Историята на един "прероден" Superb III Facelift
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
kograman
@JORDITO, , последната 3-ка седан на бмв външно е колкото С3. Вътре не мога да кажа кое как в. Супърба е с голям обем вътре, през 70% от времето неизползвани от мен и семейството.
Хора всякакви. На последната почивка, двама възрастни и дете на 3.5г, в един куфар от големите ни беше багажа за 12 дни. Има и хора които си носят цялата покъшнина на почивка.
Ора всЕкакси.
Хора всякакви. На последната почивка, двама възрастни и дете на 3.5г, в един куфар от големите ни беше багажа за 12 дни. Има и хора които си носят цялата покъшнина на почивка.
Ора всЕкакси.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
БМВ- то не толкоз, че е тясно - колкото интериора е направен да те обгръща. Предполагам, че е мислено като ергономия и усещане за болид, така са си от време оно.
При Шкодите е обратното, колата стои озадачаващо празна. Поне за хората свикнали с други марки. Един приятел се бъзикаше, че се чувствал като в празна стая само със стол и телевизор отпред.
Мен лично това си ме кефи и въпреки, че съм дребен - ми е екстра.
Иначе няма какво да се лъжем - намаленото вътрешно пространство на БМВ е "прахосано" за изолация и комфорт. А изолацията при Шкодите определно е в дефицит.
Въпрос на нужди. Аз лично ако трябва да се замислям при реденето на багажа - значи съм си сбъркал колата. А Б-то на БМВ, определено не иде от Буркановоз. Докато при СупърБ... май това означава![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
При Шкодите е обратното, колата стои озадачаващо празна. Поне за хората свикнали с други марки. Един приятел се бъзикаше, че се чувствал като в празна стая само със стол и телевизор отпред.
Мен лично това си ме кефи и въпреки, че съм дребен - ми е екстра.
Иначе няма какво да се лъжем - намаленото вътрешно пространство на БМВ е "прахосано" за изолация и комфорт. А изолацията при Шкодите определно е в дефицит.
Въпрос на нужди. Аз лично ако трябва да се замислям при реденето на багажа - значи съм си сбъркал колата. А Б-то на БМВ, определено не иде от Буркановоз. Докато при СупърБ... май това означава
Бееееее.....
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Яворе, ще покараш новата кола 1-2 години, тоава ще излезле следващта. За 2-3 години ще оправят бъговете и ще пуснат фейслифт. Махаш твоята на 4 години, след лизинга, и се мяташ на последните фейсове
Или пък на 4-тата годона я правиш ст3 и си я караш още 4 ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Тука кой, каквото купи е най-доброто. Типично БГ! Дидо, със здраве да си я караш, много е хубава, но изобщо не виждам какво сравнявате със Супърба. Съвсем различна таргет група. В БМВ-то единственото “голямо” са раздутите елементи, за да изглежда яко и е точно така, много е яка! Да знаеш и ние сме карали, виждали някакви други коли. Явор в 20 поста е обяснил, че мястото му е от най-важните неща! Ако трябва да си купи БМВ еквивалент на Супърба, трябва да даде 150к!
-
shpeki
Отвън са еднакви но под капака не са. Бмв е с надлъжен мотор и трябва събере редови шестак плюс скорости. Няма как отвътре да са с еднакво пространство.kograman написа: 10.10.2021, 09:47:31 @JORDITO, , последната 3-ка седан на бмв външно е колкото С3. Вътре не мога да кажа кое как в. Супърба е с голям обем вътре, през 70% от времето неизползвани от мен и семейството.
Ора всЕкакси.
-
shpeki
То и обратното важи, ако трябва да си купи еквивалент на бмв-то - при шкода няма над 4 цилиндрови мотори. Затова има различни марки, за всеки по нещо, според възможностите и според нуждите/желанията. Няма най-хубава кола, при всичките има компромиси.Rangel написа: 10.10.2021, 10:27:11 Тука кой, каквото купи е най-доброто. Типично БГ! Дидо, със здраве да си я караш, много е хубава, но изобщо не виждам какво сравнявате със Супърба. Съвсем различна таргет група. В БМВ-то единственото “голямо” са раздутите елементи, за да изглежда яко и е точно така, много е яка! Да знаеш и ние сме карали, виждали някакви други коли. Явор в 20 поста е обяснил, че мястото му е от най-важните неща! Ако трябва да си купи БМВ еквивалент на Супърба, трябва да даде 150к!
