Историята на един "прероден" Superb III Facelift

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

YYakovliev написа: 25.02.2022, 16:23:15 Добре се мести автомобилът, не е нещо извънземно
Ще се подхлъзнеш май [smilie=punish.gif]
Monky

Škoda Фен

Мнение от Monky »

ЦецоNOL написа: 26.02.2022, 16:28:01 Обезшумена е на много високо ниво
Двойните стъкла правят толкова голяма разлика?
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

Monky написа: 27.02.2022, 00:45:56 Двойните стъкла правят толкова голяма разлика?
Едва ли...

Просто на @ЦецоNOL, са му мноо твърди тампонЕте по маторя и генерацията и всичко предава навътре в купето lol
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Вчера със семейство Бавняри (@ЦецоNOL) и Бат Ники (@coverdale) си направихме много добра разходка до неработещия лифт на Смолянските езера. Повървяхме доста нагоре към Снежанка по изоставената писта, голяма красота и спокойствие беше. Бяхме замалели всички след предната вечер на убиване с 3 вида уиски.

На обяд хапнахме в ресторант Рибката (преди Смолян) с @JORDITO и се прибрахме за вечерно довършване.

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
ИзображениеИзображениеИзображение

Много добра среща се получи, поздравления за организацията на Искрен @BlackPearl и компания. Хотелчето и персоналът са супер.

Днес сутринта тръгнах рано към 7:20, с идеята да ида до София, да взема едни роднини, да ги закарам до Стара Загора и да се върна в София, но като видях какъв погром са времето и пътните условия на Траянови врата, започващите да стават катастрофи, стигнах само до София и се отказах да продължавам да карам.

ИзображениеИзображение
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

@YYakovliev и добре си направил, че си се отказал. Аз се прибирах по магистралата следобяд и от Круиз преди тунела до София беше доста кофти да се кара с този сняг. То факт е, че при лоши условия си показваме всичките шофьорски качества, ама днес просто беше ужас. С 40-50 по магистралата при условие, че магистралата си беше общо взето на асфалт, като на места в ляво имаше събрана киша и вода.
Изображение
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

Мен днес (неделя) сутринта една пичка щеше да ме тотализира на Орлов мост...ама в центъра на кръстовището. Просто реши, че ѝ свети зелено, а то беше червено.
Та за малко да ми се случи едно и също нещо втори път, след като през 2005та ми се случи същото на същото място.

После един сърбин на кръговото на драгалевци и един смотльо на кръговото до декатлона щяха да напраят същото.
Та днес повече кола няма да карам :)
Последно промяна от redalex на 27.02.2022, 18:21:22, променено общо 1 път.
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

digitalundgrd написа: 27.02.2022, 01:33:21 са му мноо твърди тампонЕте по маторя и генерацията и всичко предава навътре в купето
Знам , че се майтапиш, но все пак днес направих един палав тестдрайв на @peyopetrishki,
Предлагам да каже какво и що 🔞🔞🔞
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

Слаба работа, ни върви ни се чува [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]

Със 120км/ч на темпомат вътре е гробница. Иначе при някви калпави обороти се усещат вибрации, все пак са перформънс части, подсещат те че се влачиш [smilie=sarcastic.gif]

Големия бензин носи много емоции, с компресора е страшна комбинация...
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

След близо 4 000 км, искам да споделя първи впечатления от автомобила. Повечето знаят, че имах Супърб 3, 2.0 ТДИ - 190 коня (после около 240 с Рево), та вече имам някакви впечатления от подобен автомобил и ще направя няколко сравнения между двата. За новия ще съм доста по-обективен, тъй като истината е, че предния го бях взел без ясна представа и знание какво искам, главно откъм моторизация. Първите километри ги минах по доста разнообразни маршрути, като тип път, като качество на пътната настилка и като метеорологични условия.
  • Съотношение цена и какво получаваш. Имаше няколко коментара, витаещи във форума, че трябва да си луд да дадеш "80 000+" за Шкода (преди цените да се изстрелят в космоса). Смятам, че Супърб 3 Фейслифт си остава на върха на класацията за широк, семеен, комфортен автомобил на разумна цена, спрямо това което предлага. Купих колата с ясното съзнание къде са й слабите страни и не си правих празни илюзии, че лъжа системата, като взимам бюджетна (сравнено с примиум марките) кола, ама очаквам да е Ауди или БМВ. Колата за цената си предлага абсолютно всичко необходимо да върши работа, да доставя удоволствие от ползването и да изпълнява функциите за пазарната ниша, в която е позиционирана.
  • Мотор - 2.0 TSI, 280 коня, 4х4 - излишно е да споменавам, че за цената на автомобила, това си е звездата на целия пакет и може би топ причината да избера точно този автомобил. За габаритите и килограмите на колата предлага сериозна динамика с безопасни изпреварвания, когато се налага да натиснеш до долу. Допълнително с Халдекс и възможността да сложиш всички коне на пътя по всяко време и настилки в ниските предавки, колата е много приятна за каране.

Мое мнение, че разходът е напълно приличен, дори и при доста тежък крак - около 10 смесено, точно толкова, за колкото и се бях приготвил преди да взема колата. Вървежът доставя удоволствие, звукът от 4 цилиндровия миксер е приличен, в Супърб е направено всичко да се случва от към спокойната страна така или иначе, няма гърмежи и боботения. На фона на изчезващите двигатели с вътрешно горене и техния агресивен "downsizing", си мисля че този мотор е един от последно смислените останали на пазара.
  • Скоростна кутия- 7 степенно DSG, DQ381. Тук трябва да се разглеждат 2-та режима на кутията - Drive и Sport. Едното го ползвам за 7-ма предавка по магистралата, друго в 95% от останалото време. Няма какво да се лъжем - на Drive нещата са много зле, писано е и от други хора. Заради еко норми или други причини, картите и настройките са неадекватни. Превключването на висока предавка с ниска скорост, лаг когато настъпиш, нон-стоп смяна на предавки в малък диапазон на обороти, всички тия неща са доста изнервящи.

Затова лично аз колата я карам само на Sport в града, където се разбирам с DSG-то и нямам драми, там е доста по-адектватно от към поведение на кутията. Някой казват: "ама колата била много рязка на Sport в града и не било комфортно да се кара" - не съм съгласен, колата е толкова рязка, колкото рязко и силно се настъпва педала на газта. Аз лично свикнах да боравя с него "нежно" и всичко се случва плавно. Допълнителен плюс на Sport в градски условия, е че винаги е готова да се изстреля, когато ти потрябва да се включиш някъде. За планинско - изкачване/слизане отново кутията е на Sport, за да държи по-ниска предавка при наклоните.

Но дори и на Sport има какво да се желае от към време за реакция, може би защото я карам 95% в този режим и там има едно успиване понякога и лег лаг като натисна до долу. Лечението е ясно - ремап от TVS, но засега Sport ми дава базата да не ме дразни до степен, в която да му обръщам чак такова внимание.
  • Окачване - адаптивно DCC срещу стандартното. Може би най-драстичната разлика между стария и сегашния ми автомобил. Буквално карам друг клас кола в това отношение. Не очаквах различните режими на DCC да дават голямо отражение на пътното поведение на колата, но грешах доста. Използвам доста от различните опции, в зависимост къде съм. В града си карам на Comfort за максимално "корабно усещане", извънградско съм на Normal, а в проходи включвам Sport. Всички имат осезаема разлика по между си и си имат ползването. На Sport много ми харесва как воланът става на камък, заедно с окачването и колата се усеща едно цяло с пътя.

Имаше колеги, на които им обяснявали в ЕТ, че нямало разлика между DCC и стандартното или че нямало нужда от едното - направо е подсъдимо това.
  • Интериор, шум и комфорт. Винаги съм харесвал салоните на Супърб и на новата ми кола не прави изключение. За цената си предлага достатъчно добри материали и умно разположение на евтините. Дизайнът е добър, ориентиран е към "бизнес" тематика. Пространството за всички возещи се в купето е скандално, сравнимо само с дългите бази на примиум лимузините (S class, A8 long). Най-обичам да натоваря 5 човека в колата, всички да пътуват в удобство и да се кефят.

За шума е доста интересно, Цецо писа по-нагоре, моето мнение е същото. Тук не говорим за шум от мотор - дизел срещу бензин, там е ясно, говорим за шум от вятър и от гуми. Предната кола имаше двойни акустични стъкла, тази също. Еми новата е по-тиха във всяко едно отношение. Не знам какво са правили и дали са адресирали една от най-слабите страни в модела, но е факт, че в колата е църква дори и при високи скорости.

От към паразитни шумове и скърцания в началото - такива засега няма, ще се проследи в бъдеще и ще споделя ако се разскърца нещо.
  • Мултимедия и камери. Мултимедията е Амундсен, нищо особено - Android Auto се ползва на 100% през времето, хубавото е че е wireless свързването. Дразни ме при Android телефоните че има една лента отдолу, която прави използваемата площ на екрана и апликациите доста по малка от на Apple (като при Рангел). Еднакъв по размер екран при Андроид изглежда с 2 инча по-малък, заради въпросното нещо. Жорката ми каза, че май тая лента може да се махне, ще го гледам тези дни.

