Историята на един "препекан" Superb III

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Заключено
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Мнение от coverdale »

Абсолютно си заслужава 4х4 на Супърба.Предния ми беше на предно и много добре усещам разликите,особено при мокри или прашни пътища.
С новия нямам случай да е поднесъл в завой,даже и на сняг.На мен ми е идеален.Живея на 700м. надморска височина на асфалтов път дето се чисти,но си има участъци по-стръмни дето се заледяват и двойното задвижване си ми е нужно.Не,че и с Октавията не мога да се кача,ама си е друго.
На Пампорово си се качвам най-горе на паркинга над лифта,слагам обувките и съм на пистата.Там с предното трудно може да се качиш.Особено в пресен сняг.А пък ако стане и задръстване нема тръгване.Същото е и на паркинга на Ястребец.За курортите в Австрия и Италия там ядове няма,щото се чисти,но не липсват и заледени пътища.Така,че за мен си е идеална и напълно го разбирам Явор защо толкова си се кефи на колата. [smilie=pardon.gif]
JorshTDI

Škoda Фен

Гараж: Superb 272ps l&k lava blue, Passat B7 170ps +++

Мнение от JorshTDI »

То и без климатик можеш да стигнеш навсякъде лятото и няма да пукнеш,ама е по-готино да го има ,нали...
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

А имаш ли климатик, никакъв шофьор не си. Не смърдиш ли на пот като стигнеш, все едно кола не си карал...
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Начи, пичове, извинявам се, че разпалих страстите, хахаха! Бетер секта сте [smilie=sarcastic.gif]
Аз написах, не, че няма полза от 4х4, а че на мен не ми е било нужно! Толкова! Всеки нормален човек с мисловна дейност е наясно, че задвижването на 4 колела е голям плюс и единствения негатив е повечето кила на колата и разходи за обслужване. Не знам някой тук да отрича 4х4 и да боготвори предно/задно, ама се оляхте пък Вие с т'ва "не е ли 4х4 - не става!". Айде, нема нужда от крайности. Просто казах, че навсякъде за където съм тръгвал - съм стигал и зиме и лете. Разбира се, ползвайки си главата и преценявайки ситуациите на пътя и времето в което пътувам. И ми е ясно, че 4х4 не е само за баирите. Ама по-нагоре прочетох едно много добро мнение относно окачването! Огромна роля има! RS-a е доста маневрен по завоите от същата кола, но с нормално окачване където съм го напъвал, пък хем дизел, хем на предно.
tuningmania написа: 21.03.2021, 20:47:27 До @Цецо75 - Въпрос на Милисекунди, Сър. За някои са най-важното. Чудя се, как може Човек да е такъв перфекционист, да цепи Секундата но в същото време да не му пука, че Държавата дълбае дъното..
И аз винаги съм се чудил, спестените секудни в задръстването, къде се инвестират...
Taratajki написа: 21.03.2021, 23:20:10 А па писаниците за включване в трафика, ходене на ски, стабилност в завоите.... no comment. Халдекса е за "слаби" шофери, както и ESP-то, и ABS-a и всички други трибуквия в колата. Измислени са да "забърсват" след грешна преценка
Напълно съм съгласен! Да се кефя на карането, разчитайки системите - нема нужда. Знам си лимита с моята кола - ограничавам си се до там. И съм сигурен, че с RS-a, на предно, по завоите мога да мина достатъчно бързо, че да се изкефя. Скоро карах Пещера - Девин - Пампорово - голям кеф!
Между другото, всеки си има лимит и възприятия относно карането, та може да се разминават нещата и тук...
YYakovliev написа: 21.03.2021, 18:28:41 @zloQQ, а притежавал ли си кола 4х4?
Лична - не. Служебни - да. Лафа "чужда путк@ кокали нема" важеше с пълна сила. Достатъчно дълго съм карал и изобщо не съм имал намерение да отричам ползите и различното държание на автомобила със задвижване на всички колела. Грешно сте интерпретирали думите ми (пак го пиша!), "че не ми е трябвало" явно. Карал съм и в аризонската пустия, и в Солт лейк, и в скалистите планини на Колорадо. Всякакви терени. В смисъл - някакъв опит имам дори в, да го кажем, малко по екстремни условия/ситуации.
И пак казвам - никъде не съм упоменал, че видиш ли няма реално полза от 4х4. Има, много ясно. Както и не го ограничавам само извън пътя. Наясно съм с всички плюсове. Просто на мен, не ми е трябвало 4х4 нито за да ида там, където съм искал, нито за да изпитвам кеф по дефилетата и планинските пътища.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Бърдаров N1 написа: 21.03.2021, 18:37:51
zloQQ написа: 21.03.2021, 18:24:33 задвижване на всички колела, до сега, не ми е трябвало
няма такъв филм. Ползва се всяка една секунда, на всеки един терен, дори и на сух асфалт. Имали сме коли с предно, не благодаря (това е най-скучната схема на задвижване). Абе хора, какви калища, какви мостове, какви кореми? Тия коли са за пътя. И там си трябва 4х4.
Демек, казваш, че ми трябва 4х4, но аз не знам.
Чудя се, как до сега съм карал...щом няма такъв филм и трябвало да имам всяка секунда 4х4.
Имам теория, как съм се справил през тези километри, които съм минал до сега, а те са...да кажем - бая), но няма да я споделям, че ще ми се разсърдите [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
SilverBullet

