Историята на един "прероден" Superb III Facelift
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Просто така, не ме кефи - взимайте си я и ми давайте парите. Ако си физическо лице - можеш.
Бееееее.....
-
kograman
Ако размислиш, или рязко фалираш
Опции много.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @intense - Може да искаш да изкараш 10.000 Лева в бързината. Поръчал си си "Superb" за 80.000 Лева и днес е дошъл. В този момент друг Човек иска същия но му казват, че за Никулден ще стане Работата. А Човека е на зор и би дал и 90.000 Лева за днес ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
това с връщането не се ли отнася за налични стоки, а не за поръчани да бъдат произведени по специални критерии ?
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Къде да го прочета?
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Ами незнам къде го пише, вероятно в законите за защита на потребителя. На мен ми го каза дилъра - в смисъл, да си знам, че в нашия случай не важи.
Бееееее.....
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Демек, освен, че не знае какво продава, не знае и законите май ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Не мисля, защото съм го чувал от много места.
https://europa.eu/youreurope/citizens/c ... dex_bg.htm
Не съм 100% сигурен, но май поръчката на кола попада в тази хипотеза, тъй като ти не можеш физичесески да я пипнеш преди да я поръчаш.
Вероятно ако я купиш от автосалона е друго, но поръчвайки колата за след n месеца, ти в крайна сметка не си наясно какво точно ще ти доставят, верваш на брошурките. Респективно вероятността да те подведат съществува.
https://europa.eu/youreurope/citizens/c ... dex_bg.htm
Не съм 100% сигурен, но май поръчката на кола попада в тази хипотеза, тъй като ти не можеш физичесески да я пипнеш преди да я поръчаш.
Вероятно ако я купиш от автосалона е друго, но поръчвайки колата за след n месеца, ти в крайна сметка не си наясно какво точно ще ти доставят, верваш на брошурките. Респективно вероятността да те подведат съществува.
Бееееее.....
-
Kiko Varna
- Гараж: Градски Транспорт София
Здравейте,
Минавал съм през същият проблем хиляди пъти, когато работех в СофАвто.
Проблема е в екипа, който въвежда заявките на нотариуса в системата на КАТ. Процеса не е автоматизиран напълно, мисля, че все още е процес на полу-автоматична среда.
Бързо решение: Намираш нотариуса извършил сделката, той ти издава пълномощно с печат, че сделката е извършена и автомобила е нагледно качен в системата на нотариусите.
Взимаш удостоворението и откваш в КАТ. Когато ти кажат, че автомобила не е наличен в системата, казваш, че искаш да говориш с началник на отдел Регистрация в КАТ. Тя нямат право да ти откажат, защото е на държавна служба.
Като дойде хубостника, му обясняваш ситуацията - те могат ръчно да въведат и регистрират колата, просто им трябва глупавото удостоверение.
Бавно решение: Чакаш тия в КАТ администрация да качат заявката на нотариуса в системата. Може да отнеме месеци, защото щом системата не я захапала автоматично, ще трябва ръчно да бъде въведена.
Не го мисли, не си първият, нито последният с този казус. КАТ няма да си мръднат пръстта, ако не ги подканиш. Въпреки, че е кола за почти 100к. Не го направиха и за такава за 400
В кой КАТ се опитваш да я регистрираш? Най-добрият ми приятел беше шеф в КАТ, може да сме пили с някой от шефовете, ще ти дам телефон.
Минавал съм през същият проблем хиляди пъти, когато работех в СофАвто.
Проблема е в екипа, който въвежда заявките на нотариуса в системата на КАТ. Процеса не е автоматизиран напълно, мисля, че все още е процес на полу-автоматична среда.
Бързо решение: Намираш нотариуса извършил сделката, той ти издава пълномощно с печат, че сделката е извършена и автомобила е нагледно качен в системата на нотариусите.
Взимаш удостоворението и откваш в КАТ. Когато ти кажат, че автомобила не е наличен в системата, казваш, че искаш да говориш с началник на отдел Регистрация в КАТ. Тя нямат право да ти откажат, защото е на държавна служба.
