Какво гориво зареждате? Използвате ли добавки, какви?

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
shpeki

Škoda Ludicrous

Мнение от shpeki »

Ramzes написа: 01.12.2021, 07:30:15
shpeki написа: 30.11.2021, 22:30:56
Ramzes написа: 30.11.2021, 16:03:46 Тоест разчитаме, че човек е съвестен и не иска да изкарва повече пари, а по-малко. Ами да непонятно ми е. Като този строител на пътища, който се оказва че се контролира от лаборатория, на която също е собственик. И какво стана, един автобус падна в дерето и умряха хора ...ок де доверявам ти се. "Работи"
Явно си същия Ганьо като по-голямата част в България и затова ти е непонятно. Ако се замислиш може и да схванеш.
По темата, предимно в-паъур 100 на шел, ако няма на омв 100. Това на S-ката. На 100-цата където е най-евтино. [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Не знам в кой свят живееш. Например Илон Мъск и той е Ганьо явно, защото не плаща данъци. От Тесла от години му плащали с "опции" и човека не е плащал нищо на държавата. Той не е българин, но Ганьо ли е ? Ние не сме по-различни от останалите, просто разликата е в мащабите.

А колкото то франчайза, тях ги интересува да си прибират парите. Ако някой го хванат в издънка, той си носи отговорността. Нали е франчайз ...

НЕ може да се контролираш сам. Трябва да го прави независим оргран. Както и да е, всеки си има гледната точка и е прав в своите очи.
Айде бе не може, защо тогава ние ползваме външни фирми всяка година за секюрити одит? И не само в сегашната ми фирма, във всички предишни беше така. Е ако беше с български собственици е ясно как щеше да стане, веднага давам пример. В една от първите ми фирми която беше с българско ръководство за одита предварително нагласиха кой ще дойде и колко ще иска, и одита от българска фирма беше извършен( не знам държавна или не).
Толкова ли пък не можеш да схванеш, че има хора с различен от твоя манталитет. Не съди света по себе си, махни малко капаците.
optimax

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавия 2 Комби 1.9тди 4х4
Фолксваген Пасат комби 2.8 V6 4моушън

Мнение от optimax »

shpeki, ти говориш за фирма от чужбина или с такова управление.Останалите колеги говорят за вериги бензиностанции във България където знаем кое как става...
Аватар
Ramzes

Škoda Фен²

Гараж: Škoda Octavia II Combi 1.9 TDI BLS 2008

Мнение от Ramzes »

optimax написа: 01.12.2021, 11:02:06 shpeki, ти говориш за фирма от чужбина или с такова управление.Останалите колеги говорят за вериги бензиностанции във България където знаем кое как става...
То май само аз говоря за верига бензиностанции, а останалите ми опонират с някакви примери, които нямат нищо общо нито с бранша, нито с предмета на дейност. Да и мен ме одититират и сертифицират на всеки две години и мога да кажа че е пародия. Това е като колеги на даден съдия или прокурор да го проверяват. Като даден полицай да го разледват полицаи колеги. Това е недопустино и няма никаква стойност. Не може дадена фирма, сама да се проверява. Да не говорим, че и тя си плаща на одитиращата фирма, което реално е нонсенс. Взимаме ви парите, но няма да ви сертифицираме...
Още от времето на хан Кубрат се знае, че с много селски пръчки на едно място никой не може да се справи!
Аватар
Пешо - Щангата

Škoda Racer

Гараж: Ex О1 TDI 4х4

Мнение от Пешо - Щангата »

Ramzes написа: 01.12.2021, 19:41:52 Това е като колеги на даден съдия или прокурор да го проверяват. Като даден полицай да го разледват полицаи колеги. Това е недопустино и няма никаква стойност
Това са пълни глупости, не си измисляй...
Аватар
Ramzes

Škoda Фен²

Мнение от Ramzes »

Пешо - Щангата написа: 01.12.2021, 20:35:14 Това са пълни глупости, не си измисляй...
Още си малък. Ще ти дойде акъла някой ден. [smilie=sarcastic.gif]
Още от времето на хан Кубрат се знае, че с много селски пръчки на едно място никой не може да се справи!
Аватар
Пешо - Щангата

Škoda Racer

Гараж: Ex О1 TDI 4х4

Мнение от Пешо - Щангата »

Като те гледам, на теб още не ти е дошъл... [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Ramzes

Škoda Фен²

Мнение от Ramzes »

Пешо - Щангата написа: 01.12.2021, 23:36:45 Като те гледам, на теб още не ти е дошъл...
Ти мен не ме гледай, аз от пубертета още не съм излезнал. Ти ще успееш, вярвам в теб. [smilie=sarcastic.gif]
sdaskalov86

Škoda Фен

Гараж: VW PASSAT B9 2.0 TDI
Ex. Superb III, 2.0 TDI, 6DSG, ~180 HP, ~400 Nm, ReceChip
Обратна връзка:

Мнение от sdaskalov86 »

Както каза един майстор на френски автомобили (предишният ми беше такъв), понеже наближаваше 200 000 км (дизел) и не исках да имам проблеми с двигателя и дюзи и го питам каква добавка да слагам: той ме поглежда иронично (не че нямаше добавки на Bardahl из сервиза) и вика къде на майтап къде истина: ти на една боза каквато и добавка да сложиш, няма да се превърне в нафта. Това не ме спря да си слагам добавки де.
Petar1966

Škoda Фен

Гараж: Хюндай Аванте 1.6LPI

Мнение от Petar1966 »

Вече 60 000км.само Шел обикновен дизел!
Миналата година имаше промоция на Шел V-power дизел на цена на обикновен дизел един ден в седмицата,сипвах от него.Вървеше много добре!Но разхода беше една (малка)идея по малък.
Понеже един път в месеца се разхождаме до морето (няма зима, няма лето), сипвам на Дега.15ст.е надолу цената! Нафтата е перфектна!
Колата е на 220 000км.
По километраж! [smilie=pardon.gif]
Единадесет годишна...
Животът иска жертви,но няма да сме ние...
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Точно от дега имаме поне 10 коли с умрели гнп-та и стружки в системата. Не рискувай.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

Petar1966 написа: 03.12.2021, 23:09:30 Колата е на 220 000км.
Колата си има марка и модел. Попълни си профила.
Аватар
PSG

Škoda Фен

Гараж: ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI 140hp CFHC 4x4 '15
ŠKODA Superb III FL 2.0TDI 190hp DFHA '19

Мнение от PSG »

Не знам какви горива зареждаме, но ви прилагам снимка на горивен филтър на 20,000км.
Страх ме е да погледна на колко пише да се сменя в книжката.

Изображение
ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI CFHC 4x4 '15
ŠKODA Superb III FL 2.0TDI 190hp DFHA '19
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Е незнам дали ако я караш с чуждоземно гориво цвета ще е различен. Интересно е някой колега по немско (примерно) да покаже снимка, но подозирам, че на цвят ще е същото.
Бееееее.....
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Даже си е много добре цвета, сменял съм катран черни филтри. На 60 000 ги дават.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

Много си е добре филтъра горе на снимката. Ползвам филтри от същата марка. Старите филтри при мен (на 25-30 хиляди километра) са абсолютно черни. А зареждам само от скъпите дизели на големи бензиностанции Шел и понякога OMV.

За горивните филтри е по-важно колко качествени са, отколкото колко често се сменят. Ако е качествен, най-много да се задръсти и да не пуска достатъчно гориво. Докато некачествените филтри са от некачествен материал, от който се откъсват микровласинки, които се напластявт и задръстват инжекторите на дюзите. Там проблемът става голям.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”