Историята на един "прероден" Superb III Facelift

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Цецо75 написа: 28.02.2022, 14:14:33 Аз обикновенно задавам Sport през бутона за да одървя окачването и връщам на директна от лоста (че иначе голяма ламя да го е.а)
Аз от предната кола и от тази не забелязвам някакви осезаеми разлики в разход между каране на Drive и Sport. Може и да греша.

Цецо75 написа: 28.02.2022, 14:14:33 Бе тука май пастата на стъклото ни играе номер, ама ще го обсъждаме на бира.
Паста имаш предвид хидрофобното мазило от ГК ли? На предния Супърб не съм имал такова, пак се държеше по същия начин този сензор - леко неадекватно при ниски скорости. Няма да е от това.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Мнение от intense »

Карайте по-бързичко, за да работи Нанолекса. Това е [smilie=sarcastic.gif]
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Мнение от kolyo b8 »

YYakovliev написа: 01.03.2022, 09:32:44
Няма да е от това.
На лоста за чистачките имаш и ключе с "капки". Пробвай на по-голяма капка.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

6:10, ето я "духачката" на листа [smilie=sarcastic.gif] !
Изображение
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Хехехехех. Ти мани, ама съм харесал едно професионално за пяна и предизмиване (дето пръска жълто на клипа) и само цената ме спира.
[smilie=sarcastic.gif]
Аватар
MHlebarov

Škoda Фен²

Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018

Мнение от MHlebarov »

[smilie=music.gif]
YYakovliev написа: 28.02.2022, 13:01:54 След близо 4 000 км,...
Поздравления за смяната в модела, страхотна крачка нагоре, а пък и щом се кефиш, евала!
Страхотна обратна връзка.. очаквам да пишеш и за адаптивните фарове.. аз лично не мога да си представя как сме карали преди тях!

Поздрави
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

MHlebarov, смяна на модела няма, само на моторизацията )
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Аватар
MHlebarov

Škoda Фен²

Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018

Мнение от MHlebarov »

а ха! Аз разбрах, че е било преди фейслифта 2,0tdi без DCC.
Пак е супер :)
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

Така де, но модела си е все супърб [smilie=pardon.gif]
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

След 5 дневно пътуване със семейството мога финално да кажа, че между двете коли няма много общо... Та да, Супърби са по модел, ама до там.
[smilie=sarcastic.gif]

За останалите неща ще пиша утре, като се върна в София. Колата е абсолютна мания.

П.С. Не издържах и поръчах професионалния пяно-правяч, чака ме в Спийди.
mukot

Škoda Фен²

Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus

Мнение от mukot »

YYakovliev написа: 04.03.2022, 21:35:38 За останалите неща ще пиша утре
Караш ни да проверяваме форума всеки час! ;) Дай ориентир след колко часа да чакаме! [smilie=pardon.gif]
mikitomk

Шкода Новак

Мнение от mikitomk »

Тоз пяно-правяч как се закача на автомивките? Там пароструйките не са ли с някакви несъвместими накрайници? Или става въпрос за ръчен?
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Не го мисли, следващата тема "Явор търси да закупи автомивка" :)...
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

Rangel написа: 05.03.2022, 15:19:15 Не го мисли, следващата тема "Явор търси да закупи автомивка" ...
Това беше добро. [smilie=sarcastic.gif]

Още не съм там, на пред-предпоследното ниво преди духалката съм. После финалът е автомивката.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

Да продължа с първи впечатления от колата, оригиналният пост е тук: viewtopic.php?p=269383#p269383

Тия дни возих семейството ексклузивно, жената кара доста и тя колата. Като се качи първия път да шофира и слезе с усмивка и вика: "сега разбирам защо толкова се вълнуваш за тази кола, преди да я карам не я усещах, ама сега и аз започнах да я оценявам и да се кефя". Малкият, като натисна до долу всеки път се спуква да се хили отзад и почва да крещи: "газ, газ, газ". В такива моменти си казвам, че парите се харчат точно за тези моменти и че покупката си е заслужавала.
[smilie=sarcastic.gif]

Усетих вървежа както трябва тоя път - ускорява много стабилно, дори и натоварена до горе с хора и багажи. Чувстваш се в контрол при всяко изпреварване, няма напрежение, всичко се случва плавно и бързо. Като се натисне педала на газта доставя удоволствие, звукът, както писах е доста приятен. За стокова кола, с тези габарити и килограми, 4х4 и четири цилиндъра - динамиката е на топ ниво! Напълно достатъчна ми е като сила към този момент, но си представям с новия софт на Revo Stage-1 за GPF за 380 коня и един мап на TVS за кутията, в какво ще се превърне за в бъдеще.

