Историята на един "прероден" Superb III Facelift

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

@JORDITO, , последната 3-ка седан на бмв външно е колкото С3. Вътре не мога да кажа кое как в. Супърба е с голям обем вътре, през 70% от времето неизползвани от мен и семейството.
Хора всякакви. На последната почивка, двама възрастни и дете на 3.5г, в един куфар от големите ни беше багажа за 12 дни. Има и хора които си носят цялата покъшнина на почивка.
Ора всЕкакси.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

БМВ- то не толкоз, че е тясно - колкото интериора е направен да те обгръща. Предполагам, че е мислено като ергономия и усещане за болид, така са си от време оно.

При Шкодите е обратното, колата стои озадачаващо празна. Поне за хората свикнали с други марки. Един приятел се бъзикаше, че се чувствал като в празна стая само със стол и телевизор отпред.

Мен лично това си ме кефи и въпреки, че съм дребен - ми е екстра.

Иначе няма какво да се лъжем - намаленото вътрешно пространство на БМВ е "прахосано" за изолация и комфорт. А изолацията при Шкодите определно е в дефицит.

Въпрос на нужди. Аз лично ако трябва да се замислям при реденето на багажа - значи съм си сбъркал колата. А Б-то на БМВ, определено не иде от Буркановоз. Докато при СупърБ... май това означава [smilie=sarcastic.gif]
Бееееее.....
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

Яворе, ще покараш новата кола 1-2 години, тоава ще излезле следващта. За 2-3 години ще оправят бъговете и ще пуснат фейслифт. Махаш твоята на 4 години, след лизинга, и се мяташ на последните фейсове [smilie=beee.gif] Или пък на 4-тата годона я правиш ст3 и си я караш още 4 [smilie=sarcastic.gif]
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Тука кой, каквото купи е най-доброто. Типично БГ! Дидо, със здраве да си я караш, много е хубава, но изобщо не виждам какво сравнявате със Супърба. Съвсем различна таргет група. В БМВ-то единственото “голямо” са раздутите елементи, за да изглежда яко и е точно така, много е яка! Да знаеш и ние сме карали, виждали някакви други коли. Явор в 20 поста е обяснил, че мястото му е от най-важните неща! Ако трябва да си купи БМВ еквивалент на Супърба, трябва да даде 150к!
shpeki

Škoda Ludicrous

Мнение от shpeki »

kograman написа: 10.10.2021, 09:47:31 @JORDITO, , последната 3-ка седан на бмв външно е колкото С3. Вътре не мога да кажа кое как в. Супърба е с голям обем вътре, през 70% от времето неизползвани от мен и семейството.
Хора всякакви. На последната почивка, двама възрастни и дете на 3.5г, в един куфар от големите ни беше багажа за 12 дни. Има и хора които си носят цялата покъшнина на почивка.
Ора всЕкакси.
Отвън са еднакви но под капака не са. Бмв е с надлъжен мотор и трябва събере редови шестак плюс скорости. Няма как отвътре да са с еднакво пространство.
shpeki

Škoda Ludicrous

Мнение от shpeki »

Rangel написа: 10.10.2021, 10:27:11 Тука кой, каквото купи е най-доброто. Типично БГ! Дидо, със здраве да си я караш, много е хубава, но изобщо не виждам какво сравнявате със Супърба. Съвсем различна таргет група. В БМВ-то единственото “голямо” са раздутите елементи, за да изглежда яко и е точно така, много е яка! Да знаеш и ние сме карали, виждали някакви други коли. Явор в 20 поста е обяснил, че мястото му е от най-важните неща! Ако трябва да си купи БМВ еквивалент на Супърба, трябва да даде 150к!
То и обратното важи, ако трябва да си купи еквивалент на бмв-то - при шкода няма над 4 цилиндрови мотори. Затова има различни марки, за всеки по нещо, според възможностите и според нуждите/желанията. Няма най-хубава кола, при всичките има компромиси.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Е ти какво ми отговори сега? Кое е различното? Двете коли са различно таргетирани. Тука обаче е темата, в която се обсъжда КОЛА за Явор при задени критерии, а не да му се обясни как БМВ-то серия номер 3 била широка, колкото Супърба. А за багажник да не отваряме и дума. В това БМВ само кучето му няма да се събере…
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Бах тоя автобус с прицеп е тоя С3 [smilie=sarcastic.gif] Направен да вози динозври.
Леко чакане на Явор. Понякога живота си има свои планове.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Drago9205

