Историята на един "прероден" Superb III Facelift

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Ама той няма какво да мисли. Дал е някакво капаро. Те няма да изпълнят срока по договор и той по всяко време може да си го вземе. Дори като му кажат, че колата пътува. Той иска 4х4 и много голям багажник, в сумата до 100к няма какво да купи по-добро от това. Новият модел ще дойде не по-рано от края на следващата година, те няма как да смогнат на тоя, та нов…
Аватар
SilverBullet

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP
Обратна връзка:

Мнение от SilverBullet »

todor87 написа: 08.10.2021, 23:41:17голям смях...
Едно М5 Е34 ново да ми докарат на 25 години модел [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
tihich

Škoda Фен

Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280

Мнение от tihich »

Новият Супърб няма да дойде по-рано от средата-края на 2023та в БГ. И това е доста оптимистично според човек в ЕТ.
Цената няма да е тази+може да няма 280кс+ще забият голям и грозен тъч вместо бутони итн…
5rar

Škoda Фен²

Мнение от 5rar »

И таблото в някои нива на оборудване ще е с плат.
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

5rar написа: 09.10.2021, 10:26:31 някои нива на оборудване ще е с плат.
Плата е скъп,рецикле плаСмаса долнопробна.
[smilie=music.gif]
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Да "чакам" новия модел кола е нещо като да работя от вкъщи на компютър, да нямам видео карта и да чакам 2 години+ да излезе новото поколение, защото ще е по-яко. Еле пък в тая ситуация, този нов модел няма никаква гаранция, че няма да се отложи и още по-занапред. Не ми пука колко ще падне цената на старата, при излизането на новата, единствено искам да карам, да се кефя и да ми върши работа на мен и на семейството.

Като казвам последните седмици/месеци гледам за кола втора ръка, не значи че гледам само за Супърб. Пускам филтри, без да са обвързани с марка и модел, но които са обвързани с критериите, по които съм купил тази. Критериите, които определят да се изсипят толкоз много пари (за мен). С тези критерии компромиси не правя, както и не правя компромис да дам и 5 000 лв+ отгоре за кола като цяло. Заложих си твърд бюджет за нова (или айде предвид кризата, ако изскочи почти нова кола, на малко км.) и от това няма да мръдна.

Много са факторите, които ме насочват към Супърб и държа на избора си, изброявал съм ги в темите до сега, не ми се пишат пак. Тези дни @redalex ми обърна внимание на Купра Атека, бях зарибен, докато не видях багажника й. Вчера ми се предлагаше и RS6 605 коня на много добра цена и т.н. - еми просто не е моята кола това за момента, да я държа пред блока за съмнителен времеви период преди да изчезне и да изсуля едни 40% отгоре на цената на новия Супърб. Гледал съм и други опции и винаги се разубеждавам, защото не покриват важни за мен неща.

Ако искате може да направим една тема във форума за "Интересни други марки автомобили в продажба - линкове към обяви" и там да се дават конкретни предложения до 82 000 лв, какво може да се вземе в момента на вторичния пазар, сравнително ново, дето се доближава до моторизацията, габаритите и екстрите на Супърба.
;)

Иначе знам, че всеки пише съвети в случая от добри чувства и влиза в положение, но често от неговата камбанария.

П.С - и @Rangel е прав - капарото мога да си го взема по всяко време, безсмислено е да го правя сега, след като вече съм чакал на опашката половин година почти.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

A, моля ти се! Само такава тема липсва. [smilie=sarcastic.gif]
Има си други форуми за съптветните марки, да си се захласват из тях:

То тук стана малко като вица за: (ше пусна краткия вариант):
Във високопланинска ливада овчар пасял стадо. Спрял луксозен джип. Излязъл костюмиран млад мъж и попитал овчаря: "Ако ти кажа колко овце пасеш, ще ми дадеш ли едно животно?". Овчарят се съгласил, а младият мъж извадил калкулатор, лаптоп и сателитен телефон и се заел за работа. След половин час той със задоволство съобщил: "Пасеш 372 овце". Това било вярно, затова мъжът взел едно животно и тръгнал да си ходи.
Тогава овчарят предложил: "Ако аз позная вашата професия, ще си взема животното обратно". Младият мъж приел. "Вие сте консултант, може би дори международен", веднага казал овчарят и обяснил на изненадания си гост: "Първо, дойдохте, без да съм ви викал. Второ, съобщихте ми нещо, което вече знам. И трето, взехте ми кучето, а то ми трябва".

