Въпроси от нов/бъдещ собственик
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
Никой не твърди, че който и да било се е набутал. Има едни твърдения от собствениците на конкретните возила у нас и у чужбинско. Камо ли да те разубеждава да откажеш поръчката. L&K не е Scout и обратното - всеки има своите предпочитания. Стискаме палци всичко да върви по план.
Тук сме, за да си помагаме. Аз не съм бил в друг форум, където толкова много хора да са предлагали и/или помагали без грам облага. И някакси всеки дава, каквото може - информация, отговори, източници, услуги…
Тук сме, за да си помагаме. Аз не съм бил в друг форум, където толкова много хора да са предлагали и/или помагали без грам облага. И някакси всеки дава, каквото може - информация, отговори, източници, услуги…

- tihich
- Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280
За мен, лично, Скаута беше единствения вариант от гамата на Суперб точно заради повишение клиренс. Разликата между Скаут и L&K с DCC е 3см. Точно тези 3 см ме спасавят при ежедневните паркирания из квартала и ми е много по-спокойно когато я кара жена ми. Лично мен ме е яд, че бях подведен от търговец с Еуратек - изрично да не си поръчвам DCC защото тропало много и нямало кой знае каква разлика. Затова ме е яд, защото аз можех да нямам този проблем - евентуално. В твоя случай купуваш вече конфигурирана кола, която имаш гаранция, че ще дойде след месец и според мен е правилно решение. Специално за новия Суперб 4 - кой знае кога ще пуснат Скаут и на каква цена, - мотора вече не е 100% същия и е с по-малко коне, - отделно тъпия старт-стоп е забит в някакви менюта и най-вероятно други дребни неща и проблема докато ги оправят. Колата за парите си е без алтернатива за нов автомобил с този обем, екстри, мощност, 4х4 и т.н. - надявам се това да те успокоиlys написа: 15.02.2024, 15:48:36Разбирам те напълно. Просто е хубаво за мен, а и за останалите, когато има конкретни примери и правилни сравнения - ябълки с ябълки. Затова попитах.tihich написа: 15.02.2024, 15:29:34 Сега, трябва да се направи една вметка, не си представяй, че колата не може да се кара, но предвид опита ми който имам с доста коли преди него, за мен това окачване е пълен провал
Защото от много от прочетеното, едва ли не ама яко съм се набутал и по-добре да откажа поръчката. Хаха... ама не не бих. А все пак, уж съм си поръчал от топ моделите на Шкода? Или нещо съм сбъркал? Мисля, че в стила ми на живот, шофиране и т.н. ще ми е ОК.
@tihich, А ти си се замислил да сменяш към DCC ли? Ще ми е любопитно ако е така да дадеш информация и после ъпдейти как са се случили нещата![]()
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Да върна малко темата по същество (не че дискусията не е интересна).
Обмислям дали сам да не се ангажирам с регистрацията на колата, като пристигне в ЕТ. Не ми се чака седмица-две от ЕТ да се наканят да я регистрират. Става дума за София.
В тази връзка ако някой е минал по този път и може да помогне с информация по следните въпроси:
- трябва ли колата задължително да ходи в КАТ?
- какви документи ми трябват/дават от ЕТ?
- какви документи освен ГО трябва да имам аз?
- каква е процедурата в КАТ?
- някакви съвети и насоки.....
Обмислям дали сам да не се ангажирам с регистрацията на колата, като пристигне в ЕТ. Не ми се чака седмица-две от ЕТ да се наканят да я регистрират. Става дума за София.
В тази връзка ако някой е минал по този път и може да помогне с информация по следните въпроси:
- lys
- Гараж: Subaru Forester SG 2.5 XT 230hp Stage 2
Superb III L&K Combi 2.0 TSI 280HP Y24
Ще спинкам спокойноtihich написа: 15.02.2024, 16:10:33 Колата за парите си е без алтернатива за нов автомобил с този обем, екстри, мощност, 4х4 и т.н. - надявам се това да те успоко
Колкото до новия Супърб 4 в ЕТ ми намекнаха, че правя много добър избор, защото новия с подобна конфигурация може би ще надхвърли 110К и отделно, че понеже 3-ката се прави около 9г. са изчистени много детски болести... И те така
Абе да сме живи и здрави, извинявам се, ако има нещо. Чакам си количката с нетърпение и да си я замъкна у шубраците и планините както си обичам <3
Единствената константа в живота е промяната.
