Още един хипопотам в клуба ;) :)

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2008г. до 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
vasot

Шкода Новак

Гараж: Skoda Superb II, 2.0, 170hp, 4x4, DSG

Мнение от vasot »

Еее, няма да мога, защото пътувам към Добринище, но ще следя за следваща сбирка. :)
Skoda SUPERB II FL, 2.0, 170hp, 4X4, DSG,
Аватар
skertin

Škoda Фен

Гараж: 1. Skoda Superb III facelift, 2.0 TSI, 190 к.с.
2. Hyundai Kona Hybrid, 1.6 GDI

Мнение от skertin »

Хора, препоръчайте нещо с което да си правя диагностика на колата и евентуално някои модификации. Доколкото виждам освен VCDS има няк'ви апове за телефон през ОБД буксата. Не ми трябва нещо не кой знае колко претенциозно, понеже съм пълен лаик, но поне да мога да прекодирам някой елементарни екстри.
Последно промяна от skertin на 17.03.2022, 16:39:29, променено общо 1 път.
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
skertin

Škoda Фен

Мнение от skertin »

Благодаря! А някой има ли идея дали може да се направи кодиране относно печката да се включва, дори когато нивото на горивото е по-малко от половин резервоар? Че с тоя 50л. резервоар и тоя разход, който ми дава (20тина градско, че я карам все студена на къси разстояния) трябва да зареждам всеки ден дет се вика :D
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
Аватар
skertin

Škoda Фен

Мнение от skertin »

Вчера се получи добра срещичка, въпреки че беше малко хладничко. Благодаря на колегите @tuningmania, и @Audirulzz, , че дойдоха :) Благодаря и на Митака, който кара, другия Супърб от ЧЕЗ, че дойде и най-накрая се запознахме. Също да не забравим колегата Ники с белия Супърб 3 (страхотна кола), само не знам какъв му е никът, та не мога да го тагна.

@YYakovliev, жалко, че не успя да дойдеш, разбрах, че детето е болно, стискам палци вече всичко да е наред!

@JORDITO, мерси за крушките, светят много добре, но продължават да набиват грешка, която ме вбесява, ще търся варианти да се отърва от нея :)
Аватар
skertin

Škoda Фен

Мнение от skertin »

Между другото, взех нови капачки за джантите, за съжаление обаче се оказа, че не пасват на моите джанти, защото централния отвор е по-широк. Та ако някой има интерес ще му ги подаря. Капачките са 56мм, с новото лого, прикачвам и снимка. Изображение
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

skertin написа: 19.03.2022, 20:18:14 защото централния отвор е по-широк.
Не е по-широк. Седи мирен [smilie=sarcastic.gif]
Навиваш на тия капачки 2 кръга текстилен банд на щипките и заспиват. И извади от старите капачки вътрешните метални шини и ги прехвърли на тези.
Изкарах си бирата ;)
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
skertin

Škoda Фен

Мнение от skertin »

Да се похваля, най-сетне след година притежание на колата, оправих печката, то малко свърши зимата де :D ама все пак. Наистина си е доста готина екстра, тествах я няколко пъти и определено е удоволствие да се качиш в топла кола :).
Notch

Шкода Новак

Гараж: 955

Мнение от Notch »

Колега, би ли споделил малко повече впечатления и информация за задвижването? - Характерни болежки по двигател, поддръжка и т.н. Чувал съм, че им се разтягали ангренажната верига и събирал много нагар по всмукателните клапани - имал ли си сблъсък с подобни проблеми? Откъм разход как е? Виждам по-назад си писал 20 градско - не е твърде лош за такъв тип автомобил, извън града как е?
Аватар
skertin

Škoda Фен

Мнение от skertin »

Здравей колега, ами досега не съм имал нито един от гореспоменатите проблеми, но колата е на 170К, така че предполагам, че в някакъв момент може нещо да се обади, но засега всичко е наред. Като поддръжка, не мога да кажа, че е евтина, но то каквато и да е кола от тоя клас с толкова екстри и сложни агрегати няма как да се поддържа без пари. Иначе относно разхода, 20 е при доста кофти цикъл на каране - по 4км сутрин в студа и в задръствания. Извънградско 9,10, 11, зависи. Може и на 8,5 да се свали, ама трудно, нямам нерви да я дондуркам толкова :D
Аватар
skertin

Škoda Фен

Мнение от skertin »

Споделям едно мнение с вас, което бях написал малко след като купих колата. Всъщност беше след първото ми по-сериозно излизане извънградско, та ако ви е интересно може да го прочетете :)
"Първият истиснски тест на Супърба беше София-Доспат. Едно доста подходящо трасе, понеже съчетава магистрала, извънградско и планинско каране в сняг и завои.

