Останах с впечатление, че е за по-нови коли, но не съм разпитвал. Дали за всички бензинови двигатели, отново не знам.nmnikolov написа: 25.03.2022, 10:12:25 @YYakovliev, ама всякакви бензинови коли и модели ли? Има ли значение година на производство?
Историята на един "прероден" Superb III Facelift
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
-
karkaria
- Гараж: Skoda Superb IV
YYakovliev, А за хибриди акцията има ли?
- zalmaneca
- Гараж: Octavia 4 FL 2.0 TSI 265hp '25
ex Superb 3 FL L&K 2.0 TDI 190hp '20
ex Opel Astra GTC 1.9 150hp+ '08
ex Peugeot 206 1.4 75hp '00
ex Renault 11 1.7 90hp '87
Сигурно има. На колегите колите им са произведни 21-22.
На старата ми кола и аз я бях махнал капака, ама като гледам на супърба кво става под капака, ква е гняс...
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Не знам. Казаха, че всички които са засегнати от проблема ще получат обаждане.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Аз другата сряда ще я оставям да ми сменят гумите, така че ще ги питам.
- YYakovliev
Капачките за болтовете на джантите, с които дойде колата, бяха черни и не се връзваха добре с антрацита на 19-ките. Отделно нямаше капачки за секретните болтове. Поръчах преди няколко дена антрацитени за всички и ги сложих. Мнооого по-добре застана всичко, доста добре паснаха:

П.С. - тези за нормалните болтове влизат супер, другите за секретните се закрепват доста хлабаво, мисля че няма да се задържат дълго, да видим...

П.С. - тези за нормалните болтове влизат супер, другите за секретните се закрепват доста хлабаво, мисля че няма да се задържат дълго, да видим...
-
karkaria
- Гараж: Skoda Superb IV
YYakovliev, Ок благодаря.
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
Аз на секретните, навих тънка лента тиксо и станах един път. Иначе дори се чуваха като потракват по павете на отворени прозорци лятото.
- YYakovliev
Супер среща се получи на Гернан. Снимки: viewtopic.php?p=273456&#p273456. Преди срещата се видяхме с няколко човека да мием, да не се излагаме с мръсни коли на сбора.
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Първо за колите на другите, в които се возих:
@Rangel - върви много много благо VRS-а, Рангел доста добре го е усетил вече, кога и как да сменя предавките, включва ги бързо и ефективно. От там даде много добри времена 100-200. Още повече, че му беше и първо мерене... Октавията при 200+ се усеща доста нестабилна, в сравнение със Супърба. Може и гумите да играят роля, дето са по-малък размер и са на доизживяване.
@Audirulzz - супер се е получил проектът, от 0, от летящ - колата има сила навсякъде. Лаунчна ми я, върви злобно от 0, от нютоните ти се пръска главата в началото. Сигурен съм, че след донастройките на @todor87, ще си отключи още потенциала и ще обажда още повече. На живо колата е красива, с всички последни визуални подобрения. Един от най-мераклийските проекти във форума и е удоволствие да го видиш и усетиш.
@shpeki и @Vladi_a Аудитата - не се возих в тях, ама както казах - много вървят, друга лига са. Следващия път искам да ме качите да усетя. Aз пък си зададох цел снощи, един ден моята кола да е една идея по-бърза и от двете.
Возих @mikitomk и @Rangel в колата, като сегашни и бивши собственици на Супърб (било то и дизелови), да направят сравнение като шумоизолация вътре как е (главно за вятър и гуми). И двамата казаха, че е църква вътре, ако искат да споделят впечатления. @sonnyer също се вози при мене при една дръпка със стокова 272-ка.
Драгито се завъртя из между няколко коли, мисля че на повечето им се получи замерката.
Радвам се, че има хора с общи интереси, с които можем да споделяме емоции покрай колите.
Първо за колите на другите, в които се возих:
@Rangel - върви много много благо VRS-а, Рангел доста добре го е усетил вече, кога и как да сменя предавките, включва ги бързо и ефективно. От там даде много добри времена 100-200. Още повече, че му беше и първо мерене... Октавията при 200+ се усеща доста нестабилна, в сравнение със Супърба. Може и гумите да играят роля, дето са по-малък размер и са на доизживяване.
@Audirulzz - супер се е получил проектът, от 0, от летящ - колата има сила навсякъде. Лаунчна ми я, върви злобно от 0, от нютоните ти се пръска главата в началото. Сигурен съм, че след донастройките на @todor87, ще си отключи още потенциала и ще обажда още повече. На живо колата е красива, с всички последни визуални подобрения. Един от най-мераклийските проекти във форума и е удоволствие да го видиш и усетиш.
@shpeki и @Vladi_a Аудитата - не се возих в тях, ама както казах - много вървят, друга лига са. Следващия път искам да ме качите да усетя. Aз пък си зададох цел снощи, един ден моята кола да е една идея по-бърза и от двете.
Возих @mikitomk и @Rangel в колата, като сегашни и бивши собственици на Супърб (било то и дизелови), да направят сравнение като шумоизолация вътре как е (главно за вятър и гуми). И двамата казаха, че е църква вътре, ако искат да споделят впечатления. @sonnyer също се вози при мене при една дръпка със стокова 272-ка.
Драгито се завъртя из между няколко коли, мисля че на повечето им се получи замерката.
Радвам се, че има хора с общи интереси, с които можем да споделяме емоции покрай колите.
-
shpeki
Вчера беше много динамично и нямаше време за всичко.YYakovliev написа: 26.03.2022, 11:46:05 @shpeki и @Vladi_a адудитата - не се возих в тях, ама както казах - много вървят, друга лига са. Следващия път искам да ме качите да усетя. Aз пък си зададох цел снощи, един ден моята кола да е една идея по-бърза и от двете.
Ох ти лошо ще се лъзнеш, а я купи толкова скоро.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Супърба спи с 220+.
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
АЗ кво казах на края на срещата.
Тая кола няма да избута една “гаранционна” година![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Тая кола няма да избута една “гаранционна” година
-
shpeki
Да.
Още две-три идвания на тия срещи и ще заръча ново турбо.
Още две-три идвания на тия срещи и ще заръча ново турбо.
- YYakovliev
Сега за моето мерене. Излязох и аз и направих 5-6 ръна 100-200. Нито един не е валиден, което беше странно, в предвид че позицията на Драгито в колата и пътят са същите, които съм ползвал и на предната кола да меря (където проблеми нямаше). Смешното беше, че в history-то имаше времена 100-200, които бяха обаче от предната среща на Гернан 2021-ва, които ме заблудиха, че са моите за вечерта. Явно е мерил някой тогава с моето драги и с моя телефон, с подобна кола... Не помня кой обаче.
След последваща консултация със собственика на Драгито (който има много повече опит с мерене от мене и с други коли) се разбра, че проблемът е заради предното стъкло с подгряване и фолиото му. Сателитите не могат да хванат хубаво сигнала заради него. Както и да е, ще трябва да се излиза пак, като този път или сменя позицията на Драгито да не е отпред или да му купя имало някакви подложки за усилване на сигнала, ще проуча. Ето какво дава, като не са го хванали хубаво сателитите, графиките са мега странни. Долу дето са валидните резултати със "share", са тези старите, които ме заблудиха, че са моите:

