Какво гориво зареждате? Използвате ли добавки, какви?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
kograman
@Цецо, има ли как да проверим нафтата с какво цетаново число излиза?
За марешки някъде и аз го бях чел това. За да държи цени, котелно гориво че там са други акцизите и цените.
За марешки някъде и аз го бях чел това. За да държи цени, котелно гориво че там са други акцизите и цените.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
-
knave88
- Гараж: Оctavia III Combi, 1.6 TDI, 2015
Нямам предвид качеството на горивото, а по-скоро сивия "бизнес модел" на бензинцостанциите и крайно нелицеприятната осанка на собсвтвеника им. Може би "те другите са същите", ама тоя специално не мога да го гледам и нямам желание да му давам парите си.Цецо написа: 30.04.2020, 17:00:53 Това как го установи?
Даде гориво за тест?
Прави логове?
Снабдяваш Марешки с гориво?
По отнешение на качестовото, какви са твоте наблюдения?
-
sharky
Два пъти на Марешки, Сливница, Варна ми заредиха по 47-48 литра на Фабия 1. Стрелката ми и в двата пъти беше една черта над резерва. Поне аз знам, че резервоара ми е 45 литра. По груби сметки съм имал 8-10 литра преди зареждане. След вторият случай не съм стъпвал повече на негова бензиностанция. Против монополите съм, но поне неговото евтино ми излезна скъпо. Тъпото е, че след зареждане няма как да им докажа с колко гориво съм бил преди зареждане.
Иначе и служебната и личната ги зареждам на Бенита. За добавка ползвам Бардал.
Иначе и служебната и личната ги зареждам на Бенита. За добавка ползвам Бардал.
Fabia 6Y2 VRS. No smoke, no fun. :)
- joro_kem
- Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI
ахам, и аз не му харесвам физиономията и изказа, но е факт, че ако не се беше появил на пазара на горива на дребно, щяхме да купуваме на едни и същи високи цени. конспирации от сорта кой стои зад гърба му не ми се коментират, още по-малко твърденията за "корабно гориво". на всяка бензиностанция, включително и на тези на ВМ петролеум, има надлежно поставен информационен лист с името на превозвача на горивото и сертификата за качество към него.knave88 написа: 30.04.2020, 17:46:48 Нямам предвид качеството на горивото, а по-скоро сивия "бизнес модел" на бензинцостанциите и крайно нелицеприятната осанка на собсвтвеника им.
- joro_kem
- Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI
а после зареди ли пак догоре, за да видиш колко реално си изразходил? напълнили са ти и гърловината. случвало ми се е и на мен на октавия 1, на Еко в Пловдив, успяха да ми сипят 58 литра, при положение, че точно ми беше светнала резервата, а резервоарът е 55 л. пътувах веднага за Бургас, стрелката отлепи от максимума някъде на Карнобат, на влизане в Бургас напълних догоре, но само до щракване на пистолета и по спомен разхода за разстоянието беше сумарно около 6 литра.sharky написа: 30.04.2020, 18:32:24 Два пъти на Марешки, Сливница, Варна ми заредиха по 47-48 литра на Фабия 1. Стрелката ми и в двата пъти беше една черта над резерва. Поне аз знам, че резервоара ми е 45 литра. По груби сметки съм имал 8-10 литра преди зареждане.
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Чакам да паднат КПП да ходя да заредя 100 Октана и ще логна.
Повечето масови вече съм ги тествал.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Това не е меродавно.
Защото не си пробвал другаде с 8-10 литра да ти налеят догоре.
Аз съм събирал 12литра повече от нормата с обезвъздушаване и до капачката.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
Значи,Марешки и на мен ми е отвратителен.
Десет години бяхме корпоративен клиент на ОМВ,но отстъпките бяха смешни.
Прекратихме договора и докато се разберем с Шел,близо два месеца зареждах къде ми падне.
Сакса-Круиз,Бенита и доста от Марешки на Люлин.
Понеже имам работа на магистралата към Калотина и ми беше удобен.
Поне четири резервоара 100 октана на Супърба и десетина с обикновена нафта на Октавията съм заредил при тоя, ама разлика,не видях.
Сега съм си на Шел и същата работа.![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Десет години бяхме корпоративен клиент на ОМВ,но отстъпките бяха смешни.
Прекратихме договора и докато се разберем с Шел,близо два месеца зареждах къде ми падне.
Сакса-Круиз,Бенита и доста от Марешки на Люлин.
Понеже имам работа на магистралата към Калотина и ми беше удобен.
Поне четири резервоара 100 октана на Супърба и десетина с обикновена нафта на Октавията съм заредил при тоя, ама разлика,не видях.
Сега съм си на Шел и същата работа.
