Историята на един "препекан" Superb III

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Заключено
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

Taratajki написа: 09.02.2021, 15:47:00 ударя един шамар, или да помоля някой друг
Ако имаш нужда,казвай ще помагаме [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

igeorgiev82 написа: 09.02.2021, 15:51:01 Ако имаш нужда
Пу, пу, пу, не говори такива работи сега [smilie=punish.gif]
Иначе знам, че тук винаги ще срещна разбиране и помощ при нужда [smilie=friends.gif]
А @YYakovliev, тоя "приятел" да не го возиш повече [smilie=pardon.gif]
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Кофти ситуазия. За ламарините ако стане с PDR ще е супер, в някой доверени сервизи също използват тази технология.За стопа е хубаво да провериш дали се предлага автър маркет. В доверения сервиз ако има най-вероятно ще го сменят с такъв, ако няма с оригинален защото нямат избор.

При О3 фаровете с би ксенон до скоро имаше само оригинални не знам дали вече има автър маркет и няма неискам няма недей доверения сервиз си слага оригинален и застрахователя си им го плаща.
Аватар
_v_

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Октавия Скаут

Мнение от _v_ »

Утре ще я оправим, нямаш грижа ;)
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
Alvin_iv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI

Мнение от Alvin_iv »

YYakovliev,
Истински съжалявам, малко кофти ситуация! По-малко нерви, каквото станало-станало!
Сигурен съм, че нещата ще се оправят и "препечения" пак ще заблести с цялата си красота!
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Прибрах се от обиколката. Ще стане PDR, няма грижи, само казаха че няма да е по-най лесния начин "с лепене" ами ще трябва да се поразглоби през багажника, да могат да го бутнат навън явно. Минах и през ЕТ Дружба за проформа за стопа - 505 лв. струва. Ще видим застрахователят дали ще признае да плати, ако взема от там или ще трябва да мисля други варианти. За изправянето пак ще е с проформа. Утре с Васко ще го нагласим.

Направих една лепенка на душичката да не я боли:

Изображение

Изображение

@JORDITO, ЖОРКА, най-важното е да спасим лед крушката за мигача, всичко останало - майната му.
lol lol lol
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Taratajki написа: 09.02.2021, 15:47:00 Иначе верно, аз в такива моменти се чудя, сам ли да си ударя един шамар, или да помоля някой друг
Баш, точно над това разсъждавах, като видях какви съм ги свършил.

Taratajki написа: 09.02.2021, 16:17:06 А @YYakovliev, тоя "приятел" да не го возиш повече
Що бе, очаквах да храни, а то взе че стана да го конвертирам в Шкода фен за 1 час. Беше искрен, кефеше се яко.

Alvin_iv написа: 09.02.2021, 17:40:58 YYakovliev,
Истински съжалявам, малко кофти ситуация! По-малко нерви, каквото станало-станало!
Сигурен съм, че нещата ще се оправят и "препечения" пак ще заблести с цялата си красота!
Дребна история, ще я дигнем на крака бързо! Мерси.
[smilie=sarcastic.gif]
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @YYakovliev - Ей, съсипа го този Автомобил. Виж много добре, дали боята/лака върху ламарината, не са се спукали/счупили/олюпили. Ако са - само "Paintless Dent Remove"-а не стига и ще трябва боядисване :( Заведи си Щета, без да уточняваш как и къде ще се ремонтира Автомобила. Това можеш да го кажеш май до 3 Години (може и да има разлики в този срок, тоест, трябва да се пита/четат Общи Условия). Все пак срока е предостатъчен, да се прецени точно как да се процедира, да се намерят части, да се запишат Часове и така нататък. Щом са казали, че може с "Paintless Dent Remove", мисля най-удачно ще е да искаш Проформа-Фактура за тази Работа и още една за Стопа, да ги занесеш двете на "Каско"-Застрахователя и да видиш дали ще ги уважи. Това мисля, ще е най-добрия вариант.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Само няма да се ядосваш. Нищо беля. Някъв стоп и малко тенеке. Дал си една торба пари за каско, те да му мислят.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Мнение от Taratajki »

