Какво гориво зареждате? Използвате ли добавки, какви?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Относно горната снимка мога да кажа, че за да е коректно сравнението, би трябвало новия филтър да се накисне в чиста нафта.
Тогава разликата в цветовете няма да е толкова фрапираща.
По темата : Напоследък зареждам на Лукойл от скъпия дизел, че има -17 ст. през уикенда. Колата не е "литнала" де. Успокоявам се, че сигурно горивото е по-добро.
Тогава разликата в цветовете няма да е толкова фрапираща.
По темата : Напоследък зареждам на Лукойл от скъпия дизел, че има -17 ст. през уикенда. Колата не е "литнала" де. Успокоявам се, че сигурно горивото е по-добро.
-
kograman
@baijoro, при какви условия я дават тази 17ст отстъпка?
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- PSG
- Гараж: ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI 140hp CFHC 4x4 '15
ŠKODA Superb III FL 2.0TDI 190hp DFHA '19
С две подкачващи помпи и 3-5bar налягане в захранващите линии филтърът ще трябва доста да е обатачен, за да не пропуска достатъчно гориво.smoke написа: 24.12.2021, 21:50:49 Ако е качествен, най-много да се задръсти и да не пуска достатъчно гориво. Докато некачествените филтри са от некачествен материал, от който се откъсват микровласинки, които се напластявт и задръстват инжекторите на дюзите. Там проблемът става голям.
Някъде четох, че на новите VW мотори им дават 90,000км. за смяна на горивен филтър.
Дали е добре или зле сваленият филтър не мога да кажа, субективно е без да се мери пропускливост. Пуснах снимката, за да видят колегите, които не са сваляли, как изглежда за 20,000км. Сигурно ще може да изкара още толкова, но аз повече от 20,000км. не карам. Зимата дизел със стар филтър не ми е кеф да карам също.
ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI CFHC 4x4 '15
-
baijoro
През уикенда - за премиум горивата, няма условия. Е, карта за отстъпка трябва.
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
Ако плащаш с карта на Банка ДСК, също имаш отстъпка (без да ползваш картата на Лукойл за отстъпка)
-
baijoro
Както много колеги тук и аз "хвърлям" поглед от време на време в VW форума. И там попаднах на този линк:
http://truckshop.bg/category/921/dobavki-dizel.html
Мисля, че са подобни на Бардал БДЦ, но на по-добра цена.
Според вас подходящи ли са за дизелови двигатели на леки автомобили?
http://truckshop.bg/category/921/dobavki-dizel.html
Мисля, че са подобни на Бардал БДЦ, но на по-добра цена.
Според вас подходящи ли са за дизелови двигатели на леки автомобили?
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
На първо място - добавките са си химия и колкото по-малко се използват, толкова по-добре.baijoro написа: 02.01.2022, 10:45:17 Според вас подходящи ли са за дизелови двигатели на леки автомобили?
Основното при дизела е да има мазане, което идва от сярата и с оглед на малоумните еко норми, съдържанието й намаля постоянно.
Та иска добавка за мазане или 2Т масло най-добре.
Иначе да дам пример какво има при мен - една и съща добавка се бутилира под три различни марки
RAVENOL за комерсиална цел
POWER MAXX за източна Европа и Русия
И популярната PRO-TEC за REST OF THE WORLD.
Вече не зареждам ENGINE FLUSH на RAVENOL , защото е 33лв клиент , а същото нещо брандирано като POWERMAXX E 16лв

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
-
Ивайло Димов
- Гараж: Сеат Толедо 1.8 20 V
PSG написа: 25.12.2021, 12:57:28С две подкачващи помпи и 3-5bar налягане в захранващите линии филтърът ще трябва доста да е обатачен, за да не пропуска достатъчно гориво.smoke написа: 24.12.2021, 21:50:49 Ако е качествен, най-много да се задръсти и да не пуска достатъчно гориво. Докато некачествените филтри са от некачествен материал, от който се откъсват микровласинки, които се напластявт и задръстват инжекторите на дюзите. Там проблемът става голям.
Някъде четох, че на новите VW мотори им дават 90,000км. за смяна на горивен филтър.
Дали е добре или зле сваленият филтър не мога да кажа, субективно е без да се мери пропускливост. Пуснах снимката, за да видят колегите, които не са сваляли, как изглежда за 20,000км. Сигурно ще може да изкара още толкова, но аз повече от 20,000км. не карам. Зимата дизел със стар филтър не ми е кеф да карам също.![]()
На 90 000 ако караш в Германия
От всеки дефект-ефект
- PSG
- Гараж: ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI 140hp CFHC 4x4 '15
Аз от време на време слагам от уж почистващите добавки (като видя някоя намаленаЦецоNOL написа: 02.01.2022, 11:50:38
На първо място - добавките са си химия и колкото по-малко се използват, толкова по-добре.
Основното при дизела е да има мазане, което идва от сярата и с оглед на малоумните еко норми, съдържанието й намаля постоянно.
Та иска добавка за мазане или 2Т масло най-добре.
Иначе да дам пример какво има при мен - една и съща добавка се бутилира под три различни марки
2Т масло съм пробвал да слагам на старите дизели. Не намерих ама никаква разлика в работата на мотора и се отказах от тази разправия. И бензин съм слагал против замръзване в тежките зими, отгоре му 2Т масло. Даже в книжките на някои стари дизели даваха пропорция бензин/дизел. Висша форма на колхозен тракторизъм и цапаница. Старите помпи по-скоро в един момент протичаха, отколкото им се износваха помпените групи. Но и наляганията бяха къде-къде по-ниски.
Да, заради еко-нормите горивото (и дизела, и бензина, и LPG) минава сериозно хидро-обезсерване, но смазващите и свойства на дизела се компенсират със смазочни подобрители. При съвременните дизелови мотори не знам как би се отразило горенето на 2Т масло върху всичките екологични системи по изпускателната система. Аз лично не смея да слагам.
ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI CFHC 4x4 '15
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
БенДЗин сипвам от "Круиз" А95 напоследък и слагам от октан бустера на Ravenol от @ЦецоNOL, и фабията е покъртително.... бавна
Ма е най бързата Фабия 3 у форума![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Мога да кажа, че има разлика със и без добавката![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
Ма е най бързата Фабия 3 у форума
Мога да кажа, че има разлика със и без добавката
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Предаването съдържа продуктово позициониране
- Taratajki
Е, па продукт си е
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
А с 99 и без добавка как е Фабията?
- Taratajki
Като с 95 и добавка, или много близо до това. Но при тия цени не ми се сипва 99,щото кой знае колко време седи в казана
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
Бах ли го, надявам се да им е ооборотно, че съм само на тая колонка ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)