Историята на един "прероден" Superb III Facelift

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Абе вие се смеете ама аз карах Китайската стенъ 7.5 години и 115к километра. Става въпрос за най-малкия модел C10. Да, интериора видимо си беше ниско качество, но пък колкото хора съм возил, всичките са казвали, че е по-добре от брат му Yaris. Та за времето, в което го карах, нищичко не се разтропа и разскърца в купето. За толкова километри единственото сменено нещо по окачването беше накрайник за 30 лева. Като продадох колата нищо не тропаше и си беше чук. Колата беше доста проходима и изобщо не я жалех. Поне 10-на пъти съм я удрял отдолу.

В същото време шкодата си я гледам като писано яйце и не съм я вкарвал на кофти места никъде досега. И за 2 години и 45к км ми скърца тавана (и нямам шибидах...), шофьорското стъкло при усукване, тракат корите на предните врати от музиката, скърца на няколко места отпред като таблото, подлакътника, около жабката. Имам някакво леко метално тропане около волана на моменти (все едно пак някакъв резонанс), тропа от резонанса рамото на огледалото за задно виждане при 140-150 км., тропа предницата предполагам от накладките или DSG-то. Ябълката на огледалото за задно виждане вече не държи толкова добре и в студено време огледалото пада надолу, а в топло се вдига нагоре и ми се налагало и по няколко пъти на ден да си го нагласям. Да, това са все дребни проблеми и въпреки това аз съм си доволен от колата, но дразнят.

А да щях да забравя и познатото на всички тропане от механизма за захващане на задните седалки.
Изображение
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Мнение от ИзтрЪпнал »

ABBC3_OFFTOPIC
nmnikolov написа: 12.10.2021, 14:50:20 За толкова километри единственото сменено нещо по окачването беше накрайник за 30 лева. Като продадох колата нищо не тропаше и си беше чук.
А за кормилна рейка и двг(ако е бил на lpg) на чайника нещо да кажете ;) [smilie=sarcastic.gif] ?
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Никакво развитие по моята кола, чух се с ЕТ днес - окомплектована била, нямало рама още. Същите неща като от преди месец. 2022 ще е очевидно, вече взе да не ми пука особено, емоцията прогресивно спада с минаване на времето.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Мнение от DoH_KuXoT »

Каква сума е платена за да тръгне поръчката , ако не желаеш да споделиш ще те разбера.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Капаро 10% - 8200 лв.
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

Е това не го разбирам - окомплектована била, нямало рама. Какво значи това?
Тошко, ти знаеш ли? @skodko,
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

И аз не го разбирам, питам го по телефона - нали уж рамата беше първото нещо дето излиза при започване на целия процес? Отговорът беше нещо от сорта на: "че е "окомплектована", ама чакала пореден номер, и затова още нямала рама... Като излезела рамата веднага щели да ми се обадят.
[smilie=pardon.gif]
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Мнение от sonnyer »

Наближава момента. Мисля, че за Коледа ще си возиш дупето с бензинов буркановоз. Горе главата ! браво
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

Явно е окомплектована и си чака компютъра покрай тия кризи с чиповете
Аватар
bad_pesho

Шкода Новак

Гараж: Skoda Superb III Facelift 2.0 TSI 280

Мнение от bad_pesho »

YYakovliev написа: 02.11.2021, 11:19:21 Никакво развитие по моята кола, чух се с ЕТ днес - окомплектована била, нямало рама още. Същите неща като от преди месец. 2022 ще е очевидно, вече взе да не ми пука особено, емоцията прогресивно спада с минаване на времето.
Моята я поръчах в края на Април и ще си я взема в края на тази седмицата. Иначе до последно нямаха абсолютно никаква информация, като при теб. Мисля, че ще си я получиш до края на годината ;)
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

Звъннах днес в ЕТ. Няма промяна. Този път обаче исках да ми даде Любомир повече подробна информация, какво значи "още няма шаси" в моя случай.

Обясни ми добре - колата е сглобена, липсват неща да се довърши (какви са и що са - не се знае). Колата има шаси, което е изгенерирано като цифри до някъде, но му липсва този пореден номер, който е пореден номер за издаване на автомобила от завода. Той излиза, след като колата се завърши и стои най-накрая на шасито. Та затова ми казва по телефона, че няма шаси, реално - няма цяло шаси.

Когато излезе в системата, че колата има шаси, то тя е готова и се праща за транспорт. Затова и колегите горе казват, че до последно не се е знаело нищо и в един момент колата пристига бързо. Та така, на финалната права е очевидно, при последващо обаждане от тяхна страна колата трябва да е довършена.
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Мнение от dimibo »

Това, че няма шаси, значи че няма и предно стъкло, нали така, защото номера на шасито го има и там и не може да се сложи/промени след поставяне на стъклото?
Günter Stg 1
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

YYakovliev, Ти с анимационно табло ли си?
Бееееее.....
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

ВИНът май не е на предното стъкло, а в таблото и се вижда през джама.
Планка с вин (ако не е дигитална) и преден джам сигурно се монтират за час-два.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

Цецо75 написа: 23.11.2021, 11:32:19 YYakovliev, Ти с анимационно табло ли си?
Да, точно в деня, в който поръчвах беше станало задължително. Нямаше вече избор.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”