Надлъжни греди за Октавия III

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

Simov написа: 10.01.2020, 09:24:21 а и разстоянието с тях до тавана на автомобила е по-малко. Приятел има такива на A4 Allroad и няма достатъчна височина, за да постави ските в багажника с автоматите надолу.
Ей тука ме обърка много - няма напречни греди, на които да добавиш стойка за ски и автоматите да опират в тавана на колата. Дай снимка на тоя олроуд.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
ToYaGa

Škoda Фен

Гараж: Superb III Scout

Мнение от ToYaGa »

kalata написа: 10.01.2020, 21:00:38 няма напречни греди
Всъщност не е точно така. На приятел с А6 комби, греди и багажник Хакр, автоматите на моите ски опират ако ги сложиш по средата, ако ги сложиш в края, не. Има допълнителни елементи за повдигане на самия багажник също.
Аватар
Simov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.

Мнение от Simov »

Точно така, опират си. Само не знам дали има от тези дистанциращите пластмаси под ски багажника.
Иначе, обърни внимание на захвата на моделите Edge и WingBar - първите приближават гредите много по-близо до тавана, даже на сайта на thule има "read First", в което пише, че може да има проблем с разстоянието до антената на колата при тези греди и поставянето на кутия.
От друга страна, Edge са много по-красиви, да го Ева :D
Изображение
Sasio

Škoda Фен

Гараж: Octavia 3FL, 2.0TSI, 190hp, 7DSG, 4x4

Мнение от Sasio »

Аз бях пред същата дилема миналата година. Edge-a изглеждат супер яко, но проблема който ме отказа е че полезната(използваемата) широчина на гредата доста се намалява с тях. А аз исках да кача едновременно широк куфар+едно колело поне, което наклони везните в полза на Evo Wingbar.
ceckoguide

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia 3 2.0TDI 150

Мнение от ceckoguide »

ToYaGa написа: 10.01.2020, 23:10:30
kalata написа: 10.01.2020, 21:00:38 няма напречни греди
Всъщност не е точно така. На приятел с А6 комби, греди и багажник Хакр, автоматите на моите ски опират ако ги сложиш по средата, ако ги сложиш в края, не. Има допълнителни елементи за повдигане на самия багажник също.
Аз съм с Лидълските греди и някакъв ски багажник, неизвестна марка и миналата зима имах 1-2 чифта ски чиито автомати опираха в тавана на колата....
Аватар
Simov

Škoda Ентусиаст

Мнение от Simov »

В крайна сметка взех Thule Wingbar Edge греди и багажник Thule 7326. Монтирах го с дистанционните крачета и мисля, че ще има височина за ски с автоматите надолу. Да ама много грозно! Ще ги пробвам така дали опират и ще го сваля по-надолу. [smilie=pardon.gif]
Изображение
Изображение
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Мнение от intense »

Трябва да стане и с ниската подложка само.
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

По-висок център на тежестта и влошена аеродинамика... Що не си ползвате дупката в подлакътника с "чорапа" - skibag?
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Мнение от intense »

Когато съм сам, макс двама, така действам. Ама не заради центъра и аеродинамиката:)
Аватар
Simov

Škoda Ентусиаст

Мнение от Simov »

Защото борда не минава през дупката, камо ли борда плюс 2-3 чифта ски (в зависимост колко човека сме). Отделно след каране като ги прибереш в багажника става мазало. А и ги возя около 30 км в посока, така че ще преглътна по-високия център на тежестта и влошената аеродинамика. [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
Аватар
Simov

Škoda Ентусиаст

Мнение от Simov »

Я да изтупам прахоляка от тази тема...

Дали тези уплътнения Thule Wingbar Evo T-track Cover Strip 52989 биха паснали на греди Thule WingBar Edge Gray 9584 S/M?

Имам въпроснте греди, но са със старото уплътнение, което съм изрязал според дупките на багажниците за ски и колела. Съответно всеки път си играя да напасвам точно отделните парчета. Би следвало каналът, който е стандартен за глава на болт 20х20mm, да е един и същ при моделите WingBar Edge (старите уплътнения) и WingBar Edge Evo (привидно същите греди, но с новия модел уплътнение).
Изображение
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Мнение от intense »

Ами не. И аз го гледах, за да го направя този номер.
На сайта се вижда улея на двете греди, че е различен и новите уплътнения няма как да се задържат на стариябмодел греди... [smilie=ireful1.gif]
Аватар
Simov

Škoda Ентусиаст

Мнение от Simov »

Да, и аз това тъкмо гледах - каналите, в които влизат самите гумиени уплътнения са различни. Иначе долу канала за Т-образния болт си е един и същ. [smilie=nea.gif]
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”