Шкода Новак

Гараж: 535xi

Мнение от Drago9205 »

Наистина БМВ не може да се похвали с обем, но еквивалентните Ауди и Мерцедес не са по-различни. Все пак истината е, че и предисмтвата на Октавия спрямо 3 серия, А4 или Ц-клас се изчерпват до обем и цена. Просто са коренно различни категории/класове автомобили - такива спорове са безсмислени.
kograman написа: 10.10.2021, 09:19:10 @didoya, как е автоматика на бмв-то спрямо на VW? И той ли трябва да се ремапва за да да е адекватен?
Тук вече няма база за сравнение, ZF е на светлинни години пред ДСГ-тата по всеки един показател... Дори AISIN-ите с 8ск ги харесвам повече от ДСГ - особено за такъв тип кола като шкода - практична семейна.
shpeki написа: 10.10.2021, 10:35:07 То и обратното важи, ако трябва да си купи еквивалент на бмв-то - при шкода няма над 4 цилиндрови мотори.
Дори при 4-цилиндровите повече ми допадат тези на БМВ. Лошото е, че в момента и 2-годишна 4-цилиндрова тройка е на цената на супърб и с по-малко екстри. Като погледнах какво се предлага като премиум селекшън и там цените ми се струват нагоре - а не знам дали се предлагат изобщо някакви отстъпки от обявените цени.

П.П. Една дачия логан с газ поръчана от баща ми е на 2м достава. Тук врътката е, че май вече заявена и започната кола от поточнта линия просто е била отрязана от 2-3 екстри (навигацията вкл) - ще бъде за работна. Преди това в друго представителство - Омникар София казаха 3-5 месеца доставка, но по-скоро 5.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Да се върнем на темата за неродения Петко.

Чух се днес с ЕТ. Колата е вече "окомплектована", каквото и да значи това. Още няма рама (бях останал с впечатлението, че първо рама излиза и после тръгва да се сглобява всичко, но явно не е така). Сроковете от тук нататък, както винаги - плаващи. Поне има някакво движение.

Другото, което изкопчих като информация е, че заводите наистина затварят, както бяха писали, но ще продължат работа по такива окомплектовани и недовършени коли, явно само за нови ще спре процесът напълно.

250 коли се чакат да се направят за София/БГ (не разбрах) в момента.
Последно промяна от YYakovliev на 12.10.2021, 13:23:34, променено общо 2 пъти.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

YYakovliev написа: 12.10.2021, 13:17:20 250 коли се чакат да се направят за БГ в момента.
Ясно - сега пренагласят поточните линии и вкарват скапаните компоненти, за да ги вкарат в тия 250 коли.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Ей, трол.
[smilie=spiteful.gif]
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

YYakovliev написа: 12.10.2021, 13:17:20 Другото, което изкопчих като информация е, че заводите наистина затварят, както бяха писали, но ще продължат работа по такива окомплектовани и недовършени коли, явно само за нови ще спре процеса напълно.
Е та много ясно, то за довършване завод не им трябва - отверка, клещи... чук, като в Ловеч [smilie=sarcastic.gif]
Бееееее.....
Аватар
Scub40

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Кодиак 2.0TSI LPG 190к.с 4х4 ДСГ7
Шкода Октавия Комби 3 фейслифт 1,6тди ръчка 2020

Мнение от Scub40 »

Цецо75 написа: 12.10.2021, 13:29:52 отверка, клещи... чук,
... и мамата... [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
igeorgiev82