Ще споделя първо положителните си впечатления:

1. Колата е доста добре обезшумена, поне според мен, в купето е по-тихо отколкото в Пасата.

2. Страхотна возия, поема неравностите изключително меко и всякаш плува, с Пасата, дори с адаптивното окачване, настроено на комфорт не беше така. Смятайте, след като жена ми го забеляза и сподели, че колата вози чувствително по-меко от Пасата, какво да говорим повече.

3. Вървежът е страхотен, не откривам кой знае колко съществена разлика в сравнение с Пасата, дори ми харесва, че като се подаде повече газ, моторът се чува доста приятно, но по-тихо и ненатрапчиво.

4. Страхотни фарове! Отдавам го на това, че все пак Супърбът е по-нов и на по-малко км, но беше буквално ден пред мен, особено на дълги :)

5. Страхотно впечатление ми направи, че в предия основен плафон има 2 светлини, които осветяват cup holdera, но едновременно с това не пречат по никакъв начин. Супер прецизно и умно измислено, беше ми писнало да търся къде ми е чашата с кафето в тъмното!

6. Страхотно интериорно и екстериорно осветление. Има толкова много светлини (в краката отпред и отзад, на вратите, в огледалата и къде ли не) които изглеждат красиво и луксозно и същевременно са функционални. (по онова време беше с халогенки вътре, вече всичко е ЛЕДове от @JORDITO,)

7. Страхотно съчетание между меката возия и стабилност в завоите. Влиза в завоите без никакво колебание, стои някакси тежко на пътя, стабилно и уверено. Не мога точно да го опиша с думи!

8. Музиката е доста добра, не е нещо УАУ, но ме задоволява на 100%. Много съм доволен, че предлага музикален стрийминг през блутут, това ни улеснява много.

9. Най-сетне успях да си застопоря багажа благодарение на мрежата в багажника. Беше ми омръзнало цялото съдържание на багажника да се опитва на всеки завой или газ/спирачка да влезе в купето :D

Относно негативите:

За мен тази кола НЯМА никакви конструктивни проблеми и недомислици, тя е перфектната комбинация между комфорт, оборудване, екстри, вървеж и всичко това на разумна цена!

Останах неприятно изненадан от зимните гуми (Michelin Alpin 5), плачат си за смяна, ДОТът им е 2015.....видях го вчера, досега не се бях заглеждал, защото продавачът ги презентираше като супер качествени ( сиг са били, ама някога). Заради тези галоши, между Батак и Доспат, където пътят беше комбинация между лед и сняг, не чувствах колата толкова стабилна (и преди да кажете, че е нормално, заради пътните условия, позволете ми да ви опонирам, понеже този маршрут го минавам от 8г. насам всеки месец поне веднъж). С чисто нови гуми Nokian WR D4 дори само на предно не съм имал проблеми.

Друг проблем бяха вибрации във волана при скорост от 140 км/ч на магистралата. Надявам се да е от гумите или лош баланс. Утре пристигат чисто нови летни и ще пробвам с тях за сравнение.

Горепосочените проблеми в никакъв случай не успяха да помрачът страхотното ми преживяване, аз съм влюбен в колата и съм страшно щастлив, че се реших да я взема!

Това е засега, ще ви държа в течение с последващите ми впечатления :)"
Нещо което мога да добавя като минус година след това е малкият резервоар.....Не може бензинова кола с шестак да е с резервоар 50л. вижда ми се абсурдно!

А между другото откакто ремонтирах печката, установих, че не е нужно да имаш половин резервоар гориво, за да работи. И на 1/4 пак работи, че и на по-малко. По-скоро важното е да не свети резервата, че май се заключва печката и после само с ВАГ ком се отключва.
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Мнение от sonnyer »

Това с малкия резервоар дори на мен не ми харесва, нищо че съм дизел и харчи по-малко. Пак си иска зареждане, защото от тук до Бургас си подминал стабило половината. :)
Безаварийно с колата !
Аватар
skertin

Škoda Фен

Мнение от skertin »

Ахахахаахаха, ти до Бургас си подминал половината, аз до Варна (правихме си разходка наскоро) съм на резерва [smilie=ireful1.gif]
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

На октавия 2 не знам колко е резервоара, може би 45 литра, ама Несебър - София е имало 2-3 пъти да не мога да изкарам [smilie=sarcastic.gif] Супер дразнещо е.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Мнение от stanley »

Да не ви разочаровам, но аз отивам от София до Силистра, връщам се и имам за една седмица да ходя на работа ... с един резервоар 70л.
Ако се напъна мога да направя 1200км с 1 резервоар.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb II”