Karoq 1.5 tsi 7DSG хлопане от скоростната кутия
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
karoq
Здравейте колеги!
От 5-6 месеца съм собственик на skoda karoq 1.5 tsi 7dsg. Имам следния проблем - когато се движа по павета или лош път с много неравносто dsg-to превключва межфу първа и втора предавка и издава доста силен шум(тракане на желязо) при преквлючване на скоростите, и хлопа все едно ще се разпадне всеки момент(наподобява кутия пълна с гайки и болтчета като я раздрусаш). Колата е на 9600 км, видях, че има подобна тема но за коли 2018 година.
skoda-bg.com/forum/viewtopic.php?f=47&t=1797
Въпросът ми е дали на някой му се е случвало нещо подобно скоро, и ако е бил в ЕТ какво са му казали?
От 5-6 месеца съм собственик на skoda karoq 1.5 tsi 7dsg. Имам следния проблем - когато се движа по павета или лош път с много неравносто dsg-to превключва межфу първа и втора предавка и издава доста силен шум(тракане на желязо) при преквлючване на скоростите, и хлопа все едно ще се разпадне всеки момент(наподобява кутия пълна с гайки и болтчета като я раздрусаш). Колата е на 9600 км, видях, че има подобна тема но за коли 2018 година.
skoda-bg.com/forum/viewtopic.php?f=47&t=1797
Въпросът ми е дали на някой му се е случвало нещо подобно скоро, и ако е бил в ЕТ какво са му казали?
-
tahumbata
- Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик
Опази Боже не ми се е случвало. Не мисля, че е нормално. Отиваш в ЕТ и им казваш за проблема и че сега се е появил - да го отстраняват и това е. Предполагам ти е гаранционен - никакъв смисъл няма да чакаш излишно ако имаш гаранция - нали затова си плащаш в крайна сметка - те да му мислят.
- bobo80
- Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI
Те са го измислили вече.
Казват ти ,че е в рамките на допустимото и те изпращат по живо ,по здраво.
И нашата октавия е така. Ходи шурата да се разправя та отговора ти го казвам от личен опит.
Така са си тия кутии. Не можаха да обеснят защо. Има и други колеги със същия шум.
Казват ти ,че е в рамките на допустимото и те изпращат по живо ,по здраво.
И нашата октавия е така. Ходи шурата да се разправя та отговора ти го казвам от личен опит.
Така са си тия кутии. Не можаха да обеснят защо. Има и други колеги със същия шум.
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
@karoq, звъниш или отиваш в Еуратек и съвсем сериозно обясняваш за проблема. Настояваш да ти приемат колата възможно най-скоро и да отстранят проблема.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- Никола Иванов
- Гараж: Octavia 2 1.9TDI
Karoq 2.0TDI 4x4 DSG - Обратна връзка:
Моята чука при подаване и отнемане на газта. Все едно има луфт в диференциала. И вие и вибрира когато е под по-сериозно натоварване и ниска скорост.
"Карай докато се счупи и ела да я оправим."
"Карай докато се счупи и ела да я оправим."
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Ама след петата година най-добре.
Е*си мамата, сериозно. Добре де, някой не е ли писал писма до Шкода за тия кутии. Не тука наште, а до Чехия?
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
-
Alvin_iv
- Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI
Да допълня за ръчките. По някога се случва едно леко "изчаткване" при превключване от 1ва на 2ра и от 2ра на 3та? Не винаги и съм го долавял само при отворени прозорци, но според мен зависи от бързината на правключване и отпускане на съединителя. Така беше и на фабията, а съм го чувал и при други марки?
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
-
kograman
Това е от синхронизаторите. Като захладнее, ще е по-шумно тва превключване осбенно сутрин при първото потегляне. Аз първо включвам задна, и тогава първа рано/рано сутрин, и е доста по-мазна и не издава шумове.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
На служебния Рапид при включване на първа се чува едно ррррррррррр.... и включи. Това се случва, когато я запаля за първи път през деня и още не е загряла и държи по-високи обороти. После като загрее не прави така.