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Е ти какво ми отговори сега? Кое е различното? Двете коли са различно таргетирани. Тука обаче е темата, в която се обсъжда КОЛА за Явор при задени критерии, а не да му се обясни как БМВ-то серия номер 3 била широка, колкото Супърба. А за багажник да не отваряме и дума. В това БМВ само кучето му няма да се събере…
-
kograman
Бах тоя автобус с прицеп е тоя С3
Направен да вози динозври.
Леко чакане на Явор. Понякога живота си има свои планове.
Леко чакане на Явор. Понякога живота си има свои планове.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
-
Drago9205
- Гараж: 535xi
Наистина БМВ не може да се похвали с обем, но еквивалентните Ауди и Мерцедес не са по-различни. Все пак истината е, че и предисмтвата на Октавия спрямо 3 серия, А4 или Ц-клас се изчерпват до обем и цена. Просто са коренно различни категории/класове автомобили - такива спорове са безсмислени.
П.П. Една дачия логан с газ поръчана от баща ми е на 2м достава. Тук врътката е, че май вече заявена и започната кола от поточнта линия просто е била отрязана от 2-3 екстри (навигацията вкл) - ще бъде за работна. Преди това в друго представителство - Омникар София казаха 3-5 месеца доставка, но по-скоро 5.
Тук вече няма база за сравнение, ZF е на светлинни години пред ДСГ-тата по всеки един показател... Дори AISIN-ите с 8ск ги харесвам повече от ДСГ - особено за такъв тип кола като шкода - практична семейна.kograman написа: 10.10.2021, 09:19:10 @didoya, как е автоматика на бмв-то спрямо на VW? И той ли трябва да се ремапва за да да е адекватен?
Дори при 4-цилиндровите повече ми допадат тези на БМВ. Лошото е, че в момента и 2-годишна 4-цилиндрова тройка е на цената на супърб и с по-малко екстри. Като погледнах какво се предлага като премиум селекшън и там цените ми се струват нагоре - а не знам дали се предлагат изобщо някакви отстъпки от обявените цени.shpeki написа: 10.10.2021, 10:35:07 То и обратното важи, ако трябва да си купи еквивалент на бмв-то - при шкода няма над 4 цилиндрови мотори.
П.П. Една дачия логан с газ поръчана от баща ми е на 2м достава. Тук врътката е, че май вече заявена и започната кола от поточнта линия просто е била отрязана от 2-3 екстри (навигацията вкл) - ще бъде за работна. Преди това в друго представителство - Омникар София казаха 3-5 месеца доставка, но по-скоро 5.
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Да се върнем на темата за неродения Петко.
Чух се днес с ЕТ. Колата е вече "окомплектована", каквото и да значи това. Още няма рама (бях останал с впечатлението, че първо рама излиза и после тръгва да се сглобява всичко, но явно не е така). Сроковете от тук нататък, както винаги - плаващи. Поне има някакво движение.
Другото, което изкопчих като информация е, че заводите наистина затварят, както бяха писали, но ще продължат работа по такива окомплектовани и недовършени коли, явно само за нови ще спре процесът напълно.
250 коли се чакат да се направят за София/БГ (не разбрах) в момента.
Чух се днес с ЕТ. Колата е вече "окомплектована", каквото и да значи това. Още няма рама (бях останал с впечатлението, че първо рама излиза и после тръгва да се сглобява всичко, но явно не е така). Сроковете от тук нататък, както винаги - плаващи. Поне има някакво движение.
Другото, което изкопчих като информация е, че заводите наистина затварят, както бяха писали, но ще продължат работа по такива окомплектовани и недовършени коли, явно само за нови ще спре процесът напълно.
250 коли се чакат да се направят за София/БГ (не разбрах) в момента.
Последно промяна от YYakovliev на 12.10.2021, 13:23:34, променено общо 2 пъти.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- redalex
- Гараж: i3
Ясно - сега пренагласят поточните линии и вкарват скапаните компоненти, за да ги вкарат в тия 250 коли.
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Ей, трол.
![spiteful [smilie=spiteful.gif]](./images/smilies/spiteful.gif)
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Е та много ясно, то за довършване завод не им трябва - отверка, клещи... чук, като в ЛовечYYakovliev написа: 12.10.2021, 13:17:20 Другото, което изкопчих като информация е, че заводите наистина затварят, както бяха писали, но ще продължат работа по такива окомплектовани и недовършени коли, явно само за нови ще спре процеса напълно.
Бееееее.....
- Scub40
- Гараж: Шкода Кодиак 2.0TSI LPG 190к.с 4х4 ДСГ7
Шкода Октавия Комби 3 фейслифт 1,6тди ръчка 2020
... и мамата...
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC