Историята на един "прероден" Superb III Facelift
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Щом екстрата работи над 60км/ч, Миро няма да има проблем с нея ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Бееееее.....
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Съсипахте го.
Иначе съм от хората, които използват мигачи навсякъде, дори и да са сами на пътя, но не съм от хората които ги използват при абсолютно всяка една маневра. Та екстрата ще бъде изключвана за града.
Иначе съм от хората, които използват мигачи навсякъде, дори и да са сами на пътя, но не съм от хората които ги използват при абсолютно всяка една маневра. Та екстрата ще бъде изключвана за града.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Мани почерпката, аз искам да ти стисна ръката, че въпреки всички перипети до последно устоя на "изкушението" и не им напълни задниците на тия в ЕТ с оловоYYakovliev написа: 09.02.2022, 10:01:41 Да се постопли малко и веднага ще направим организация да почерпя
На тия цени на тока, по-добре да си я изключва функцията
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
Е айде честито Явка 
А за Lane Assist-a - яко е смотана в контекста на България и много дупки по пътищата. В първата седмица още ме вкара в една дупка мойта, а аз да карам из дупки и павета най-мразя, и от тогава тази екстра не е включвана.
... излъгах - пускал съм я на магистралата щот нали следи активно лентата. Ама след 30-40 секунди почва да реве да си хвана волана, което... хем не кара сама, хем мен ме дразни като бута волана - една от безмислиците предлагана като система за сигурност за мен е това.
А за Lane Assist-a - яко е смотана в контекста на България и много дупки по пътищата. В първата седмица още ме вкара в една дупка мойта, а аз да карам из дупки и павета най-мразя, и от тогава тази екстра не е включвана.
... излъгах - пускал съм я на магистралата щот нали следи активно лентата. Ама след 30-40 секунди почва да реве да си хвана волана, което... хем не кара сама, хем мен ме дразни като бута волана - една от безмислиците предлагана като система за сигурност за мен е това.
- redalex
- Гараж: i3
Идеята на тази екстра не е да кара сама, а ако се разсееш или заспиш, да не ти даде да излезеш от лентата и да се смажеш.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @redalex - Идеята на абсолютно всяка една система за безопастност не е тя да има водеща роля а чак след неволна Човешка грешка да се намеси. Имам чувстово, че това трябва да се обаснява по-усилено от производителите, защото все по-често срещам Хора, които "By Default" разчитат първо на системите.
Последно промяна от tuningmania на 09.02.2022, 17:40:47, променено общо 1 път.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- redalex
В този ред на мисли:
https://eur-lex.europa.eu/legal-content ... 32019R2144
Регламент (ЕС) 2019/2144
Всички нови превозни средства трябва да бъдат оборудвани със следните функции за безопасност:
интелигентно регулиране на скоростта;
средства за инсталиране на блокиращо устройство при употреба на алкохол;
предупреждение за сънливостта и вниманието на водача;
усъвършенствани системи за предупреждение за отклонено внимание на водача;
аварийни стоп сигнали;
системи за сигнализиране при заден ход;
устройство за записване на данни от инциденти;
прецизни системи за следене на налягането в гумите.
Автомобилите и микробусите трябва да бъдат оборудвани с допълнителни усъвършенствани системи за безопасност, включително:
усъвършенствани системи за аварийно спиране, способни да разпознават моторни превозни средства отпред, както и уязвими участници в движението по пътищата като пешеходци и велосипедисти;
предупредителните системи при напускане на пътната лента;
разширени зони за защита на главата от удар, които дават възможност за смекчаване на нараняванията при сблъсъци с уязвими участници в движението по пътищата като пешеходци и велосипедисти.