-
karoq
Проблемът ми е че нямам много доверие на ЕТ. Ако тръгнат да отварят кола на 10к киломентра не ми се мисли в какво състояние ще я получа.
Вече ходих веднъж за вибрация в купето, струваше ми се че идва от таблото - когато се качи техният техник много слабо успях да я възпроизведа и той ми каза: “трябва да я оставиш за да остановим от къде идва шумът обаче може да отнеме много време пък и на чисто нова кола изпадам в ужас ако трябва да и се отваря таблото, пък и няма кола която да е напълно обезшумена или не тракаща.” Вика да я карам и ако стане по-сериозно да ида пак - оказа се, че е от огледалото за задно виждане. Изводът е, че беше прав той - но в същото време останах с впечатление, че не им се занимава. За този проблем със скоростите нямам проблем да ги накарам да ми вземат колата, въпроса е как ще свършат работата …
Ако някой има впечатление кой сервиз вършат по-добра работа, Надежда или Дружба моля да сподели. И в Стара Загора мога да я оставя.
Вече ходих веднъж за вибрация в купето, струваше ми се че идва от таблото - когато се качи техният техник много слабо успях да я възпроизведа и той ми каза: “трябва да я оставиш за да остановим от къде идва шумът обаче може да отнеме много време пък и на чисто нова кола изпадам в ужас ако трябва да и се отваря таблото, пък и няма кола която да е напълно обезшумена или не тракаща.” Вика да я карам и ако стане по-сериозно да ида пак - оказа се, че е от огледалото за задно виждане. Изводът е, че беше прав той - но в същото време останах с впечатление, че не им се занимава. За този проблем със скоростите нямам проблем да ги накарам да ми вземат колата, въпроса е как ще свършат работата …
Ако някой има впечатление кой сервиз вършат по-добра работа, Надежда или Дружба моля да сподели. И в Стара Загора мога да я оставя.
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Или им я оставяш да я оправят, или си я караш така. Средно положение няма.
За мен да им изсипеш една камара пари и да я караш с описаните проблеми, не ми се вижда удачно. Няма значение дали е нова или стара, все желязо, което пък има и проблеми и е в гаранция.. Да търсят решение
.
Ако не успеят да ти решат проблемите по колата - в мобиле и по живо и здраво и следващата ще търсиш. Никога не бих и треперил на нова в гаранция.
За мен да им изсипеш една камара пари и да я караш с описаните проблеми, не ми се вижда удачно. Няма значение дали е нова или стара, все желязо, което пък има и проблеми и е в гаранция.. Да търсят решение
Ако не успеят да ти решат проблемите по колата - в мобиле и по живо и здраво и следващата ще търсиш. Никога не бих и треперил на нова в гаранция.
- zalmaneca
- Гараж: Octavia 4 FL 2.0 TSI 265hp '25
ex Superb 3 FL L&K 2.0 TDI 190hp '20
ex Opel Astra GTC 1.9 150hp+ '08
ex Peugeot 206 1.4 75hp '00
ex Renault 11 1.7 90hp '87
Те са така тези кутии.Тракат си. Моята също е така. Дразнещо е... ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
А информативно само малките ДСГ-та (DQ200 до 250nm) или и тези за по голям въртящ момент са по същия начин и имат подобни симптоми на проблеми?
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
Само DQ200 лопа.
При мен DQ250 на 250к км гък не казва
При мен DQ250 на 250к км гък не казва
-
tahumbata
- Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик
Аз съм почти на 20'000км и досега да чукна на дърво няма грижи с DSG-то - нито издава някакви звуци, нито вибрира нито нищо - и при -15 на планината тази зима си беше супер мазно всичко и нямам оплаквания. Това моето DSG било с мокър съединител за 4х4 правено та сигурно е по-различно от DSG-тата за коли само с предно...За мен да дадеш все пак не малко пари за нова кола и да има забележки DSG-то не е ок. За сервиз Дружба не ги препоръчвам, в Надежда би трябвало да е по-добре - те там са си от край време и оборотът е доста по-голям от при Дружба и предполагам, че ще са по-компетентни. Иначе не е лоша идея да се пише до Шкода Чехия направо, ако верно този проблем е по-масов.