O3 Vision TDI 150hp

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

O3 Vision TDI 150hp

Мнение от Sec8200 »

Здравейте,
след много теми, питане, четене в този и другият форум днес си получих новата Шкода - Octavia Vision 2.0 TDI ръчна.

Благодаря на всички, които са се отзовали и отговаряли на темите отваряни от мен, определено всичко съм пресял и оценил (от моя гледна точка разбира се).

Малко предистория - харесах О3 като видях на Сами и шурея му снимани двете vRSки преди доста време. Доста време четох из форумите в БГ и briskoda да се информирам. Но така стана, че vRS ми дойде скъп за закупуване, поддръжка пък и търсех ежедневна кола. След няколко тест драйва и питания се спрях на 2.0 TDI, 1.8 TSI, 1.4 TSI. Карах 1.4 && 2.0 и реших, че ще взема дизела пък и ми хареса много, не че 1.4 не е супер, но досега карах само бензини и реших че този дизел някакси ми допада въпреки притесненията покрай DPF, егер и т.н. Оптималния за мен беше 1.8, но не мога да чакам 4 месеца, а и данъка на дизела е по-нисък, вървежът ми хареса и реших, че няма да чакам 1.8. Плюс, че Сами в едната тема каза, че е надежден. Преглътнах много-раменното окачване, и малкото благини дето щях да чакам заради тях - и не съжалявам - чакай седмица и нещо за регистрация и това ми се стори мъка ... Бях карал и се возил до него време на няколко пъти на 1.4, 2.0 TDI, 2.0 TSI - vRSка, L&K капучино и тестовите в Еуратек.

Капарирах топаз L&K - реших, че ще е топ-топ фул-фул,както пишат по обявите, за да не се туфкам като видя по-яка Октавия, ноооо последният момент излезе 'лек проблем' със закупуването на автомобила през фирмата с ДДС и реших, че е рисково и се наложи да я взема като частно лице - тогава нещата с бюджета се промениха и паднах на Vision.

Цветът избрах като практичен (каквато според мен е Vision). Имаше черен и капучино. Две черни коли преди тази имах, едната нова - трудно се опазва и всичко им личи :( Иначе са брутално красиви измити с хром :)

Имах леки вътрешни драми - ама сега то сребристо,много масово, ама то дизел, ама не е алкантара, ама не е Кантон, но като се качих днес разбрах, че моята пресметлива душица си е намерила точната кола :) Притесненията изчезнаха и честно казано се изкефих на момента. Това ми е втора нова кола - тази я почувствах моя от раз.

Да - Кантона беше добре да го имам, хрома на стъклата, осветление на краката, алкантарата, KESSY не исках но го имаше (страх ме е от кражби с това KESSY много). Но в крайна сметка се оказа много балансирано оборудването и доста практично - 16" джанти, онези турбини къртят, но имах притеснения как ще ги опазя И т.н. и т.н.

Попаднах на Любо от Еуратек преди 8 месеца случайно на изложение - човекът му се изкефих и той доста наклони везните с негово добро отношение и професионализъм от Тойота Корола към Октавия. Изтърпя ме и ми изпращаше винаги оферти, докато се напасна какво искам.

Покарах днес колата и още повече ми хареса. Надявам се да ми е на късмет и само дизел да наливам. Ще постна инфо след като я покарам и придобия впечатления, по принцип съм запетайко, но работя над себе си :)

Изтървах събора, но ще гледам да се появя на регулярните сбирки да се запозная с повече хора

Малко снимки :
DSCN0852.JPG
DSCN0850.JPG
DSCN0853.JPG
DSCN0862.JPG
DSCN0863.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
uboy

Škoda Photo

Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP

след много питане и разпитване ... нова Octavia Vision

Мнение от uboy »

Честито!!! Много безаварийни с нея :))))
Аватар
tsonko

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service

Мнение от tsonko »

Честито!! Супер избор си направил като се почне от двигателя, та до екстрите и цвета за ежедневна кола. Много, много безаварийни километри!
Аватар
Martin Pashov

Шкода Новак

Гараж: Октавия 3 2.0 TDI 2014 г.
Румстър 1.4 TDI 2009 - първата служебка
Октавия 3 1.6 TDI 2015 г. - новата служебка
Октавия 2 1.9 TDI 2005 г. - на жената

Мнение от Martin Pashov »

Честито и много безаварийни километри. Изборът ти е добър определено.
Само не разбрах нали имало "черно" и "капучино" а гледам сив металик?
[smilie=yahoo.gif]
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

След много питане и разпитване ... нова Octavia Vision

Мнение от BlackPearl »

Честито колега. Със здраве и безаварийно да с я караш! браво
Изображение
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC

Мнение от PRO »

Страхотен VISION се е получил! Много да те радва и да краси общите снимки на бъдещите срещи. Както си пожела сам, само нафта да наливаш, ама хубава ;)
TSI Team
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мнение от Sawyer »

