Ей тука ме обърка много - няма напречни греди, на които да добавиш стойка за ски и автоматите да опират в тавана на колата. Дай снимка на тоя олроуд.Simov написа: 10.01.2020, 09:24:21 а и разстоянието с тях до тавана на автомобила е по-малко. Приятел има такива на A4 Allroad и няма достатъчна височина, за да постави ските в багажника с автоматите надолу.
Надлъжни греди за Октавия III
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- ToYaGa
- Гараж: Superb III Scout
Всъщност не е точно така. На приятел с А6 комби, греди и багажник Хакр, автоматите на моите ски опират ако ги сложиш по средата, ако ги сложиш в края, не. Има допълнителни елементи за повдигане на самия багажник също.
- Simov
- Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.
Точно така, опират си. Само не знам дали има от тези дистанциращите пластмаси под ски багажника.
Иначе, обърни внимание на захвата на моделите Edge и WingBar - първите приближават гредите много по-близо до тавана, даже на сайта на thule има "read First", в което пише, че може да има проблем с разстоянието до антената на колата при тези греди и поставянето на кутия.
От друга страна, Edge са много по-красиви, да го Ева
Иначе, обърни внимание на захвата на моделите Edge и WingBar - първите приближават гредите много по-близо до тавана, даже на сайта на thule има "read First", в което пише, че може да има проблем с разстоянието до антената на колата при тези греди и поставянето на кутия.
От друга страна, Edge са много по-красиви, да го Ева
-
Sasio
- Гараж: Octavia 3FL, 2.0TSI, 190hp, 7DSG, 4x4
Аз бях пред същата дилема миналата година. Edge-a изглеждат супер яко, но проблема който ме отказа е че полезната(използваемата) широчина на гредата доста се намалява с тях. А аз исках да кача едновременно широк куфар+едно колело поне, което наклони везните в полза на Evo Wingbar.
-
ceckoguide
- Гараж: Skoda Octavia 3 2.0TDI 150
Аз съм с Лидълските греди и някакъв ски багажник, неизвестна марка и миналата зима имах 1-2 чифта ски чиито автомати опираха в тавана на колата....ToYaGa написа: 10.01.2020, 23:10:30Всъщност не е точно така. На приятел с А6 комби, греди и багажник Хакр, автоматите на моите ски опират ако ги сложиш по средата, ако ги сложиш в края, не. Има допълнителни елементи за повдигане на самия багажник също.
- Simov
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Трябва да стане и с ниската подложка само.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
По-висок център на тежестта и влошена аеродинамика... Що не си ползвате дупката в подлакътника с "чорапа" - skibag?
- intense
Когато съм сам, макс двама, така действам. Ама не заради центъра и аеродинамиката:)
- Simov
Защото борда не минава през дупката, камо ли борда плюс 2-3 чифта ски (в зависимост колко човека сме). Отделно след каране като ги прибереш в багажника става мазало. А и ги возя около 30 км в посока, така че ще преглътна по-високия център на тежестта и влошената аеродинамика. ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Simov
Я да изтупам прахоляка от тази тема...
Дали тези уплътнения Thule Wingbar Evo T-track Cover Strip 52989 биха паснали на греди Thule WingBar Edge Gray 9584 S/M?
Имам въпроснте греди, но са със старото уплътнение, което съм изрязал според дупките на багажниците за ски и колела. Съответно всеки път си играя да напасвам точно отделните парчета. Би следвало каналът, който е стандартен за глава на болт 20х20mm, да е един и същ при моделите WingBar Edge (старите уплътнения) и WingBar Edge Evo (привидно същите греди, но с новия модел уплътнение).
Дали тези уплътнения Thule Wingbar Evo T-track Cover Strip 52989 биха паснали на греди Thule WingBar Edge Gray 9584 S/M?
Имам въпроснте греди, но са със старото уплътнение, което съм изрязал според дупките на багажниците за ски и колела. Съответно всеки път си играя да напасвам точно отделните парчета. Би следвало каналът, който е стандартен за глава на болт 20х20mm, да е един и същ при моделите WingBar Edge (старите уплътнения) и WingBar Edge Evo (привидно същите греди, но с новия модел уплътнение).
- intense
Ами не. И аз го гледах, за да го направя този номер.
На сайта се вижда улея на двете греди, че е различен и новите уплътнения няма как да се задържат на стариябмодел греди...![ireful1 [smilie=ireful1.gif]](./images/smilies/ireful1.gif)
На сайта се вижда улея на двете греди, че е различен и новите уплътнения няма как да се задържат на стариябмодел греди...
- Simov
Да, и аз това тъкмо гледах - каналите, в които влизат самите гумиени уплътнения са различни. Иначе долу канала за Т-образния болт си е един и същ. ![nea [smilie=nea.gif]](./images/smilies/nea.gif)