Историята на един "прероден" Superb III Facelift

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Мнение от sonnyer »

peyopetrishki написа: 08.01.2022, 15:50:18 Смешно е някак си. Кой въобще ви кара да си оправяте драскотините "няколко пъти годишно"? Карайте повече и мислете по-малко за дреболии

Има хора, които използват колите си рядко, живеят в покрайнините на голям град, не им се налага да паркират в тесни, шибани улички, не ходят с лачената кола на ЛиДъЛа и за тях е постижимо да ги държат в отличен вид.
Като бях по-малък си мислех, че колата ми вечно ще изглежда като изкарана от музей. В момента, в който станах по-ангажиран и времето стана кът, както и момента, в който не съм единствен ползвател на колата, бързо ме приземиха.

Сега предпочитам май да е мръсна, защото по-малко забелязвам какво се е случило по лака и боята. [smilie=pardon.gif] [smilie=beach.gif]
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Тежки сметки пак почнаха да се правят на чужди пари. Аз не разбрах кой е дал 8000 лв за фолио, просто казах колко струва най-висок клас такова, да се възмущаваме и да не се възмущаваме - няма да се промени фактът. Фолио китаец сигурно има и за 1500 лв за цялата кола, ако се разтърсим.

И уиски има за 8000 лв и скорости за колело и лампов усилвател от среден клас...
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154

Мнение от vankissa »

YYakovliev написа: 08.01.2022, 09:47:55 Щом си близо, ако искаш и имаш възможност може да дойдеш с мен като взимам колата да я огледаме двамата, да не пропусна нещо в бързането и вълнението. Само ако не ти представлява трудност, разбира се.
Имаш ми номера, звънкаш и се разбираме.
До метростанцията Дружба 2 съм, т.е. доста близо ;)
Rangel написа: 08.01.2022, 11:07:08 8000лв, абе я му… на тва фолио.
Мхм...
Малко преди да ме ударят си фолирах фарове, страничните колонки с пияно лак дето са, и товарната платформа отзад, че я бях драснал с един куфар. Тогава ме съветваха да направя цялата предница - 1.8К без ДДС ми бе офертата (вероятно в същото студио, което ще посети и Явор), но не ми се даваха тия пари на фона на щетите, които бях събрал за 2 години. Т.е. почти нищо.
И месец по-късно - бам, по независещи от мен причини. Нито фолитото, нито керамиката ме спасиха в тази ситуация, но пък разходите за възстановяване са несравнимо по-големи.

Мисля обаче да си направя добавък към Каско полицта на Реното понеже него го кеширах и си мое за ралика от Шкодата. Та Явка, Жоро няма да ти откаже фактури и квото трябва, за да го вкараш към Каското и не дай си боже в случай на щета можеш да предявиш претенция и за тези доработки.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

vankissa написа: 08.01.2022, 16:26:51 Имаш ми номера, звънкаш и се разбираме.
Супер, ще се обадя няколко дена по-рано като имам дата за взимане и се разбираме за час. Много благодаря.

vankissa написа: 08.01.2022, 16:26:51 Та Явка, Жоро няма да ти откаже фактури и квото трябва, за да го вкараш към Каското и не дай си боже в случай на щета можеш да предявиш претенция и за тези доработки.
Вече е планувано да се случи, каквото може ще се вкара към полицата.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Мнение от coverdale »

