че на Келеша диното когато мерихме и двете коли, момчето там му направи впечатление, че ти около 1.76 даваше, а аз минавах 1.9.
Кажи му на Тодор, какви са Сток Свещите на нашите РСки.
Гегата 2 Бара да надува??????? Това за пръв път го чувам.
Кажи, ако знауш има ли значение един и същ Бууст като стойност в кои обороти ще го направи по отношение натоваррането на свещите.
@bega4kata каза:
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Сега надува 1,7 - 1,75 пик само по манометър механичен гледам.Даже дега с другия актуатор на турбото от ис20 дето сложиш и пик не прави.
1,7 заковава и не мърда над него!
Преди правеше пикче за част от секундата, сега не.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
todor87

Škoda Racer

=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

La Furia Roja написа: 28.04.2019, 17:15:23 Стоковите НЖК на РС МК3 220к.с. версията са Дабъл Платина. Аз да не съм луд.
Не си.
Аз съм в грешка явно... [smilie=fool.gif]
Аватар
Performance99

Škoda Фен²

Гараж: VAG
Обратна връзка:

Мнение от Performance99 »

На Искрен двига до 1.85 налягане и може да подържа до към 6500+ после има сейфти (не си спомням точно как беше точно като цифри) , но това не пречи да видиш пик на 2+, което не е болка, че на моменти прави такива пикове. Секунда не смогва да разтовари на време и се вижда пика.
Публикувай отговор

Обратно към “ВИП Гараж и Тунинг”