Ти си си сметнал, ама видно от .... Едни и същи "недостатъци", в Супърб са мега лошо, чУек. А в премиума е супер яко!
Да си знаеш само! [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

BlackPearl написа: 09.10.2021, 12:22:56 "недостатъци"
Демек:
Шкода - 7ма с 60....ужас!
Премиум - 8 ма с 60...кефФ! [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Хубаво е, че темата се раздвижи.
[smilie=music.gif]
Аватар
kras4o

Škoda Фен²

Гараж: Superb Scout Diesel, 2021

Мнение от kras4o »

Не знам какво повече очакваш от шкода. с бюджет от осемдесет хиляди мисля много прилична моторизация и екстри ще намериш в А6, Е класа или Петица от 19 година.
current: Изображение
ех: Octavia 3, 2.0 TDI.
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

todor87 написа: 09.10.2021, 12:50:03 Премиум - 8 ма с 60...кефФ!
Аз не съм с премиум, че е на 10 години вече, ама си е S-ka и на комфорт откачам, а е РЕВО софт

2ра на 20
3та на 30
4та на 40
и накрая 7ма включва на 69км/ч [smilie=punish.gif]
Откакто ребилднах кутията се кара само на динамик или ръчен режим..............
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

Пак се започва, ама айде .............

МНОГО хубави тия премиуми на по 2г и малко километри висок клас, ама докато нещо не трябва да се прави или обслужва.
Всеки ден ми плачат по телефона - купил да гъзарее в Неделя на мегданя у село, ама не видял кое и какво струва и после - Бате, ко ма напрай ти ве [smilie=sarcastic.gif]
Шкода за мен все още са ТОП в съотношение цена/качество/коне и поддръжка за тия пари на чисто нов автомобил.
Някой да посочи кола за 79 000лв фул макс с 280кс, автомат 4х4 и място на 7-ма серия вътре?
С опита ми последните няколко години по турове, събори и прочее, не виждам какво може да се желае в тоя ценови клас.
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

@kras4o, нищо повече не очаквам, написах горе точно това. Това което казах е, че колкото и да го въртя и чекна, все излиза, че това дето съм поръчал е моята кола.

Единствената причина да се оглеждам за някаква "невероятна оферта" за нещо до 30 000 км., е че не се знае кога ще я доставят, а колата, с която се придвижвам в момента я взех назаем за едни "къси" 3-4 месеца и вече ми е мега неудобно, че просрочвам/ще просрочвам незнайно колко още тоя срок. Когато поема ангажимент и съм дал срок, обикновенно ще умра, от колкото да не го спазя. Та така, от там идва лекото терзание...

@ЦецоNOL, на същото мнение съм (за съотношението). Липсват ми разходките до Бургас.
[smilie=kiss3.gif]
Monky

Škoda Фен

Мнение от Monky »

ЦецоNOL написа: 09.10.2021, 14:15:52 Някой да посочи кола за 79 000лв фул макс с 280кс, автомат 4х4 и място на 7-ма серия вътре?
Мястото отвътре е доста субективно предвид, че задния ред седалки са с къса долна част. Предните са с тънък гръб. Играли са бая, за да го докарат "като 7-ца". В сравнение с 5-ца не е кой знае колко по-широк. Една до друга съм ги гледал като се прощавах със старата 5-ца.

Фул макс тинтири минтири ама със 160 не можеш да си чуеш мислите. Въпрос на предпочитания - получаваш екстри и добър 4 цилидров и 4х4 ама откъм обезшумяване е леш. Да не говорим, че интериора скучен в сравнение с преките конкуренти като Mazda 6. И моят избор беше Супърб, но ако ще давам 80к+ определено ще е друга кола.
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Monky написа: 09.10.2021, 16:33:15 Фул макс тинтири минтири ама със 160 не можеш да си чуеш мислите.
Това са пълни глупости.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”