Значи,понеже и моят е същия цвят и от опит вече пет години мога да кажа,че фолио е достатъчно да се сложи на предна броня,капак и колонки.
За друго няма смисъл. Аз изпуснах навремето да сложа и затова два пъти боядисвам бронята.
Имам само на колонките.
За останалото има каско.Няма нужда да се дават толкова пари. [smilie=pardon.gif]
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Явор ми знае мнението, да драсна и в темата.
Аз бях твърдо против фолио и тн. Кат взех колата, Иван, Сами и Милчо бяха ги фолирали отпред и колонки (станични). Аз си фолирах само страничните колонки.
Бой от камъчета (все пак, колата се кара, а навън като изляза по магистралите в Германия се биеше яко).
1 път боядисах- предна броня, капак, калник. Не бях доволен.
2-ри път боядисах при Тончо, точно преди да замине за Австрия. Изчаках малко боята (там изпарения и тн), полирах си дококото аз мога (с мой приятел) и я закарах във Варна при Ванката.
1600лв - фолио X-pel Ultimate. Рязано, на няколко части за предна броня.
Предна броня, лип, преден капак. Имам и за предни колонки, огледала и над предното стъкло за тавана.
Не ги сложих тогава, защото колата си имаше керамика , поставена от мен - 1вата.
Не съм правил калници, но сега ако имам кола, по-скоро бих ги направил. Иначе, по тях нямам забележки, както и по страничните огледала.
За мен е редно , да се фолират само нещата които се бият отпред.
Явор добре се е ориентирал: Преден капак, броня (ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ) и вече колонки предни, огледала и предни калници.
Имайте предвид, че предните колонки, горе си остава ръб и си личи, както и на горния ръб на челното стъкло. След време по ръба се събира мръсотия и си се вижда винаги.
Всичко друго като фолиране е БОНУС. Защото..... и да те одерат, примерно врата- ЩЕ СМЕНИШ ФОЛИОТО. Ок, ама един X-pell ultimate ще е поне 400лв за тази врата.
Всеки сам си преценява. Каското трудно ще кешат такова фолио, а и да го кешат, следващата година ще вдигнат и то все едно си боядисвал.
Има хора, дет си купили премиуми и карат с китайци за по 2-3-4к., да минат тънка лайсна и много ги хвалят, а не са ги карали и 1 година.
И бай Самун беше много доволен от неговото , уж скъпо 3м.(нали уж все най-доброто на прикзки, ама в действителнот), ама на 2рата година пожълтя и го смени .
Има и друго: Като те изпука камъчето като караш със 200, никакво фолио не те спасява.
X-pell ultimate има 5години гаранция, ама да не се стига до нея и не вярвам ако стане нещо, ще се почне с "циганските номера" и форсмажорни обстоятелства.

Поздрави!

П.С: Ако някой иска X-Pell Ultimate за Октавия 3, ще му подаря: За огледала, за колонки (предни) и за челен джам- горна част / ръб.
Изображение
shpeki

Škoda Ludicrous

Мнение от shpeki »

YYakovliev написа: 08.01.2022, 14:20:04
shpeki написа: 08.01.2022, 14:15:28 Явка, някакъв банкет планира ли се на издаването? Нещо тъпани, гайди..?
Курбан за 70 човека ще има до село Гела. Искрен ще пусне тема с датата тия дни.
Само да не е в хотел Гела, че там е страшно. [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]
didoya

Škoda Фен²

Гараж: BMW G20 330xD M-Sport

Мнение от didoya »

BlackPearl написа: 08.01.2022, 18:48:05 Има хора, дет си купили премиуми и карат с китайци за по 2-3-4к., да минат тънка лайсна и много ги хвалят, а не са ги карали и 1 година.
Усещам, че имаш предвид мен:) Видно е, че съм ти трън в очите, ама аз споделям опит и моята гледна точка, капиш? Нали заради това се нарича форум. Шкодата ме убеждаваха приятели да я фолирам като нова - аз им се смях и не ги послушах. После видях смисъл, но беше късно вече. Какъв е проблемът да дадем повече мнения и гледни точки на Явор?