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP
Обратна връзка:

Мнение от SilverBullet »

Най-просто казано, 4х4то дава спокойстввието във всяка една ситуация в която ,ако бяхте с предно/задно щяхте да сте по-притеснени! И аз със БМВ-то ходих на всякъде,но винаги бях с хубави гуми ,имах вериги ,лопата и тежест в багажника. Минавал съм и покрай коли с 4х4 закъсали на пътя ,но там вече са други факторите ;) Тия всички сме ги чували, където съм искал там съм стигнал(ама бяхме 4ма, 3мата да бутат) [smilie=sarcastic.gif]
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

Абе да питам нещо за предно спрямо 4х4
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

SilverBullet написа: 22.03.2021, 11:31:04 Тия всички сме ги чували, където съм искал там съм стигнал(ама бяхме 4ма, 3мата да бутат)
Е, напълно валидно си е т'ва с бутането за БМВ. С шкодата - никога не съм ползвал въже, освен да тегля в интерес на истината. Естествено, не съм и качвал върхове. За целта си има други автомобили с 4х4. Но, да разчитам на 4х4, за да съм спокоен - някак странно ми звучи. Все едно да разчитам да поправи грешките ми. Пък аз съм свикнал да разчитам на преценката си и, може да е странно, но до сега не ме е подвела ;)
Иначе няма спор, че може повече "фън" да си създадеш, но...и той опира до преценката. За едни хора е едно, за други - съвсем друго...
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Тои спора за 4х4 или 2х4. е безкраен. Според мен несравнимите предимства на 4х4 са при много мокри и заснежени настилки. При всички други условия не намирам някакво предимство. Рових за клипове в мрежата за сравнение на коли с 4х4 и 2х4, 99% дане кажа 100% са само на сняг и дъжд. Няма на сухи настилки. Намерих едно клипче, което е на мокро, но ми направи впечатление. Най слабата кола като мощност и ускорение до 100км/ч. даде резолтат почти сходен с кола 4х4. Интерено мие как щяха да се развият нещата на суха писта.
Аватар
SilverBullet

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP
Обратна връзка:

Мнение от SilverBullet »

Последния рън само показа как не може да кара кола 4х4 [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Викам да поприключим темата тук поне, ако някой има мотивация да направи нова.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Да, освен че разбрахме, че "нащо гардже е най - убаво"... полза от последните няколко страници = нула. :)
Бееееее.....
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Чекайте бе, аз още не съм се включил с 2х2 и 105 коня [smilie=sarcastic.gif]
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
JorshTDI

Škoda Фен

Гараж: Superb 272ps l&k lava blue, Passat B7 170ps +++

Мнение от JorshTDI »

Истината е,че караш ли кола над 200 коня ,4х4 в градски условия си е задължителна екстра.
Особено с повече мощност на светофарите си правиш гавра с 90% от колите . Че можеш и без 4х4,факт е ,но пък тази система ти дава една сигурност която може да е много субективна,но я има.
Половината от спорещите,ако се качат на по -мощни коли и с двете задвижвания ,веднага ще обърнат палачинката.
Са,ако е 150 коня колата,там щар+щара помага ,ако живееш в покрайнините на някой град,или си редовен скиор който кара на по екзотични места,иначе тя няма сили да завърти колелцата.
Давам пример с Рилските езера. Често ходя да карам там,еми с пасата на предно съм имал драми,защото много пъти се случва пътят да не е почистен.
Сега със суперба драпам нагоре(особено с днешните условия без проблем)
Няма смисъл да се спори,ясно е ,че двойното задвижване по-доброто. Кой карач,кой ебач,кой паркирач,екстрите са да създават удобства ,иначе всички щяхме да караме убити телиги по 80 коня.
didoya

Škoda Фен²

Гараж: BMW G20 330xD M-Sport

Мнение от didoya »

JorshTDI написа: 22.03.2021, 17:15:23 Истината е,че караш ли кола над 200 коня ,4х4
Именно. Или Шкода са тъпи, че предлагат 272-ката само 4х4.

На жената Каптюра е 154 коня преднячка. Като се кача да го карам след супърба дори и на сухо първите няколко тръгвания са пилене на гуми, докато свикна. А включване набързо на мокро кръговото на 4-ти км - мисията невъзможна. Супърба само му се чува гласа и излита без колебание.
Заключено

Обратно към “Superb III”