Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
YYakovliev написа: 05.03.2022, 19:15:43
- следователно гаси дългите, докато чакате с мигач, за да не заслепите отстрани евентуално преминаваща кола пред вас.
Гаси ги под 30км/ч. и си ги пали след 30.
Ако влизаш в населено осветено място, отново ги спира.
mikitomk написа: 05.03.2022, 13:04:14
Тоз пяно-правяч как се закача на автомивките? Там пароструйките не са ли с някакви несъвместими накрайници? Или става въпрос за ръчен?
Понеделник го взимам и ще пиша по-подробно за него, че е сериозна апаратура.
stefan L написа: 06.03.2022, 22:47:56
Един тегел по Цариградско или Околовръстното ще свърши по-добра работа.
Редовно го правя след мивка. Ако качат ограничението на 120 ще "издухва" още по-добре.
И за да сме в темата - относно матричните, до момента не съм имал поводи за притеснение, работят коректно и дори не са ми присвятквали до сега. Единствено на Хемус избягвам да карам и се придържам към ръчното превключване. Пробвай ги от време на време, ще спреш да им се притесняваш и ще те кефят.
За мен най-големият кеф от по-силните фарове е, че вечер някой като ти сече пътя и му пуснеш дългите се ошашква.
Последно промяна от Monky на 06.03.2022, 23:07:47, променено общо 1 път.
@icohohi, не, даже напротив - Professional Final Finish е перфектно за автомобили с керамика. Препаратът придава допълнителен блясък и има защитен слой, тоест двете неща се допълват.
И този препарат е една от причините да не искам да я суша с тигели, а както си трябва с кърпа, за се лъсне като хората. Чакам тия дни да спре да е отвратително навън и да ходя да си пробвам апаратурата някоя вечер. Говорих с Жоро, каза че оптималната схема е:
1. Пръскане с пяната на суха кола.
2. Изплакване.
3. Пръскане пак с остатъка от резервоара (той е голям, ще стигне да я покрие поне 3 пъти, ама на втория път ще го изпръсквам)
4. Изплакване
5. Останалите неща.
И предлагам да стартирам темата, някой да не си помисли, че ще е само за пътувания и миене...
YYakovliev написа: 20.05.2021, 15:38:23
Отново няма да спестявам и хубаво и лошо.
Колата бе вдигната на подемник, за да се огледа детайлно, при което се видя, че DSG-то сълзи от 2 места. Наблюдавано и при други нови ВАГ автомобили с DSG-та. При мен сълзи от двете места оградени на 2-рата снимка, горното е където влиза тая пластмаса с кабелите в кутията. Понеже имам усилен щит под кутията и мога да видя дали нещо е капало върху него - не беше, тоест не е теч (засега).
Не знам дали проблема е подобен на този на Симо (@SimonSez), описан тук viewtopic.php?p=198377&#p198377 или е нещо съвсем различно.