-
sharky
На мене лампата за резервата не ми е светлана. И двата пъти бях една черта над резервата. В този случай и гърловина да пълнят пак не излизат сметките. При тебе е светнала лампата и тогава е зареждана колата. 45 литра резервоар, 48 литра заредено, при една черта над резервата. На мене поне математиката не ми излиза.joro_kem написа: 30.04.2020, 18:45:11а после зареди ли пак догоре, за да видиш колко реално си изразходил? напълнили са ти и гърловината. случвало ми се е и на мен на октавия 1, на Еко в Пловдив, успяха да ми сипят 58 литра, при положение, че точно ми беше светнала резервата, а резервоарът е 55 л. пътувах веднага за Бургас, стрелката отлепи от максимума някъде на Карнобат, на влизане в Бургас напълних догоре, но само до щракване на пистолета и по спомен разхода за разстоянието беше сумарно около 6 литра.sharky написа: 30.04.2020, 18:32:24 Два пъти на Марешки, Сливница, Варна ми заредиха по 47-48 литра на Фабия 1. Стрелката ми и в двата пъти беше една черта над резерва. Поне аз знам, че резервоара ми е 45 литра. По груби сметки съм имал 8-10 литра преди зареждане.
- nzlatev
- Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI
Колега и аз съм имал Фабия и знам , че ги събира тези литри без проблем, а и на Марешки ти пълнят наистина до горе, защото повечето хора ги карат да правят така. Задължително всеки резервоар е по-голям от зададените в книжката, за да се предвидят температурните разширения и място за газовата шапка която действа като възглавница при разширението. Резервоарите сега са пласмасови и са проектирани така. Марешки е най-проверяваната верига бензиностанции, картела редовно се жалва от тях.sharky написа: 30.04.2020, 20:51:20 На мене лампата за резервата не ми е светлана. И двата пъти бях една черта над резервата. В този случай и гърловина да пълнят пак не излизат сметките. При тебе е светнала лампата и тогава е зареждана колата. 45 литра резервоар, 48 литра заредено, при една черта над резервата. На мене поне математиката не ми излиза.Да са живи и здрави.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Щот котелното на Еко е много хубаво
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
sharky, в Октавия 1 събирам 59 литра нафта при яко стрелка към нулата. По книжка резервоара е 50 литра или 55 мисля.
В Октавия 3 събирам 49 литра при fuel range 10km. По книжка обема е 45 литра.
В Октавия 3 събирам 49 литра при fuel range 10km. По книжка обема е 45 литра.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
-
sharky
Колкото и да пълнят до горе, аз заставам на колонката поне с 6 литра, после ми зареждат още 48л. Общо се получава 54 литра на 45 литра резервоар. Разбирам да съм на резерва тогава може да се получат нещата.nzlatev написа: 30.04.2020, 22:10:10Колега и аз съм имал Фабия и знам , че ги събира тези литри без проблем, а и на Марешки ти пълнят наистина до горе, защото повечето хора ги карат да правят така. Задължително всеки резервоар е по-голям от зададените в книжката, за да се предвидят температурните разширения и място за газовата шапка която действа като възглавница при разширението. Резервоарите сега са пласмасови и са проектирани така. Марешки е най-проверяваната верига бензиностанции, картела редовно се жалва от тях.sharky написа: 30.04.2020, 20:51:20 На мене лампата за резервата не ми е светлана. И двата пъти бях една черта над резервата. В този случай и гърловина да пълнят пак не излизат сметките. При тебе е светнала лампата и тогава е зареждана колата. 45 литра резервоар, 48 литра заредено, при една черта над резервата. На мене поне математиката не ми излиза.Да са живи и здрави.
- nzlatev
- Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI
Стига спори, чети в нета малко!!!! Марешки не знам да има в Англия, да ме поправи някой, ако трябва!sharky написа: 01.05.2020, 11:20:19 Колкото и да пълнят до горе, аз заставам на колонката поне с 6 литра, после ми зареждат още 48л. Общо се получава 54 литра на 45 литра резервоар. Разбирам да съм на резерва тогава може да се получат нещата.
https://www.briskoda.net/forums/topic/3 ... fuel-tank/
Posted 24 April, 2014
I put 54.08 litres in my Fabia last night. ****ing cost me £72.95!
Posted 24 April, 2014
I've had 58 litres in before which puts the expansion tank at 13 litres or so. Gives a theoretical range of over 600 miles. If you do put 58 litres in then don't expect it to stay there, it's called the expansion tank for a reason...
- SeVo
- Гараж: Octavia II 1.9tdi
Sandero II FL stepway 0.9tce
Кат ви се занимава: отивате с една туба, пълните, после мерите с тариран съд, слагате грешка +/- 100ml от преливанията и меренията, и сте готови.
Тук само си чешете езиците (пръстите)!
Тук само си чешете езиците (пръстите)!