Гледам, че се разискваха камери в последните теми, не съм чел какво е писано. За мен камерите в тази кола са трагични и е едно от главните неща, за които са пестили пари яко, че да се впишат в бюджетите за изработка. Задната камера с тая леща за изкривяване на картината и кофти резолюция не я гледам изобщо, щото най-много да се ударя в нещо заради нея. Предната камера е още по-зле. 360 камерите също са с много трагична резолюция, ползвам само страничните изгледи, да си гледам гумата колко близко е до бордюр и там се зверя често какво се случва. С две думи - зле, ама поне не ми закърняват сетивата на 100% като паркирам, да не разчитам на технологии и парктроници на 100%.
  • Други. Сензорът за автоматичен режим на чистачките е изнервящ на моменти. На предната кола беше същия. При ниски скорости не задейства адекватно чистачките и понякога се налага да го цъкам ръчно да мине, защото нищо не виждам. При по-високи скорости се държи горе-долу ОК.

Пръскалката за течност за задната чистачка - как можаха за толкова години да не я направят адекватна не знам. Все още пръска в нищото, съответно мръсотията се маже яко и трябва да употребя огромно количество течност, за да изчисти като хората.

Матричните ЛЕД фарове - все още не съм имал възможност да ги тествам извънградско през нощта, но дългите светят наистина брутално силно, от това което видях.

Това са основните неща, за които се сещам да напиша като първи впечатления. Колата е всичко, ама всичко което исках да бъде. Доставя ми огромно удоволствие да я карам. Занапред има мегдан за доста подобрения по всички неща дето ме дразнят, до степен на пълното им изчистване. Засега обаче ще продължавам да си я карам така максимално дълго време и да й се радвам.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Мнение от DoH_KuXoT »

задната чистачка се регулира да пръска, където пожелаеш , аз ползвам безопасна игла от малките , които дават по хотелите с набор цветни конци и игла да се зашиеш, ако се наложи
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

YYakovliev написа: 28.02.2022, 13:01:54 Колата е всичко, ама всичко което исках да бъде.
Е това е най важното [smilie=pardon.gif] Удовлетвореност от продукта, както се казва [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

YYakovliev написа: 28.02.2022, 13:01:54 Имаше колеги, на които им обяснявали в ЕТ, че нямало разлика между DCC и стандартното или че нямало нужда от едното - направо е подсъдимо това.
Да не се тълкува погрешно - казали са (на мен), че DCC на normal били като кола без DCC. Колко е вярно незнам, не съм имал една и съща база с двата вида окачване.

Знам само, че влиянието на системата е осезаемо и в двата края. На комфорт ти почват повици в корема по завоите, на sport лепне много осезаемо за пътя. За мен това е може би първата задължителна екстра за поръчване.

Аз обикновенно задавам Sport през бутона за да одървя окачването и връщам на директна от лоста (че иначе голяма ламя да го е.а). И като изпреварвам чуквам на спорт за малко... Пробвах да се заиграя с перата - ама нещо ми омръзва много бързо.
YYakovliev написа: 28.02.2022, 13:01:54 Други. Сензорът за автоматичен режим на чистачките е изнервящ на моменти. На предната кола беше същия. При ниски скорости не задейства адекватно чистачките и понякога се налага да го цъкам ръчно да мине, защото нищо не виждам. При по-високи скорости се държи горе-долу ОК.
Бе тука май пастата на стъклото ни играе номер, ама ще го обсъждаме на бира.
Бееееее.....
Аватар
tihich

Škoda Фен

Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280

Мнение от tihich »

Явор може и мен да ме е цитирал защото съм споделял точно това. Изрично исках информация от търговеца за въпросната екстра и дали има смисъл от нея (+2000лв беше). Исках да знам, дали при добавяне на DCC към Скаут ще има разлика в комфорта и отговора беше "Не, няма никакъв смисъл. Единствено при СПОРТ ще усетиш разлика". Аз търсех точно по-голям комфорт и затова не я поръчах. В последствие разбрах, че колата с DCC Не се накланя толка при търгване и спиране, както и че адаптивното окачване се нагажда при непрекъснати неравности. В крайна сметка това кажи речи е най-голямото ми разочарование от колата и ме дразни всеки ден като седна в нея...
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

И при мен същата тъпотия. А то пък за Кодиак съвсем няма кой да питаш/пробваш - дилъра ми каза за какво ти е DCC на джип? Безмислено било ...

Добре, че не го послушах, най-смислено вложените 2000лв. в тая конфигурация.
Бееееее.....
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

Дилърите не се слушат,еле па в ЕТ.На тях им дай ексела и офертата.Туй то.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”