-
RAPTOR_84
Моята поръчка има съдбата на твоите размисли.nitro написа: 15.02.2024, 16:26:30 Да върна малко темата по същество (не че дискусията не е интересна).
Ей тоя хубавец вече 40 дни стои на Българска територия и чака документи ,регистрация, платформа до Шкода Варна и отпуски на служители на Еуратек.Едва вчера с молба от моя страна да си получа в Събота автомобила са пратили регистрационните табели.Ако не ми мине черна котка пътя в Събота си го прибирам.
Равносметката е :
1.За 40дена ми сглабиха и доставика колата от Чехия в България.
2.За 40 дена ми Регистрираха(Еуратек) и оформиха документите в България.
Тотал 80 дена от пускане на капарото за поръчката до вземане на автомобила физически.

-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
@nitro, днеска сина мина през КАТ София за регистрация.
Сутринта беше в Еуратек да вземе документите (те знаят какво трябва да дадат) след като сме платили, Васко пусна гражданската и сина от КАТ си е взел номерата по обяд.
И аз бях скептичен ама явно не е голяма философия и е отъпкана пътека. Даже от Еуратек ни препоръчаха така да направим вместо нотариуси, чакане и т.н.
Колата живот и здраве утре ще я вземем от ЕТ Надежда.
Този номер за регистрация без колата да е в КАТ бил от октомври или ноември миналата година.
Сутринта беше в Еуратек да вземе документите (те знаят какво трябва да дадат) след като сме платили, Васко пусна гражданската и сина от КАТ си е взел номерата по обяд.
И аз бях скептичен ама явно не е голяма философия и е отъпкана пътека. Даже от Еуратек ни препоръчаха така да направим вместо нотариуси, чакане и т.н.
Колата живот и здраве утре ще я вземем от ЕТ Надежда.
Този номер за регистрация без колата да е в КАТ бил от октомври или ноември миналата година.
Последно промяна от Манев на 15.02.2024, 17:19:48, променено общо 1 път.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Баси какви е това размотаване от страна на ЕТ... Интересно е и за кой град става въпрос. Аз 2019-та взех налична на склад Октавия (офиса им в София Дружба) и след като платих по банков път сумата след 6 работни дни си взех колата (понеже беше и на лизинг към ЕТ не съм се занимавал с никакви документи). 40 дни си е направо абсурд...
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Моите 5 стотинки по темата са - не си губи времето. Отиди си при дилъра и го питай дали работи с външни агенти занимаващи се с регистрация на автомобили. Ако ти посочи доверен човек - действай с него. Нужно е да му направиш пълномощно, нотариално заверено и да си сключил застраховките. Съветвам те, който и подход за регистрация да избереш да помолиш дилъра да ти направи 1 копие на декларацията за съответствие защото този документ остава в КАТ.nitro написа: 15.02.2024, 16:26:30 Обмислям дали сам да не се ангажирам с регистрацията на колата, като пристигне в ЕТ
При мен във Варна регистрацията стана в рамките на 1 работен ден и всичко мина през дилъра. Аз реално си получих регистриран автомобила без да чакам.
-
RAPTOR_84
Поръчката я пуснах във Варна.Регистрацията я правиха в София.Чаках и вътрешен транфер с автовоз София-Варна.(От Чехия я бяха разтоварили в София първоначално)
По договор те изчакват 14 дни да не се откажеш от автомобила(Има го като точка) и после я регистрират (обявяват ти от 5-до 10 работни дни).
Колата е KODIAQ SPORTLINE -няма налична такава.
Пуска се изцяло конфигурирана поръчка(моята и сложих доста глезотийки и пристигна с всички екстри без да ми махнат нито една)
По договор те изчакват 14 дни да не се откажеш от автомобила(Има го като точка) и после я регистрират (обявяват ти от 5-до 10 работни дни).
Колата е KODIAQ SPORTLINE -няма налична такава.
Пуска се изцяло конфигурирана поръчка(моята и сложих доста глезотийки и пристигна с всички екстри без да ми махнат нито една)
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Е.. и моя избор бе по тези причини. Има само едно нещо за което съжалявам - че нямах ясна престава колко се прецаквам като не си поръчах DCC. На тестдрайва супърба беше с DCC, но дилърът го включи в някакъв режим (не обърнах внимание) който каза, че бил същият все едно няма DCC (колко наивно от моя страна само..). Еми не е същото. Минаването през неравности и наличие на олуляване. С времето се свиква и не прави голямо впечатление, но първоначално ако човек идва от много по-стабилно залепнал за пътя автомобил - тук направо изпада в паника.lys написа: 15.02.2024, 12:11:15 И пак да кажа - тази кола я взимам за да си возя семейството и да пътуваме надълго из Европа и да се радваме на живота.