След това се пуснахме с @panamera (нов член на форума, който беше дошъл да ни види) и неговата стокова Супърб 272 коня. Да видим аджеба има ли разлика с тоя мой нов мотор, който е 280 коня (+8 на стария) и 400 Nm (+50 на стария) или всичко е само маркетинг. Еми има си. Тръгвахме от 2-ра при около 40-50 км/ч.
За финал след срещата викам дай да замеря 2 пъти 0-100 на връщане, при което включвам Драгито, което пак не може да захапе, мъчих го 10 минути - оказа се че му е паднала батерията, от толкоз мерене от всички. Викам си ясно, явно не е днес за Драги, остава за друга вечер.

След последваща консултация със собственика на Драгито (който има много повече опит с мерене от мене и с други коли) се разбра, че проблемът е заради предното стъкло с подгряване и фолиото му. Сателитите не могат да хванат хубаво сигнала заради него. Както и да е, ще трябва да се излиза пак, като този път или сменя позицията на Драгито да не е отпред или да му купя имало някакви подложки за усилване на сигнала, ще проуча. Ето какво дава, като не са го хванали хубаво сателитите, графиките са мега странни. Долу дето са валидните резултати със "share", са тези старите, които ме заблудиха, че са моите:

След това се пуснахме с @panamera (нов член на форума, който беше дошъл да ни види) и неговата стокова Супърб 272 коня. Да видим аджеба има ли разлика с тоя мой нов мотор, който е 280 коня (+8 на стария) и 400 Nm (+50 на стария) или всичко е само маркетинг. Еми има си. Тръгвахме от 2-ра при около 40-50 км/ч.
- На 1-вата гонка, той не тръгна добре при сигнала, аз заминах в началото 2-3 коли, но след това нагоре преднината ми се увеличаваше
- На 2-рата гонка аз закъснях с реакцията при старта, той дръпна една кола, след което след 150 км/ч го настигнах и задминах и до 220+ увеличавах преднината. Имам клип, ще кача по-късно, като го обработя
За финал след срещата викам дай да замеря 2 пъти 0-100 на връщане, при което включвам Драгито, което пак не може да захапе, мъчих го 10 минути - оказа се че му е паднала батерията, от толкоз мерене от всички. Викам си ясно, явно не е днес за Драги, остава за друга вечер.
- YYakovliev
Видео от дръпката със 272-ката: