Историята на един "прероден" Superb III Facelift

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

optimax написа: 13.02.2022, 20:18:36 @YYakovliev, мислиш ли да слагаш фолио по джамовете?
Да.

111E8 написа: 14.02.2022, 18:54:58 Не се ли пускат автоматично или си я деактивирал тази функционалност?
Пуснато е автоматичното, просто нямаше нужда ги включвам чистачките изобщо, водата сама се махаше и не ми пречеше на видимостта.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

YYakovliev написа: 14.02.2022, 19:06:20 Смятайте тая Тойота как ми е закърняла мисленето, до степен в която да забравя че имам USB-та навсякъде
Тойота е виновна, as usual [smilie=sarcastic.gif]
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Kiko Varna

Škoda Фен²

Гараж: Градски Транспорт София

Мнение от Kiko Varna »

Странно, че не са те спряли миньоните с НЛОто на покрива, да ги черпиш една бира "БезВинетка" за 70лв.

Аз веднъж така тръгнах за вилата от Варна и още на Кранево ме сурвакаха.

Най-добре провери, може да си изкарал късмет и да не си минал през нито една винеткаджийска камера, ама ме съмнява да няма до Карлово :)

Стоковица ли ще я караш? :)
На морето колите са най-бързи!
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

YYakovliev написа: 14.02.2022, 18:20:39 Около Карлово ми просветна, че винетка не съм купил и си карам...
Плати си глобата в 7 дневен срок,май 70лв.беше,че после става 300 ако не се лъжа.Мисля,че в сайта им излиза.
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Мнение от donci »

YYakovliev,
Цецо75 написа: 14.02.2022, 19:11:47 С някакъв куча марка адаптер в запалката зарежда изписвайки Charging и е видимо по-добре. Досега не съм намерил начин да зарежда на Turbo Charging,
Може да разгледаш в Али-то марка Baseus за зарядни. Аз си взех и за Октавията и сега за Фабията. Много добри екземпляри има и зареждат много бързо.

Baseus 120W USB Type C Car Charger Quick Charging for iPhone 12 Pro Xiaomi Samsung Mobile Phone PD QC 3.0 USBC Car Phone Charger

Мисля, че ги видях и в еmag
Аватар
Aelyon

Škoda Фен

Гараж: Superb 2 2013 LB 2.0 170

Мнение от Aelyon »

От китайския магазин взех фаст чардж за заплака, някаква куча марка за 10 лв. Две години държи и зарежда доста бързо, дори на включена навигация зарежда отгоре. От юсб запалката не зарежда бързо, поне на О3
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Скороста на заряд зависи понякога и от кабела с който се зарежда.
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Мнение от ИзтрЪпнал »

Най-общо казано за да е бързо зареждането трябва телефона да поддържа кой да е от usb power delivery/quick charge стандартите, кабела освен чисто електрически да поддържа амперите но и да има дейта лейнове за комуникация и самият чарджър да поддържа пак usb power delivery/quick charge стандартите. Преди започване на зареждането има handshake между телефона и зарядното (затова са необходими дейта лейновете в кабела, щото има кабели без тях) , за да се потвърди дали 2те устройства съпортват еднакви параметри на ток и напрежение/usb power delivery/quick charge ;)
Аватар
bad_pesho

Шкода Новак

Гараж: Skoda Superb III Facelift 2.0 TSI 280

Мнение от bad_pesho »

Аз ползвам само безжичното зареждане. Когато ползвам Maps или Waze, телефонът почва да попрегрява и в даден момент зареждането спира (защита, която всяко безжично зарядно има). Но като цяло не съм забелязал процентите да падат значително, докато телефонът е на поставката.
Зареждането през USB-C портовете е задоволително като бързина, но като изключа "запалването", устройството спира да се зарежда.
Monky

Škoda Фен

Мнение от Monky »

Безжичното е пълен т****. 5W е, сложено само да се запишат, че го има. На безжичен Андроид ауто с включен GPS и Tidal не смогва да зареди телефона и пада батерията.
Отдавна ползвам само кабел, а и звука е по-качествен така. С кабел зарежда колкото с зарядното, предполагам стига 18-те вата максималните на телефона.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

Вградените в шкодите USB-C портове не поддържат USB Power Delivery спецификацията, която позволява устройството и портът да си договорят напрежение (5/9/15/20V) и по-висока мощност (5А ток вместо стандартните 3А).
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Мнение от ИзтрЪпнал »

smoke написа: 14.02.2022, 22:12:07 Вградените в шкодите USB-C портове не поддържат USB Power Delivery спецификацията, която позволява устройството и портът да си договорят напрежение (5/9/15/20V) и по-висока мощност (5А ток вместо стандартните 3А)
Да, важно допълнение по темата за портовете в шкодите когато не се ползва външен чарджър [smilie=thank_you2.gif] .
Добре е да се провери дали реално под товар отново са 15W (5V на 3А). Защото някой беше писал че имало проблеми(горяли) с тези захранвания по портовете при О3 например. А също така като че ли има оставено място за хитруване от страна на произвпдителите заради battery charge 1.2 стандарта, който е 5V на 1.5А..
Последно промяна от ИзтрЪпнал на 15.02.2022, 00:56:34, променено общо 1 път.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

ИзтрЪпнал,
Да, всъщност не е ясно дали USB-C портовете в колата дават 3.0A или само 1.5А. В briskoda прочетох, че един човек там питал за неговия Kodiaq и от местната Шкода му казали, че портът позволява >2A. Явно не е 3.0А, а е по-скоро 1.5А, подсигурен неофициално до >2.0А.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

Който я има тази "екстра" може да замери, колко ток пуска, за да си знае [smilie=pardon.gif] . Има приложения с които може да се направи.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

По - принцип бързия заряд е рядка боза. Защото мощност може да се отдаде не само с по-голям ток, а може и с по-високо напрежение. Ама не всички чарджери подържат и двете. Всъщност най-често подържат едното от двете. И не всички телефони разбират от двата режима. Всъщност и там най-често е само едното.

Обикновенно тия дето са с 5V и голям ток имат по-малко ядове с опознаване. Телефона просто пробва да дръпне и като види, че почва да кляка - намалява консумацията. И нещата някак си се случват.

Тия с по-високото напрежение, трябва да се опознаят и от двете страни, за да не стане инфекция... Бяха много модерни преди няколко години, защото схематично са по-лесни. Но в последно време май не се ползва много-много.

Опознаването също е манджа с грозде... едни разчитат на окъсени пинове, други са умни и си говорят... отначало всеки производител си имаше собствена концепция, после USB.org решиха да се правят на ментори и въведаха някаква спецификация... която масово китайците не спазват, че е сложна и скъпа... и те така...

В колата предполагам са си 5 волтови.
Последно промяна от Цецо75 на 15.02.2022, 10:25:45, променено общо 1 път.
Бееееее.....
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”