Октавия 4 - Време за доставка (от опит)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Време за доставка(от опит)
Нищо не са ми пращали, нито са ми се обаждали. Аз звънях няколко пъти, някакви номера били излезли, но нямало точни дати, ала-бала. После ги зарязах и един ден ми звъннаха да ми кажат, че се качва на автовоза.
Бееееее.....
-
Emo87
- Гараж: Октавия Комби Амбишън 1,5 TSI / 110 kW / 150 к.с., 6M
Здравейте колеги,
от известно време гледам, чета и се интересувам от Октавия, комби с цел 4-членна семейна кола.
Никога не съм имал/карал шкода, нов съм във форума и в света на Шкода и съм се спрял на 1,5 TSI (110 kW), 6-степенна механична.
Изчетох доста неща в сайта на Шкода относно нивата на оборудване (Active, Ambition, Style), ценови листи, лизинг варианти, гаранции и т.н.
Ще ми е полезна всякаква информация за този модел относно поръчка, срокове, лизинг варианти и т.н.
Благодаря Ви.
от известно време гледам, чета и се интересувам от Октавия, комби с цел 4-членна семейна кола.
Никога не съм имал/карал шкода, нов съм във форума и в света на Шкода и съм се спрял на 1,5 TSI (110 kW), 6-степенна механична.
Изчетох доста неща в сайта на Шкода относно нивата на оборудване (Active, Ambition, Style), ценови листи, лизинг варианти, гаранции и т.н.
Ще ми е полезна всякаква информация за този модел относно поръчка, срокове, лизинг варианти и т.н.
Благодаря Ви.
-
peshetoman
Лизинга е най-изгоден при 50% първа вноска и 2г срок на лизинга. Плащаш само 1.2% от сумата за разглеждане на лизинга. Имаш и каско което 5+% от цената на колата на година. Каското пада с 10% на година. Всички други лизинга еуротека ще ти ги обяснят. Срока... лотария
150 дни е май сега.. може и 180 да е. Поръчката, отиваш в еуротека и по конфигуратора ти правят колата и ти правят оферта. Отстъпката я има вече в ценоразписа и е според нивото. Може да питаш нещо да ти подарят. Стелки,някой малък пакет... толкова 
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Изгоден е относително понятие... При 5% официална инфлация и сигурно 10% реална - човек трябва да преосмисля доста понятия в днешно време.peshetoman написа: 12.12.2021, 10:18:38 Лизинга е най-изгоден при 50% първа вноска и 2г срок на лизинга.
Бееееее.....
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Всичко е изключително :
Динамично
Несигурно
Изнервящо
Финансово обвързващо, а реално не се знае колко време си без кола.
При поръчката на автомобил от завода в момента.
Не случайно цените втора ръка на Шкоди е Космос в момента, че и се продават бързо.
Динамично
Несигурно
Изнервящо
Финансово обвързващо, а реално не се знае колко време си без кола.
При поръчката на автомобил от завода в момента.
Не случайно цените втора ръка на Шкоди е Космос в момента, че и се продават бързо.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
След края на лизинга когато се придобива колата по документи , ще има за твоя сметка прехвърляне и данък 3% . Сложи надутото каско, след това мотане в кат за талона и това че трябва да я държиш сток за периода на лизинга
. Няма безплатен обяд никъде, но може и да се провери във всяка банката за оферта за кредит. В този случай е твоя от ден 0ла. Има подобна дискусия в супърб раздела тук 
За доставката - колкото повече екрани, с по-голям диагонал и повече асист се добавят толкова повече се чака. Отделно октавия е търсена в европа така че важното е да не се бърза пък до края на следващата година ще дойде.
За доставката - колкото повече екрани, с по-голям диагонал и повече асист се добавят толкова повече се чака. Отделно октавия е търсена в европа така че важното е да не се бърза пък до края на следващата година ще дойде.
Последно промяна от ИзтрЪпнал на 12.12.2021, 18:49:19, променено общо 1 път.
-
shpeki
Да, лихвите на потребителските кредити са по-ниски от инфлацията на година. Поне са момента.
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Каското с лизинг е 1000лв+ отгоре на година (за една и съща компания, проверено), в добавка с всички останали логистични неудобства и такси (любимата ми е 1200 лв за разглеждане на лизинг документи)- не мерси.

