Задни пружини за Октавия 3 ФЛ.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
agresor41
Имам комплект оригинални пружини от Октавия 2018 година 4х4 комби 2.0 тди dsg. Ако имате интерес на лично.
- Бай Онзи
- Гараж: Octavia 3 FL, Vision, 184 Hp, 4x4, DSG.
И така, след като покарах малко колата със сменените пружини мога да заявя, че стана супер. Най-накрая си реших проблема със задницата на колата. Само не мога още да си обясня как в завода са допуснали такава жестока грешка да ми монтират пружини от 1.8 ТСИ с предно предаване. Мисля да пиша писмо до централата, защото освен нервите, емоциите и часовете пред компютъра, таква грешка свързана с окачването и безопасността на колата е недопустима, тъй като е застрашавала безопасността на цялото ми семейство в продължение на 4 г. Но благодарение на ЦецоNOL и доставените от него пружини и любезното съдействие на ЕураТек Бургас, вече си карам нормален автомобил.
Новата пружина:

Преди:

След:

Разлика в пружините:

Новата пружина:

Преди:

След:

Разлика в пружините:

- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
И пак има разлика между двете страни. Те още не са олегнали ще падне най-вероятно малко.
И каква е разликата в задните пружини между твоята и 1.8 TSI.
Ако има разлика ще е в комби и седан заради килограмите, не в моторизацията там играят предните пружини.
Сега като си сложил по-твърди да не почне да подскача по неравностите и завойте.
И каква е разликата в задните пружини между твоята и 1.8 TSI.
Ако има разлика ще е в комби и седан заради килограмите, не в моторизацията там играят предните пружини.
Сега като си сложил по-твърди да не почне да подскача по неравностите и завойте.
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
Предполагам сте видели, че тези пружини имат посока. Иначе след време ще улеганат малко и те и пак ще стане като преди, поне така стана при мен.
- Бай Онзи
Да монирани са по посоката, която беше оказана. Иначе разликата между кола не 4х4 и такава с 4х4 е около 120 кг. В момента колата е супер и никак не беше супер с грешните пружини. Пружините за кола 4х4 са 5Q0 511 115 G, а не 5Q0 511 115 E, както бяха при мен.
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Стана ми интересно и разгледах двете пружини и по дадените данни поне аз не намирам разлика. И двете са със едни и същи параметри. Те и номерата се различават само в последната буква, което е или разлика в годината на производство или доставчика.
Length: 369мм
Number of coils: 8
Wire Diameter: 11.8мм
Можели да обясниш къде е разликата.
Length: 369мм
Number of coils: 8
Wire Diameter: 11.8мм
Можели да обясниш къде е разликата.
- Бай Онзи
Разликата е огромна. Пружината с индекс "Е" е с дебелина на навивката 11.5 мм и е с една навивка по-малко от тази с индекс "G". Индекс "G" е с дебелина на навивката 12 мм. Може би индекс "G" е малко по-ниска. Реално индекс "G" е за автомобили 4х4, а индекс "Е" не е за автомобили 4х4. В крайна сметка колата в момента е супер за каране, а преди беше ужасна.
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
По каталог 2те ги дават с едни и същи параметри. Може на твоите само лепенките да отговарят на номера, а самата пружина да е друга. Щом си ги мерил. Важене е крайния резолтат.
- Бай Онзи
Най-накрая дойдоха и монтирахме задните Bilstein B6. Първите ми впечатления са, че колата стана леко по-твърда на усещане отзад и огромен скок в стабилността на колата, отзад. Колата се повдигна още малко. Вече си е на 68см. Колата вече може да се кара при пълен резервоар, децата и дори багаж, което беше (според мен) напълно невъзможно със старият комплект пружини и амортисьори. И както каза Иво, Билщайн Б6 имат един огромен проблем и той е, че като сложиш такива отзад, много бързо искаш да сложиш такива и отпред. Огромни благодарности на Silverbullet невероятно положителен герой с голямо сърце и ръцете. Оригиналният амортисьор изглеждаше, като амортисьор за багажник в ръцете му.

- Бай Онзи
Ноложи се и кореция на геометрията.
- Бай Онзи
Сложих Bilstein B6 и отпред. Колата стана по-стегната, на завоите е страхотна, на магистралата също. Комфорта не е никак лош. Но за съжаление се появи тропане отзад отляво. Не зная дали не става дума за дефектен амортисьор.

- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Биалетите изглеждат нови?Афтърмаркет ли са или оригинални?Навремето като сменях амортисьори ми се разхлопаха биалетките ,които също смених ,но с афтърмаркет и се разхлопаха
Dieselgate Team member
- Бай Онзи
Наложи се да сложим афтърмаркет отпред.
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Няма се претесняваш и аз ги смених едната не се разви.
Доколкото разбирам тропа отзад в ляво . При мене направо си чукаше. Като метал в метал.
Трябва да се вземе в предвид доста по стегнатата работа на окачването и оттам може да се появят паразитни шумове.
- Бай Онзи
Да, трите работят без паразитни шумове, заден ляв хлопа. Но до колкото разбирам или е някакъв тампон или ако разменим ляв с десен ще разберем дали ако се премести хлопането отдясно е от амортисьор.