Честито! Страхотно изглежда колата! Да се кара стотици хиляди километри безаварийно и, най-важното, със здраве и усмивка. Enjoy! :)
Последно промяна от Sawyer на 12.07.2016, 11:35:02, променено общо 1 път.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

Честито колега!
И аз съм много доволен от Любо :)
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

Честио и от мен! Много да те радва и само положителни емоции да ти поднася. Има още национални среши, следващата е есенната! Многобройна и весела по традиция. наздраве
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Честито.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

O3 Vision TDI 150hp

Мнение от bega4kata »

Честито,радвам се,че и ас имам малко принос в избора ти на автомобил :)
СТРАХОТЕН Е!
Само забележка към джантите имам.Тези по нататък за зимни,и едни 17 ще и вземеш.
Много безаварийни километри и те очаквам на Есенната среща.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Sec8200

ŠKODA MASTER

Мнение от Sec8200 »

Благодаря на всички за пожеланията! :)

Ще направя всичко възможно да дойда на есенния, да сме живи и здрави да се запознаем с повече хора.

@ Сами - да, приемам градивната критика, вероятно ще стане след година - честно казано ми харесват 18"-ките като дизайн - Turbine, Golus, но няма да се кача май на 18". Ще са 17"-ки, но по-натам като мине време да посменя нещо да ме радва

@ Мartin Pashov - имах нова от магазина черна предишната, мнооого я пазех и все нещо и имаше - я лека драскотинка, я отворена врата, дори клонче да се жулне се виждаше :( Иначе ми харесва черното, много е притегателно като цвят. Но и се напича и ред други неща - не всички линии се открояват на дизайн и т.н. Капучиното не ме грабна, не знам защо - тази нещо като практично, ненатрапчив цвят и съм доволен от резултата. А и в брошурите и официалните снимки е сива с Голуси (и свалена разбира се) и много ми допадна. Черното някакси отива на vRS-ка.

След кратко използване няколко неща са новости за мен :

1. завиващият ксенон - забелязах, че завива както и се очаква, но при каква скорост е този момент, в бавен ход не завива, тогава светят за мъгла, което ме навежда на мисълта, че на 40км/ч явно спират допълнителните да светят и ксенона завива след 40км/ч?

2. мултимедията не е Кантон, но да речем е ок като звук.

3. харесва ми стегната возия и добрия комфорт, седалките на предишната ми имаха странична опора, но нямаше нужда - няма да излетя - тези ме кефят доста :)

4. обезшумяването и качеството на изработка ми харесва. без да имам претенции, че карам Ауди качеството ме впечатли - от хлопването на вратите до цялостното усещане

5. гася го този дизел като новобранец - свикнал съм на бензин да тръгвам в ниските с леко газ, тук направо забива муцуната - взех да му свиквам, но тежестта и усещането за колата ми липсват на дизела още

6. въпреки, че го щадя и пазя да го разработвам двигателя и спирачките - все пак усещам, че ми харесва как върви, как ускорява. Ще го видим като се отпусне, вероятно ще съм още по-щастлив.

7. колата не се набива ни на очи - нещо, което успокоява душицата ми и още повече ме кефи. Мои приятели по реакциите им осъзнавам, че не споделят тази емоция виждайки я, но аз харесвам донякъде факта, че спокойно се движа без излишни емоции.

8. срам не срам още не съм прочел как работи smart link - първите два опита без четиво бяха провал, а се очакваше да е нещо елементарно. Опитах с моя Нексус 6, след това с някакво Галакси Самсунг - Андроидите са 6ци, не успях да визуализирам нищо на тоя екран пусто. Ще се хвана да чета май - няма да стане с кликане :) Това което разбирам е,че има два протокола - MirrorLink §§ Android Auto, не съм инстлаирал допълнително апликации на андроидите, но явно след като разпозна свързания телефон, самите апликации трябва да са готови за mirror link примерно. Маааллкоо съм се престарал в представите си, че ще го закача и всичко ще стане автомагически с два дисплея.

9. приятно изненадан бях, че имам три лъчев волан, очаквах другия.

10. купих масло и антифриз - очаквам като другата ми - като се разработва малко да трябва да долее в процеса.

Поздрави на всички
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

Честито колега!
5. Предишната ти явно е била с доста по-къса първа.
С кеф и безаварийно да си я караш!
Sec8200

ŠKODA MASTER

Мнение от Sec8200 »

благодаря stefan L, да вероятно това е причината

чел съм за твоя голф - имаш ли някъде тема с актуална информация / клипчета. Също така, в спора на форумните vRS-ките пускан ли е да се мери?
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

Честито за новата красавица. Чудесен двигател си избрал. Аз съм много щастлив,че си усетил,че това е Твоята Кола. Бъди жив и здрав и на Есенната среща да я покажеш. Цветът е много практичен и стилен.
За джантите обаче още от сега ще те подмъкна [smilie=punish.gif]

18ки са твоите джанти. Достатъчно коне вади 2.0 ТДИ за да ги завърти без грижи. Остави ги тези за зимните гуми и чеши 18ки летни. [smilie=yahoo.gif]
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”