За семейно пътуване, натоварена, като стабилност на пътя, комфорт и изминаване на дълги разстояния без умора - ненадмината. Удобство и функционалност, това е описанието за този автомобил, подтиква те да пътуваш, да качваш хора, да "изяждаш" стотици километри и да си създаваш спомени и емоции! Някои хора не го разбират, но на мен ми доставя огромно удоволствие, като взимам багаж, да товаря абсолютно всичко, което си поискам, без да правя никакви компромиси с обем. Просто хвърлям в бездънната яма отзад всичко, затварям и потеглям. Без сметки, без мислене по темата, без да казвам на жената - това не може да го вземем.

Искам да отворя една скоба тук и да кажа следното: всички тези неща ги пиша след изминати около 4800 км, при които автомобилът все още е като нов - демек няма никакви шумове в купето, интериорни скърцания, скърцания от тампони на носачи, думтене от адаптивни амортисьори, шум от горивопроводи и т.н. (неща за които се е писало преди във форума, че може евентуално да се проявят и че дразнят). Тоест засега впечатленията са ми за един автомобил, създаден да се кара по западно-европейски пътища, защото това което имам в момента, е колата, както е излязла от завода. Всички тези дразнения горе, които създават впечатлението за бюджетен автомобил, според мен доста от тях се проявяват, заради пътната ни мрежа, която на места е пълна трагедия, няма какво да се лъжем. Ако колата се кара от ден първи по изпъната настилка (за каквато е направена), сигурен съм, че доста от тези неща няма да се проявят и автомобилът може би ще остане дълго време в състоянието, в което е моят в момента. Дали ще се "разскърцат" при мен нещата в даден момент - не знам и не ми пука особено, сега се наслаждавам на тишина и плътност в купето, не го мисля грам, после ако стане - ще кажа дали ме дразни.

Тествах я - вдигнах 250 км/ч и върнах веднага газта, колата при тази скорост е като при 140 км/ч - абсолютно никаква разлика като усещане и като шум. Не преувеличавам. При тази скорост е тихо в купето, вятър не се усеща, скоростта също - стабилна е, много е стабилна. Бяхме с жената като я засилих, тя говореше по телефона и гледаше напред, бутнах я по рамото по едно време и й посочих километража, при което си ококори очите. После като върнах газта и ми каза, че изобщо не е разбрала, че съм ускорил до толкова.

MHlebarov написа: 04.03.2022, 14:27:02 очаквам да пишеш и за адаптивните фарове.. аз лично не мога да си представя как сме карали преди тях!
Екстрата за мен не е от най-първа необходимост, тоест, мога да живея и без нея, но е ценна със сигурност! Жена ми се влюби в тия фарове, припадаше ритуално по тях. Аз им нямам на 100% доверие и си карам засега както преди, гася дългите като видя кола - не мога да разчитам на компютъра дали винаги ще изгаси точните матрици от фара, за да не заслепявам тия дето карат в моята лента или тези, които излизат от остър завой на извънградско. Предпочитам да съм в контрол на тези неща.

Това е една от тези екстри обаче, които създават връзка с колата и доставят гъдел и емоция. За хората, които я нямат - бутате дългите на ЛЕД-овете, дето светят много сериозно като прожектори и системата почва да следи какво се случва на пътя и да гаси само сектори от фара (или изцяло дългите) в зависимост от ситуацията, в която се намирате. В населени места и осветени участъци си ги гаси доста адекватно сама. Якото е, че когато ги е изгасила и ги включва, се включват всеки път като вълна от вътре на вън. Като завеса се разстилат пред вас в тъмното и е наистина мания за окото и сетивата, все едно сте на театър.
[smilie=sarcastic.gif]

Аз бях впечатлен от следното нещо. На тъмен извънградски път на Т-образно кръстовище, системата разпознава, че идвате от път без предимство и се включвате в главния - следователно гаси дългите, докато чакате с мигач, за да не заслепите отстрани евентуално преминаваща кола пред вас. Като си завиете по главния път и си включва.

Колата е абсолютен гръм, надъхвам се да си я гледам, както съм планувал - педантично, и да започвам да пестя за бъдещи подобрения. Просто базата е там, в смисъл, че засега оправдава очакванията и мотивацията да надграждам се засилва!
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”