Как се прави тунинг? Размисли и страсти...

Класически, редки и спортни автомобили. Теми свързани с Тунинг
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Мерак с пари се гаси! [smilie=music.gif]
Бруталия е това, гледах го вчера като го пуснаха!
Изображение
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

@vankissa

тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154

Мнение от vankissa »

О, да - знам и се пече [smilie=hunter.gif]

Имам 2 проблема обаче:
> колебая се дали да не се възползвам от Черния Петък и да стане Performance Pack + Stage 2 + TCU. По този проблем яснота вероятно ще има идната седмица, като се чуя/видя с Цецо. Мнения и наблюдения са силно приветствани.

> проблем номер 2 е, че бях малко засечен пред Бриколаж до TheMall, изоставен на местопроишествието и в крайна сметка получих порицание, че съм избегнал челен удар и ми бе връчен акт, че съм загубил контрол над автомобила.
п.с. Това че запомних модел, цвят, 4-те цифри на номера и това че е Софйска регистрация не бе достатъчно - трябвало и 4-букви точно да запомня. Свидетелите и те! А камерите на Бриколаж били черно-бели, с лоша резолюция и се виждало, че някъв блъснал две коли на паркинга им и избягал, ама цвета на колата не се виждал, номера не се различавал...
Та ... телефони, нерви на момента, а сега - смяна на врата, фар, и половин кола за боя [smilie=sorry2.gif]
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @vankissa - Еееее, не [smilie=ireful1.gif] Горката "Skoda" :( Отиди @JORDITO да ТИ монтира Автомобилен Видео-Регистратор. Обжалвай "АУАН"-а в Съд [smilie=aggressive.gif] "КАТ" трябва да бъде закрит и открит на другия Ден с нови правила и нови Хора.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

По точка 1. - за съм, 400 коня добре ще дойдат на колата и ще си отключи потенциала. Доста ще се спести и покрай намаленията за пакета.

По точка 2. - страхотен дебилизъм.
[smilie=ireful1.gif]
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Ей затова аз постоянно карам с видеорегистратор... Ти видя ли накъде потегли този дебил - дали е тръгнал към The Mall или по цариградско посока центъра. На царирадско има камери на Столична община точно преди 4-ти км. Към The Mall все си мисля, че пак има някакви камери.
Изображение
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Казах ти го и тогава и сега щи го кажа, единственото само гледай Алианц да не те засилят с каското догодина. Другото няма кво да се ядосваш, тенекета - ще ги оправят. Точно време направо да я посрещнеш с много нови РЕВО нещица :).
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

> Renault Captur TCe 154

Мнение от vankissa »

Rangel написа: 25.11.2021, 12:25:16 Казах ти го и тогава и сега щи го кажа, единственото само гледай Алианц да не те засилят с каското догодина.
За това определно ще внимавам [smilie=thank_you2.gif]
Иначе този път всичко беше 6 точки в ЕК Дружба!
Аз заявих 100% съдействие и ако те искат от мен, ще пусна съответните жалби. Това че снимах и предоставих мойто описание на ситуацията преди да го връча на KAT (понеже забелязах, че те имат друга бележка с тяхната версия) споделиха, че ще помогне и затова ми спестиха ходенето до КАТ да пускам жалба, че съм засечен и т.н. Ще видим... или на база мойте показания Алианц ще си преследват интереса, или ще счетат, че съм рисков и ще пробват да ме боднат догодина - така ги виждам аз нещата.
Но си говорих с тях 2 пъти преди да се подпиша под протокола, че съм нанесъл щети на паркирал автомобил, както и под акта, който твърди че съм загубил контрол над автомобила без причина. Бяха съвсем на ясно, че това е процедурата! В този момент реших, че аз персонално системата няма да променя с обжалване, нерви и загубено време! Тя така си работи и това е ясно на всички. Защо не се промени е друга тема на разговор...
И да - има читави хора работещи в системата - аз познавам такива. Но за повечето важи този цитат:
tuningmania написа: 25.11.2021, 11:44:50 "КАТ" трябва да бъде закрит и открит на другия Ден с нови правила и нови Хора.
nmnikolov написа: 25.11.2021, 11:58:25 Към The Mall все си мисля, че пак има някакви камери.
Камери бол - Окръжна, Datex, TheMall - ама едва ли не аз трябва да отида да им смъкна и предоставя записа... поне на тия дето ми "съдействаха". Майката си е е*ало!

Стига за това...
Обратно на основната трема, че направих много спам ;)
Четох за средни 10-ки със Stage 2, който бе направен Януари месец и реално бе единствената тема, която намерих по въпроса. Чакам да даде човека повече коментари вече почти година по-късно...
Някой нещо?
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

Кой е този човек със стейдж-2, че съм забравил?
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

> Renault Captur TCe 154

Мнение от vankissa »

Sweden... - click
didoya

Škoda Фен²

Гараж: BMW G20 330xD M-Sport

Мнение от didoya »

За кутията добре си помисли да е REVO или да не е е REVO. Абстрахирай се от "промоциите". ТВС е изпитан и доказан софт за DQ381, отделно гарантирано решава проблемът с точките на превключване при спокойно каране. Нещо, което Рево софтовете за предишните модели кутии не адресираха, а от представянето на версията за DQ381 също не става ясно. Доколкото знам от разговорите ни с теб - това е едно от нещата, които те дразнят в колата.

Относно ПТП-то - случват се такива неща, тенекии се правят също...неприятно е, ама щом хората са добре, всичко друго минава. Аз БМВ-то го опуках преди 3 седмици и си чака реда за смяна на броня, маска и фар.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

Мислех, че за нашия форум говориш. Този и аз го следя, ей тука гледам е писал наскоро:
https://www.briskoda.net/forums/topic/4 ... nt-5602640
shpeki

Škoda Ludicrous

Мнение от shpeki »

Питай или пробвай някой със софт на кутията от Рево, не се славят с добри софтове за дсг-то.
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

> Renault Captur TCe 154

Мнение от vankissa »

didoya написа: 25.11.2021, 14:21:11 БМВ-то го опуках преди 3 седмици
Е браво... (не знам как да избегна тоя емотикон тука са начи... не ми е смешно да поясня)
Ама да - случват се тия работи...

Revo пишат, че са оптимизирали точките на превключване, за да оптимизират driving experience-a, което им е било основен фокус. Мисля така го описваха и дават изрично поясненеие, че колата задържа повече на ниска предавка и не гони по-високата като сега. Все пак оригиналния Drive Mode го запазват на мястото на Eco режима и модифицират работата в Drive и Sport.
Прав си, че при предишни TCU пакети това опредлено не е било част от подобренията. Гледах change log-овете (до колкото успях да сглобя такива) за DQ250 и DQ381 - за доста различни неща говорят. При втория изглежда са хвърлили доста време и усилия. Като цяло изглежда, че за GPF варианта на мотора + DQ381 са хвърлили доста усилия, запазвайки самия GPF. Надъхан съм за тях, а ако разочароват - имаме 30 дни за връщане на кинтите и пак TVS като алтерантива. Там, също знаеш, не ми допада липсата на support на местна почва (София), както и особеностите на наличния в Съдиево.

п.с. Чета Епилога :)
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

Ми добре ги е описал нещата, аз ако бях на тебе щях да скачам.
Публикувай отговор

Обратно към “ВИП Гараж и Тунинг”