Ахроматично огледало за обратно виждане - не работи
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
galkonti
- Гараж: Skoda Octavia MK3 Estate - 2.0 TDI 150ps DSG
Здравейте.
Имам Октавия мк3 с ахроматичното огледало за обратно виждане, но установих че не работи автоматичното затъмняваме.
Зеленият индикатор на огледалото светва при натискане на бутона отдолу, но няма промяна в огледалото. Все така силно отразява светлините.
При липса и на "ръчно" накланяне / както при обикновенните модели / карането нощем е доста некомфортно.
При активиране на огледалото, страничните като че ли потъмняват и не отразяват толкова агресивно.
Няма нищо пред отворите на датчиците на огледалото / преден и заден /.
Какъв може да е проблема.
Благодаря ви много
Имам Октавия мк3 с ахроматичното огледало за обратно виждане, но установих че не работи автоматичното затъмняваме.
Зеленият индикатор на огледалото светва при натискане на бутона отдолу, но няма промяна в огледалото. Все така силно отразява светлините.
При липса и на "ръчно" накланяне / както при обикновенните модели / карането нощем е доста некомфортно.
При активиране на огледалото, страничните като че ли потъмняват и не отразяват толкова агресивно.
Няма нищо пред отворите на датчиците на огледалото / преден и заден /.
Какъв може да е проблема.
Благодаря ви много
- Nikolay Georgiev
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M, Roomster 1.6 TDI (90+)
Аз бих се обадил в ЕТ за диагностика. Ако си и в гаранция - супер.
-
galkonti
Благодаря за отговора, но за съжаление гаранцията е изтекла вече..Nikolay Georgiev написа: 01.11.2019, 15:43:36 Аз бих се обадил в ЕТ за диагностика. Ако си и в гаранция - супер.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
За да си сигурен, че не бачка - пробвай да осветиш точно сензора с лед-а на телефона. Аз също си мислех, че не бачка при мен, но пробвах по този начин и се видя, че бачка. Аз просто очаквах доста да затъмни и заради т’ва си мислех, че има някакъв проблем. Оказа се, че си бачка, просто не затъмнява до черно
Докато карам вечер, определено не го хващам да потъмнява, но пък никога не ми е пречил някой отзад. Има и друго - ако имаш фолио/затъмнен заден джам - реално няма как да блесне нещо ярко през него, че да се види осезаема разлика в затъмняването
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
По спомен, при светване отпред с фенерче, отзад трябва с пръст да се закрие, за да се симулира тъмно ( ако се пробва през деня). Може да е смешно, но аз също се притеснявах, че не бачка и се оказа, едно детско якенце но кората отзад, което спираше светлините от задните коли. При мен много отчетливо се вижда когато са затъмнени страничните и задното.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Не работи, щото уличното осветление го ебава 
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
При мен също много отчетливо затъмнява. Карах скоро кола без такава екстра и веднага ми направи впечатление колко е неприятно.
Освен това страничните огледала се вижда разликата в краищата им, където има 3-4 мм, които не са затъмнени.
Освен това страничните огледала се вижда разликата в краищата им, където има 3-4 мм, които не са затъмнени.
-
galkonti
Затъмнявах датчика с ръка, светвах с фенер, никаква промяна.NRG написа: 01.11.2019, 20:49:24 По спомен, при светване отпред с фенерче, отзад трябва с пръст да се закрие, за да се симулира тъмно ( ако се пробва през деня). Може да е смешно, но аз също се притеснявах, че не бачка и се оказа, едно детско якенце но кората отзад, което спираше светлините от задните коли. При мен много отчетливо се вижда когато са затъмнени страничните и задното.
Нито задното виждане, нито страничните.
Нямам нищо на задната щора / комби е колата /.
Не е затъмнен прозореца с нищо.
Явно има проблем с огледалото и датчиците му. Просто исках да знам дали ще избият грешки при тест с VCDS или подобна програма.
Виждам контура, но не се затъмняват за съжаление.style34 написа: 02.11.2019, 10:17:41 Освен това страничните огледала се вижда разликата в краищата им, където има 3-4 мм, които не са затъмнени.
-
galkonti
Снощи, при каране нощем установих че затъмняването на страничните работи с сигурност. При включване на копчето, под огледалото, стават по-тъмни и леко "зеленикави" - ако мога така да се изразя. За съжаление при огледалото за обратно виждане, никаква промяна. Т.е няма затъмнение и си блести яко при фарове.
Сори, че ви заблудих с предните постове.
Сори, че ви заблудих с предните постове.
-
galkonti
След преглед на "международната преса" установих, че и други собственици на VAG автомобили са имали подобен проблем.
Решението което са намерили проработи и при мене. Просто се поставя тъмна лепенка на задния сензор, този който е на гърба на огледалото.
Проблема е, че огледалото работи на следния принцип. Задният сензор / на гърба / е за външната светлина а предния е за осветяването от фаровете.
За да работи огледалото, трябвало задния сензор да е по-слабо осветен от предния.
Колега който написа
Уличното осветление и насрещните високо вдигнати фарове бъркат задния сензор и така огледалото не сработва. Още повече че то е малко инертно. т.е не потъмнява както и не просветлява веднага.
С една лепенка и включване от копчето на огледалото вечер, се "реши" проблема. Може да е "workaround" но ми върши работа за момента.
Решението което са намерили проработи и при мене. Просто се поставя тъмна лепенка на задния сензор, този който е на гърба на огледалото.
Проблема е, че огледалото работи на следния принцип. Задният сензор / на гърба / е за външната светлина а предния е за осветяването от фаровете.
За да работи огледалото, трябвало задния сензор да е по-слабо осветен от предния.
Колега който написа
е напълно прав.
Уличното осветление и насрещните високо вдигнати фарове бъркат задния сензор и така огледалото не сработва. Още повече че то е малко инертно. т.е не потъмнява както и не просветлява веднага.
С една лепенка и включване от копчето на огледалото вечер, се "реши" проблема. Може да е "workaround" но ми върши работа за момента.
-
Cepheus
- Гараж: Шкода Октавия 2, 2005, 1.9 TDI
А как се сваля,да се смени?
-
NRG
Завърта се обратно на часовниковата стрелка. Основата за която се държи е залепена за стъклото.
-
Cepheus
- Гараж: Шкода Октавия 2, 2005, 1.9 TDI
А къде му е захранването?
-
NRG
Като го откачиш, ще го видиш. Идва от към тавана, скрито под капачка, която е свързана с капачката на самото огредало.