YYakovliev написа: 09.02.2021, 18:12:37 кефеше се яко.
Нали знаеш бабите к'во казват "Лошо око има този!" [smilie=sarcastic.gif]
Аз след 3-4 сблъсака, в ЕТ бях станал, като част от персонала, с пича от Алианц на "ти" си говорехме, и той ми вика "тури един червен конец някъде, бе. Може па да помогне." И аз вързах една мартеница на скоростния лост и вече 3 години, да не дава Господ, нямам ядове [smilie=sarcastic.gif] А иначе не съм суеверен и религиозен [smilie=pleasantry.gif]
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

Taratajki написа: 09.02.2021, 20:51:15 тури един червен конец някъде, бе
Майтапа си е майтап, ама ми писна да ми удрят колата и накрая наистина и вързах на огледалото червен конец и д не чуе дявола, от тогава, нямям проблеми.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

Червеният конец не върши работа,трябва и на поп да я заведете,едно кандило да и удари 1поп
[smilie=sarcastic.gif]
kainy

Шкода Новак

Мнение от kainy »

YYakovliev написа: 09.02.2021, 15:28:21 Айде влязох в клуба на простотията днес. Прибирам се, ходих да возя един приятел на обяд, да му покажа колата. Ония е маниак на тема коли, има сякви екзотики, общо 4-5 автомобила. Накефи се супер много на Супърба, не спря да го хвали през цялото време. Семейната му кола е Mercedess GLK, каза накрая че Супърба е 2 пъти по-разтоварващ и много по-мазно се карал от Мерджана и че по магистралата наистина се усеща уникално стабилен във завоите. И дотук с добрите новини.
[smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]

Оставих го, паркирам след това пред блока, близо до едни шубраци и дървета, където спирам за 100-ен път сигурно, обаче нещо съм разсеян и докато давам назад, не гледам внимателно, малко по-близо до тях съм и някъв стърчащ клон ми счупи фара и огъна леко над него ламарината. Това е един от тия моменти дето си викаш "сериозно ли го направих това?". За толкоз години каране до сега не бях правил такава простотия. Изпсувах, казах си "здраве да е" и звъннах на Васко, разбрахме се утре да ходим да завеждаме щета.

Изображение

Въпросът ми тук, за да съм подготвен със застрахователя е как да процедирам:
- доверен сервиз ли ползвам и я оставям там да оправят
- пари ли да търся да ми изплащат и да се оправям сам след това
- да се разбера с тях да я оправя някъде и после да отида с фактури, Васко каза, че при тоя вариант може и да не изплатят всичко.

Какво ще посъветвате? Благодаря.
Явка, заради същия колега джипа ми е целия на решето от клони :D За щастие май повечето щети са само по лака. Проблема е че застрахователя ме отряза с клауза в общите условия или нещо такова че е щета която съм могъл да избегна. Ставаше дума за квартална улица която изведнъж се оказа черен път и нямаше как да върна назад и общо взето трябваше да мина през стена от клони. Погрижи се добре да опишеш щетата или вземи съвет от брокера как да я заведеш да не се опитат да те плъзнат. Аз съм на Булинс с 50000лв ЗС и се направиха на интересни за полирането на 5-6 детайла...
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

NRG написа: 09.02.2021, 22:05:21
Taratajki написа: 09.02.2021, 20:51:15 тури един червен конец някъде, бе
Майтапа си е майтап, ама ми писна да ми удрят колата и накрая наистина и вързах на огледалото червен конец и д не чуе дявола, от тогава, нямям проблеми.
Поливанье на силна маса, червен конец на дъното,ше опраи работата.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Мнение от Taratajki »

kainy написа: 09.02.2021, 22:22:22Булинс
Това обяснява всичко [smilie=sarcastic.gif]
@igeorgiev82, подсети ме на следващото виждане да ти разправям истории с попове стопаджии [smilie=sarcastic.gif]
И само за "съспенс" : Качих един поп от Търново на стоп със сужебната и той взе да прави някакви Божи работи, пръска вода, пя нещо, накрая и пари му дадох [smilie=sarcastic.gif] ама с колата ядове не съм имал [smilie=sarcastic.gif]
Заключено

Обратно към “Superb III”