Настройвам духалките нагоре и комфорт усещам на 20-22. Ако се настроят да духат към пасажерите и шофьора е некомфортно и може да се настине. Въпрос на лично усещане на всеки.mykacu написа: 26.06.2023, 21:40:40 Аз лятото държа на 23.5-24. Под 23 ми е дискомфортно и се схващам
Замъгляване на предното стъкло при работещ климатроник.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Parisatis
- Гараж: Škoda Octavia II 1.9 TDI BLS
-
svetlyon
Здравейте, благодаря за мненията, опитах с друг филтър-купе, гледах дали клапата за рециркулация отваря и затваря - работи си нормално, близо 2 000км антифриза не е мръднал - изключвам проблем със системата. Постоянно бърша стъклото, избърсано е и таблото няколко пъти, включително и въздуховодите. Гледах отпред под капака, от двете страни за затлачени отвори за вода - напълно чисто е, нямам и теч в купето. Проблема продължава, моля ако имате представа къде се намира тръбичката за оттичане на конденза от климатика да споделите, че четох в един форум, че може да е затлачена, за да я проверя и нея. Има ли вариант сензора за влажност, който е в огледалото да е причината? Записах си час в Еуратек за последващата седмица, но се съмнявам да ми решат проблема.
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Аз не разбрах кога се поти стъклото? При включен климатик и вънка е влажно/вали дъжд или при 25-30 градуса и навънка е жега и пече?
Това е до голяма степен вероятно да е проблем, ако някъде в краката на пътника има влага, мокро. Тогава конденза няма да се оттича под колата, а ще се събира и при завой ( най-често ляв) ще чуваш странни плискащи звуци от събраната вода, която от центробежните сили се среща с перката на вентилатора. И пак проблем със запотяването при топло и сухо време не мисля, че ще имаш.
В колата мирише ли на влага/мухъл/тиня ?
.
Това е до голяма степен вероятно да е проблем, ако някъде в краката на пътника има влага, мокро. Тогава конденза няма да се оттича под колата, а ще се събира и при завой ( най-често ляв) ще чуваш странни плискащи звуци от събраната вода, която от центробежните сили се среща с перката на вентилатора. И пак проблем със запотяването при топло и сухо време не мисля, че ще имаш.
В колата мирише ли на влага/мухъл/тиня ?
-
svetlyon
Стъклото се замъглява при всякакво време и както и да пускам климатроника - на ръчно на автоматично - всякак. Не мерише на влага, няма плицикане. Къде се намира тази тръбичка да я проверя и нея?
- digitalundgrd
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Ами клипът е за голф 2016г, но мисля че и на октавията би трябвало да е там :
- VShop
- Гараж: Skoda Karoq FL DSG 1.5 TSI
Доколкото се разбира, тук не става въпрос за запотяване на стъклото, т.е. конденз, а за образуването на лек филм, който се вижда отчетливо при насрещна светлина (фарове, слънце) и при опит за изтриване изглежда като че ли остават мазни следи. Мисля че възможни причини могат да са: Изпарения от препарат за поддържане на пластмаси в интериора, с който е напръскано или намазано например таблото и други пластмасови детайли, незабележим теч на топлообменника на отоплението - и оттам изпарения на антифриз, и може би малко вероятно - от съставки на пластамасите - табло, облицовки, въздуховоди, които се отделят в газообразна форма, особено при високи температури в купето.svetlyon написа: 10.07.2023, 06:04:41п
Стъклото се замъглява при всякакво време и както и да пускам климатроника - на ръчно на автоматично - всякак. Не мерише на влага, няма плицикане. Къде се намира тази тръбичка да я проверя и нея?
- Us3rnam3d
- Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
Аз залагам на препарата, който са ползвали. Случвало ми се е.
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
- digitalundgrd
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Е за толкоз време и писане да не е пробвал да си забръше таблото и джама ли....
![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- Us3rnam3d
Понякога не става само със забърсване, при мен стоя бая време, колко ли не търках...
-
svetlyon
Точно така лек филм. С какво ли не бърсах и мих и стъкло и табло, че беше намазана с някаква мазна гадост - беше, но чак пък толко. Вече два месеца я карам, над 3 000 км. Аз вече клоня към проблем в радиаторчето на парното, въпреки че антифриза не е мръднал. Ако беше спукано би трябвало да има загуба.
В Понеделник ми е часа в Еуратек, дано имат начин за диагностициране на неизправност в охладителната система - радиатори, разширител и т.н..
В Понеделник ми е часа в Еуратек, дано имат начин за диагностициране на неизправност в охладителната система - радиатори, разширител и т.н..
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Кофти тръпка, но не разчитайте много на ЕТ.
Парите ще вземат за диагностика и прочее, ама дали ще оправят нещата божа работа.
Това гадното нещо дето замъглява как мирише, как изглежда, как се усеща на допир?
Парите ще вземат за диагностика и прочее, ама дали ще оправят нещата божа работа.
Това гадното нещо дето замъглява как мирише, как изглежда, как се усеща на допир?
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
- Us3rnam3d
А поне намаляло ли е от както си го забелязал? Влияе ли се от това къде пускаш да духа и т.н?
-
svetlyon
Наистина кофти тръпка, какво ли не опитах, днес или утре ще чистя климатичната система със спрей и пак ще сменя филтъра на купето и се предавам... В понеделник се надявам на решение от сервиза. В чуждестранни форуми също се среща такв проблем, но никой не е писал за решението. Поздрави!
-
svetlyon
Здравейте отново, днес след пореден оглед и забърсване, установих, че на всички стъкла освен предното имам един и същи надпис и емблемата на Шкода - демек са си оригиналните. На предното няма емблемка и пише някакви други цифри и букви. При вас и на предното стъкло ли надписа и емблемата са като на останалите. Мисля, че стъклото е сменявано и може би, ако не е лепнато както трябва да просмуква нещо от двигателния отсек и да се получава тънкия мазен филм.Отделно като се загледах вече още по - обстойно ми се вижда, че където е стойката на огледалото за задно виждане и сензорите в стъклото капачката е леко натисната като с отвертка и явно е отваряна.