И пак се изказа неподготвен. Хайде да не е китайско, а? Ако видиш на какви коли го поставят това "китайското" - с някои не си се и снимал дори [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

didoya написа: 08.01.2022, 19:49:54 Усещам, че имаш предвид мен:) Видно е, че съм ти трън в очите, ама аз споделям опит и моята гледна точка, капиш?
[smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Идея нямах, че имаш фолио! Бая ме разсмя. Че и явно е китайско, щом ми отговаряш или се засягаш. Яката раОта, на бастун лов.
И сега като каза за това, че имаш фолио,да не би да те спаси от челарката? Поне премиумите са ТОП и имат всичко налично!
Благодаря, че сам си каза!
За снимките, съмнявам се, че можеш да ме изненадаш с нещо! Живея в земеделски край, тук хората карат Ролс-Ройси (множестевено число) по нивите! [smilie=sarcastic.gif]
didoya написа: 08.01.2022, 19:49:54 Хайде да не е китайско, а?
Ъ, сега последно....реши ли?
Засегна се от моето мнение за китайско фолио - и видя в него себе си?
Твоето фолио НЕ е китайско?
Тогава защо се засягаш? А аз даже не знаех, че имаш фолио!!! [smilie=music.gif]

И последно, само за теб...лек обяснителен режим: Ако ми беше ТРЪН в очите, отдавна пак да съм те метнал за кутията и за много други неща, даже и за челарката (нещо с което човек не трябва даже и да се шегува). А, сега като писах и за друго се сетих, ама айде.
Повечето (на 90%) дори и не ти чета мненията , все пак въпрос на личен избор, ама явно ти имаш нещо да си казваш.

Да не цапаме темата на @YYakovliev, тя и без това е бая "изцапана".
Ако имаш проблеми или да ми казваш нещо, можеш ми пишеш на ЛС.
Изображение
Аватар
SimonSez

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia RS 245
Обратна връзка:

Мнение от SimonSez »

Аз като мислех да слагам фолио, Румен Мания в Търново, ми даде 3500 оферта за фолио на предницата с колонки, стъкло и горен ръб, а останалата част с керамика както и целия интериор с керамика.
" Burn rubber not your soul "
shpeki

Škoda Ludicrous

Мнение от shpeki »

Аз не мисля, че има смисъл от фолио. То не спасява от кой знае какво. Слагаш керамика и забравяш.
Аз преди година и половина сложих керамика отвън, без джантите. Но по-ценното е керамика вътре на салона и интериора, само фоли сложих на карбоновите елементи. Предимството освен, че спасяваш салона да не се протърка е, че целия интериор плюс седалките забърсваш само с мокра кърпа и всичко пада. Няма нужда от препарати или каквото и да е. Уж керамиката беше за година но все още е така. Цената е смешна за това което предлага.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

С това съм съгласен. Керамиката вътре си заслужава.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Фолиото за предница, няма грешка.
Керамиката, каквато и да е. Ако е прашна колата и почват да я пипат с ръчички или минават с ръце, поне на тъмното, при по твърд допир, може да остане холограмка и после трябва корекция.
Добре е с керамика, но най добре е фолио отпред.
Защото керамиката няма да те спаси от камъче със 120-130 като караш по магистралата, но фолиото ще те спаси със сигурност!
Както казах: С 200 и 2те не могат да те спасят. [smilie=music.gif]
Изображение
shpeki

Škoda Ludicrous

Мнение от shpeki »

Едва ли и фолиото ще те спаси, просто така си мислиш. Но ако си правил измервания и си сравнявал тогава приемам.
Но предния капак, горният край на предните калници и предната броня са си фира независимо колко пазиш и караш далеч от предните коли. Просто се приема и си караш колата, в крайна сметка тя е да ти служи и доставя удоволствие (има странична функция и да превозва от т. А до т. Б [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif] ), а не ти на нея да служиш. Това дето го прави Дидо го правих преди 8 години, броните по 4 пъти боя, вратите по 2-3 пъти, капаците и те и накрая цялата от градушката май 2014 беше. Много съжалявам за изгубеното време, сега керамика и ако нещо има драма един път ще пребоядисам на няколко години ако въобще го направя. [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

А керамиката каква и е схемата? Какви пари излиза вътре/вън?

Иначе за фолиото - аз Шкода дето да няма язви над предното стъкло не съм имал. А Шкоди съм имал бая. Също и на ръба на капака. И определено ще ида да ми сложат една лента там. За бронята не ми дреме, тя е пластмаса, но тия ръбове конкретно на шлепа даже ръжда ми беше избила накрая...
Бееееее.....
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”