И ако е твоя трябва да си мирен, ако искаш да си пазиш гаранцията.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
-
mukot
- Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus
YYakovliev, всеки път като видя твой пост си викам - сигурно му е дошла колата! Преди да го отворя. ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Оф, недей, че вече ми е мега болно. 8-ми месец почва да тече след няколко дена.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
-
Emo87
- Гараж: Октавия Комби Амбишън 1,5 TSI / 110 kW / 150 к.с., 6M
Колеги, благодаря Ви за отзивите и коментарите.
Кола на този етап имам, макар и Пежо 206+ на 10 г., т.е. момента с чакането мога да го преглътна спокойно.
Каква е ситуацията с коли върнати от лизинг (Пежото така го взех през 2012г. от София Франс Ауто)?
Къде мога да видя налични модели в нета или направо в ЕТ на място?
Кола на този етап имам, макар и Пежо 206+ на 10 г., т.е. момента с чакането мога да го преглътна спокойно.
Каква е ситуацията с коли върнати от лизинг (Пежото така го взех през 2012г. от София Франс Ауто)?
Къде мога да видя налични модели в нета или направо в ЕТ на място?
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @Emo87 - Натисни Точно Тук.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- Eager
- Гараж: Škoda Kodiak 2 RS
ex Škoda Octavia 4 Combi 2.0 TDI
Не е популярно в България, и определено е по-неизгодно икономически, но аз взех моята на оперативен лизинг за 4 години. Причината е, че ми дават пари за кола от работа и са точно колкото една Окравия Едишън с половината дъпълнителни екстри (официялният сайт я разпознава като SE L). Двете основни разлики с фискалния лизинг за мен са:
- Няма дебела първоначална вноска, дадох 1000 лв. капаро да я поръчат
- Общо сумата, която ще дам за тези години е по-малка, отколкото ако я бях взел за себе си
- Не се занимавам с регистрация, застраховки, винетки и т.н; държат на склад и сменят гумите ми всеки сезон
Сериозните недостатъци на тази схема:
- Автомобилът не остава за мен, освен ако не го откупя
- В началото плащам по-малко, ама ако сравняваме 1:1 е по-скъпо
- С моя избран модел губя около 10 000 лв. стойност общо от цялата сделка по сравнение с това да я бях взел с фискален
Понеже парите са на фирмата, а не ми се занимава с поддръжка и после евентуална продажба си я взех така, с идея да я сменя след 4 години с по-нова (и живи-здрави, може някой Супърб или Кодиак да е
). Определено не е за всеки, но се възползвам да го представя като вариант. Нарочно не казвам от кого съм я взел, това не е реклама.
- Няма дебела първоначална вноска, дадох 1000 лв. капаро да я поръчат
- Общо сумата, която ще дам за тези години е по-малка, отколкото ако я бях взел за себе си
- Не се занимавам с регистрация, застраховки, винетки и т.н; държат на склад и сменят гумите ми всеки сезон
Сериозните недостатъци на тази схема:
- Автомобилът не остава за мен, освен ако не го откупя
- В началото плащам по-малко, ама ако сравняваме 1:1 е по-скъпо
- С моя избран модел губя около 10 000 лв. стойност общо от цялата сделка по сравнение с това да я бях взел с фискален
Понеже парите са на фирмата, а не ми се занимава с поддръжка и после евентуална продажба си я взех така, с идея да я сменя след 4 години с по-нова (и живи-здрави, може някой Супърб или Кодиак да е

- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Eager, т'ва е едно от най-правилните (според мен де) решения. Просто караш нов автомобил и го подменяш на 4 години. На някои места по света и на 2 може да смениш автомобила. Много добра схема. Освен ако човек не иска да притежава желязото де.
- Eager
- Гараж: Škoda Kodiak 2 RS
ex Škoda Octavia 4 Combi 2.0 TDI
По подразбиване е 3 години, аз го вдинха на 4, защото карам сравнително малко - тя ще е още нова, а така месечната вноска е по-ниска. Живи и здрави ако всичко върви добре този след мен ще има много запазена кола под 50 000 - 70 000 км.
Голям кеф е да ти докарат автомобил, а на километража да пише 36 км. от сглобяване. Цял живот съм карал трошки на 250к покрай схемите на баща ми, напоследък се родих с дългосрочен наем.
Голям кеф е да ти докарат автомобил, а на километража да пише 36 км. от сглобяване. Цял живот съм карал трошки на 250к покрай схемите на баща ми, напоследък се родих с дългосрочен наем.