В сила от 6 юли 2022 г.
https://eur-lex.europa.eu/legal-content ... 32019R2144
Регламент (ЕС) 2019/2144
Всички нови превозни средства трябва да бъдат оборудвани със следните функции за безопасност:
интелигентно регулиране на скоростта;
средства за инсталиране на блокиращо устройство при употреба на алкохол;
предупреждение за сънливостта и вниманието на водача;
усъвършенствани системи за предупреждение за отклонено внимание на водача;
аварийни стоп сигнали;
системи за сигнализиране при заден ход;
устройство за записване на данни от инциденти;
прецизни системи за следене на налягането в гумите.
Автомобилите и микробусите трябва да бъдат оборудвани с допълнителни усъвършенствани системи за безопасност, включително:
усъвършенствани системи за аварийно спиране, способни да разпознават моторни превозни средства отпред, както и уязвими участници в движението по пътищата като пешеходци и велосипедисти;
предупредителните системи при напускане на пътната лента;
разширени зони за защита на главата от удар, които дават възможност за смекчаване на нараняванията при сблъсъци с уязвими участници в движението по пътищата като пешеходци и велосипедисти.
В сила от 6 юли 2022 г.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
-
Ивайло Димов
- Гараж: Сеат Толедо 1.8 20 V
А екстрата дето следи пътната маркировка е голяма благинка ,но знаем по нашите пътища как липсва в повечето градове ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
От всеки дефект-ефект
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Ей това не знам защо е толкоз "задължително". Какво ще стане ако не се следи ПРЕЦИЗНО налягането в гумите? Инцидентите стават като гумата се спраска. Тия системи там не помагат с нищо. Дали имат статистика, колко пътни инцидента са станали в следствие на НЕПРЕЦИЗНО напомпани гуми?
Чиновници в действие... По-добре да лежат и пърдят, че почнат ли да работят... става страшно.
Последно промяна от Цецо75 на 09.02.2022, 15:07:53, променено общо 2 пъти.
Бееееее.....
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
Разбирам идеята на екстрата.
Това, което казвам е, че не й пука в какви дупки ще ме вкара, но й пука да не напусна лентата. А като влезе в дупка, може и така да се случи че да се загуби контрол над колата. Т.е. за наще пътни условия не е особено подходяща.
Поради това съм я пробвал в "по-добри" условия в малко по-различен контекст, за което също не вървши работа.
Това, което казвам е, че не й пука в какви дупки ще ме вкара, но й пука да не напусна лентата. А като влезе в дупка, може и така да се случи че да се загуби контрол над колата. Т.е. за наще пътни условия не е особено подходяща.
Поради това съм я пробвал в "по-добри" условия в малко по-различен контекст, за което също не вървши работа.
Последно промяна от vankissa на 09.02.2022, 15:13:50, променено общо 1 път.
- redalex
Разбирам те, чудесно, но проблемът не е в екстрата, а в наличието на дупки.vankissa написа: 09.02.2022, 15:06:39 Това, което казвам е, че не й пука в какви дупки ще ме вкара, но й пука да не напусна лентата. А като влезе в дупка, може и тъака да се случи че да се загуби контрол над колата. Т.е. за наще пътни условия не е особено подходяща.
Цецо, не съм съгласен с теб. ама не ми се лафи на тая тема
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
E,ти пък,нали тряя да дадеш 1000лв.за датчици ако искаш 2-ри комплект джанти
@redalex, и сегашната система си е коректна,да не мери с колко е паднала всяка гума,но си показва коя е.Достатъчно,за да и обърнеш внимание.
-
mukot
- Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus
Хубаво е, че лайн асиста може да се изключи. В Нисан Кашкай не може. Може само да се регулира интензивността му. ![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Честито и от мен. Пожелавам ти да не помирисваш сервиз за проблеми и само да ѝ се радваш.
Тази екстра наистина е много полезна, но имай в предвид, че и тя за нещастие си има сляпа точка. Вече на 2 пъти да връхлетя върху други автомобили.YYakovliev написа: 09.02.2022, 10:30:06 Blind spot лампите на огледалата - топ функция за града. Много полезно.