Историята на един "препекан" Superb III
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Аз слезнах от куатро (А4) на предно (О2 врс). Няма вариант да си купя пак кола на предно. Никога )
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Аз също. Не ме интересува какви загуби и магуби има по трансмисия след еди колко си километра. Повече кола, която не 4х4 няма да карам, независимо дали е проект за вържеж (следващата каквато съм я замислил) или не.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Ама, пичове, всеки си взима т'ва, дето го кефи 
Аз мога да кажа, че задвижване на всички колела, до сега, не ми е трябвало. Навсякъде съм се справял с предното. Издевателствам по планините и зиме и лете, като разбира се взимам предвид задвижването с което съм. Не се хвърлям в преспите разбира се. Просто си ползвам главата докато карам по такива терени. Не за друго, ама и allroad-a, легне ли по корем - филма свършва![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Аз мога да кажа, че задвижване на всички колела, до сега, не ми е трябвало. Навсякъде съм се справял с предното. Издевателствам по планините и зиме и лете, като разбира се взимам предвид задвижването с което съм. Не се хвърлям в преспите разбира се. Просто си ползвам главата докато карам по такива терени. Не за друго, ама и allroad-a, легне ли по корем - филма свършва
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
@zloQQ, а притежавал ли си кола 4х4?
-
kograman
@zloQQ, и 6х6 да е, опре ли на мостове или корем, филма свършва. Затова се гони клиренс. Гумата започва да буксува когато е над 1/3 покрита. Свалянето на въздуха помага в калта, и донякъде в сняг. Якият двигател и той, за да чисти грайфера.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- Бай Онзи
- Гараж: Octavia 3 FL, Vision, 184 Hp, 4x4, DSG.
няма такъв филм. Ползва се всяка една секунда, на всеки един терен, дори и на сух асфалт. Имали сме коли с предно, не благодаря (това е най-скучната схема на задвижване). Абе хора, какви калища, какви мостове, какви кореми? Тия коли са за пътя. И там си трябва 4х4.
-
peyopetrishki
Човек, 4х4 се ползва и лятото на 40 градуса, остави ти, че много може да се пише.
Пътищата ни са леш - асфалта гаден, две капки вода да паднат и става пързалка, платната мръсни с пясък, камъни и прочие, гумите ни са леш, кръстовища имаме безумни.
4х4 не е само за зимата, иначе нямаше да се продава толкова масово. Да не говорим, че с халдекса си джиткаш и на предно.
Аз не виждам нито едно предимство на кола на предно пред халдекс. Ако караш по 200к км на година сигурно има, но колите за лична употреба, като нашите, рядко са така.
Моето куатро беше 1.8т с най-тъпия съединител вграждан някога в кола. Спреш ли в 15см сняг и няма сила да тръгне![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
ПС: а, да - за магистрална бегачка е добре, 'ма задното още повече![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Пътищата ни са леш - асфалта гаден, две капки вода да паднат и става пързалка, платната мръсни с пясък, камъни и прочие, гумите ни са леш, кръстовища имаме безумни.
4х4 не е само за зимата, иначе нямаше да се продава толкова масово. Да не говорим, че с халдекса си джиткаш и на предно.
Аз не виждам нито едно предимство на кола на предно пред халдекс. Ако караш по 200к км на година сигурно има, но колите за лична употреба, като нашите, рядко са така.
Моето куатро беше 1.8т с най-тъпия съединител вграждан някога в кола. Спреш ли в 15см сняг и няма сила да тръгне
ПС: а, да - за магистрална бегачка е добре, 'ма задното още повече
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
YYakovliev, Аз притежавам 4х4 на Супърб, запален планинар и палаткаджия съм. Карам ски и сноуборд....
И дали ще е 4х4 НЯМА да е основния фактор като си избирам кола. Т.е. може и да е, ама няма проблем и да не е.
А ако пък наистина държа на 4х4, тоя шлеп ще е последното, което ще гледам. За мен двойното предаване на Супърба почти се неутрализира от голямото междуосие и ниския просвет. Ще си взема едно СЮВ - че и толкоз.
Мнението ми е лично, като на човек каращ 4х4 върху тази платформа.
И дали ще е 4х4 НЯМА да е основния фактор като си избирам кола. Т.е. може и да е, ама няма проблем и да не е.
А ако пък наистина държа на 4х4, тоя шлеп ще е последното, което ще гледам. За мен двойното предаване на Супърба почти се неутрализира от голямото междуосие и ниския просвет. Ще си взема едно СЮВ - че и толкоз.
Мнението ми е лично, като на човек каращ 4х4 върху тази платформа.
Бееееее.....
-
kograman
СЮв с вискомуфа е по-голям шит от Халдекса. Силикон, който като го подпреш да повърти 5 минути и се нагрее силикона, просто изключва.
Он деманд системата е да качиш бордюри и толкоз.
Он деманд системата е да качиш бордюри и толкоз.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
kograman, Това е Шкода форум бе, какви вискомуфи ![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
Бееееее.....
- YYakovliev
@Цецо75, ще си вземеш СЮВ на предно? Кажи честно?
И това за Супърба не го разбрах и планинарството, какво казваш, че в периода в който си притежавал автомобила ти е все тая дали е бил 4х4 и си щял да имаш същите изживявания, ако беше с предно?
И това за Супърба не го разбрах и планинарството, какво казваш, че в периода в който си притежавал автомобила ти е все тая дали е бил 4х4 и си щял да имаш същите изживявания, ако беше с предно?
Последно промяна от YYakovliev на 21.03.2021, 19:21:54, променено общо 2 пъти.
-
kograman
@Цецо75, щом Ауди посегнаха на куатрото,очаквам халдекс 6 да е с гел, честно...
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Напротив, нали написах - АКО 4х4 МИ Е ВАЖНО, ще си взема СЮВ!
За шлеп като Супърба, дали ще има 4х4 не ми е от значение, защото това не е кола, от която да очаквам нещо по-особенно в тая светлина.
СЮВ на предно и Супърб на 4х4... И двете нямат проходимост. Макар, че подозирам СЮВ на предно ще се справи с доста неща, на които Супърба ще припадне ритуално
Бееееее.....
-
peyopetrishki
'ма защо свързвате 4х4 само с проходимост по някви пресечени терени?
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Щото пък ако искам 4х4 да го карам напред с вратите, няма да си взема Халдекс ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Бееееее.....