Като дойде хубостника, му обясняваш ситуацията - те могат ръчно да въведат и регистрират колата, просто им трябва глупавото удостоверение.
Бавно решение: Чакаш тия в КАТ администрация да качат заявката на нотариуса в системата. Може да отнеме месеци, защото щом системата не я захапала автоматично, ще трябва ръчно да бъде въведена.
Не го мисли, не си първият, нито последният с този казус. КАТ няма да си мръднат пръстта, ако не ги подканиш. Въпреки, че е кола за почти 100к. Не го направиха и за такава за 400
В кой КАТ се опитваш да я регистрираш? Най-добрият ми приятел беше шеф в КАТ, може да сме пили с някой от шефовете, ще ти дам телефон.
На морето колите са най-бързи!
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
Това с нотариусите може да е било преди 2-3 години, сега директно се появява в КАТ.
Като купувах Файтона нотариуса вкара данните и каза никъде не трябва да ходиш, всичко е вече електронно, нито деклариране в община, нито нещо специално в КАТ.
Та в КАТ само мина регистрацията, канала, и нови номера, щот сменяхме местодомуването от един в друг град.
На чисто нови коли, мисля няма минаване на канала.
Като купувах Файтона нотариуса вкара данните и каза никъде не трябва да ходиш, всичко е вече електронно, нито деклариране в община, нито нещо специално в КАТ.
Та в КАТ само мина регистрацията, канала, и нови номера, щот сменяхме местодомуването от един в друг град.
На чисто нови коли, мисля няма минаване на канала.
Günter Stg 1
-
kograman
@YYakovliev, си е платил за това, въпроса е ония за какво не си гонят интереса а си гонят клиентите? Мен като краен клиент, защо ми го сервират сега? Мен кво ме интересува кат и т.н? Що не казват това преди да вземат паръта? Излиза, че с тях без тях все едно ...
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
то проблема е, че с тях по-зле , без тях отдавна да се кара автомобила...
-
bopkata
- Гараж: Kodiaq 4х4 190 2.0 diesel DSG
Octavia 150 2.0 diesel MT
За съжаление тук (като на много места в БГ) работи максимата че вече си им в ръцете …. И ще чакаш …. Ужасно но факт! Те колата са продали и вече зор нямат, другото е съпътстваща услуга и явно не е на Фокус, но от опит в подобни ситуации с подобна държавна администрация инициирането на промяната трябва да дойде отгоре / отвътре и с шут 
-
Ивайло Димов
- Гараж: Сеат Толедо 1.8 20 V
На всички коронното им оправдание е ковид 19 ,енергийната криза ,ретроградния Меркурий ,фазите на Луната .
От всеки дефект-ефект
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
@Kiko Sandanski, мерси за съветите, интересни неща си написал. Нямам енергия да се занимавам да търся нотариуси и после да ходя да търся началници и да ги карам да вписват на място ръчно. Ако тръгна по този път трябва да качвам колата на репатрак, да я карам там за номерата, да плащам още пари, нямам гаранция, че това ще сработи и може всичко да са едни изхабени нерви, а вече съм на границата.
Днес се замислих за следните неща:
Давам им още много малко време на ЕТ и КАТ и ги подхващам с Васил на два фронта ако е необходимо, по всички възможни методики.
Това ми се струва абсурдно, не може да няма законов срок за вписване на документите в системата. То по тази логика и 1 година може да седи даден автомобил и да не се регистрира, какво пречи. Скоро ще взема да почета да го видя това конкретно.Kiko Sandanski написа: 01.02.2022, 12:58:55 Може да отнеме месеци, защото щом системата не я захапала автоматично, ще трябва ръчно да бъде въведена.
Днес се замислих за следните неща:
- частната ми собственост (колата) стои заложник в някакъв склад и не мога да я взема/ползвам, заради държавна институцийка, дето спи
- каското и гражданската за немалка сума, платени, си текат, докато колата прашасва там...
- гаранцията на автомобила също тече (ако началото й е от подписване на договора за покупко-продажба)
Давам им още много малко време на ЕТ и КАТ и ги подхващам с Васил на два фронта ако е необходимо, по всички възможни методики.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340