Тропане-дрънчене отзад в ляво

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

А аз да питам, защо пак взе същия, ами не ги смени с други и двата? Дано да няма продължение на темата с тропането.
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

NRG написа: 11.06.2023, 13:50:58 А аз да питам, защо пак взе същия, ами не ги смени с други и двата? Дано да няма продължение на темата с тропането.
Защото, както съм писал са сменени скоро. Той си е тропал от нов. Просто докато разберем от какво е изтървахме момента да го сменим по гаранция. Другия поне за момента не чука, няма никакви проблеми. Новият също за сега е добре. Аз съм доволен от работата на самите амортисьори затова педпочетох същата марка. Ако тази дискусия с чукащите Bilstein B4 се беше провела по-рано можеби щях да взема KYB. За момента всичко е наред. Най-важно за мен беше да се намери проблема, ако започне пак да чука вече ще сменим марката.

Тези дни изчетох доста информация за чукаши/тропащи амортисьори. Случвасе се доста често при почти всички марки. Една от главните причини е при монтажа горе на тампоните, където масово се прави със гайковерти, което в повечето случай при ударите превърта или разхлабва нещо вътре в амортисьора. Точно така бяха монтирани в самото начало и в последващите смени на тампони. Немога да кажа дали заради това е започнал да чука или е бил с проблем.
Новият съм си го монтирал сам, затегнат на ръка със ключ и държене на контра отгоре на самия стержен.

За момента проблема е решен, ако пак се появи ще сложа едни KYB.
Аватар
Бай Онзи

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 3 FL, Vision, 184 Hp, 4x4, DSG.

Мнение от Бай Онзи »

Отзад отляво се чува хлопане и при мен с Bilstein B6. Изчетох темата отново. И при мен случая изглежда същия.
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Мнение от Audirulzz »

Аз разкарах билщайна отзад,сложих закс и се родих..Обмислям да разкарам и предните
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”