- Shake
- Гараж: Ford Focus II Sedan 2008, 1.6 TDCI, 109 к.с.
Superb III Liftback, L&K, TSI 190 к.с.
Аз действах с ЕТ Дружба и за 4 работни дена я регистрираха. Това стана преди около месец. Дадох на "моя убавец" нотариално и гражданската от Васко и доста бързо стана.nitro написа: 15.02.2024, 16:26:30 Да върна малко темата по същество (не че дискусията не е интересна).
Иначе, тежък работен ден имах и чак сега изчетох DCC драмите. Баси филма стана
- sh0g0_
- Гараж: Superb III Estate L&K 2.0TDI
За моята ползвах услугата на ЕТ, защото не ми се редеше на опашки и нямах проблем да изчакам. Отне им 12-13 календарни дни. Трябваше да отида да подпиша в ЕТ и да заверя нотариално пълномощно за услугата. После зависи дали с лизинг я взимаш или кеш, или те чакат да преведеш парите или оформят документите за лизинга и подписваш. Аз сключих ГО и Каско с моя застроховател по номера на рамата и им пратих копия. Колата не е ходила в КАТ, това знам че влезе в сила от края на миналата година и новите коли не минават канал като се регистрират.nitro написа: 15.02.2024, 16:26:30 Да върна малко темата по същество (не че дискусията не е интересна).
Общо взето ако не те бърка да си свършиш сам всичко със сигурност ще стане по-бързо. За мен не беше проблем, защото имах забавяне с доставката на зимни гуми и така нещата се наредиха точно.
Всичко това се случи последните 2 седмици и колата я взех този вторник.
- skertin
- Гараж: 1. Skoda Superb III facelift, 2.0 TSI, 190 к.с.
2. Hyundai Kona Hybrid, 1.6 GDI
И аз ползвах услугите на ЕТ за регистрация, отне им около седмица някъде да я регистрират срещу 120 лв, а и получих нелош номер, така че съм доволен, ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Относно това просволуто DCC, ами на моменти като чета коментарите за comfort настройката и се чудя аз ли съм бъгнат нещо, ама на мен за градско ми харесва доста, направи ми впечатление още на тест драйва, като държа да отбележа, че слизам от Супърб 2 фейс с 3.6 мотор, който също се води, че вози добре. С него някакси като минавах през неравности/дупки си ми беше дървено, не ми харесваше как ги поема... докато при сегашния (особено на комфорт) усещам голямо подобрение. Много колеги споменават ужасно люлеене, особено при преминаване през легнал полицай, ами аз не го усещам, въпреки че вчера специално следях за такова нещо
, явно е субективно. Иначе, ако трябва да съм откровен, поне досега от всички коли, които съм притежавал (около 10) най-стабилно съм се чувствал в едно Ауди А4, Б6 с небеизвестното алуминиево окачване
Ама знам ли, това беше преди немалко години, та може просто да не ми е пукало толкова ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Относно това просволуто DCC, ами на моменти като чета коментарите за comfort настройката и се чудя аз ли съм бъгнат нещо, ама на мен за градско ми харесва доста, направи ми впечатление още на тест драйва, като държа да отбележа, че слизам от Супърб 2 фейс с 3.6 мотор, който също се води, че вози добре. С него някакси като минавах през неравности/дупки си ми беше дървено, не ми харесваше как ги поема... докато при сегашния (особено на комфорт) усещам голямо подобрение. Много колеги споменават ужасно люлеене, особено при преминаване през легнал полицай, ами аз не го усещам, въпреки че вчера специално следях за такова нещо
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Излишно. Таблетната технология напреднаgbuyukliev написа: 15.02.2024, 17:11:05 Принтираш си копия на гореспоменатите документи + полица за ГО
Също на фабрично нов автомобил, след регистрация следва вписване на номера за каско и го. В Алианц няма снимки по това време. Чак на щета снимат.
Ако е на лизинг е така. Иначе регистрацията се случва за няколко работни дни, след заявяване, че искаш регистрация в ЕТ. В Пловдив за 2-3 раб дни се случи с пълномощното и външна фирма.RAPTOR_84 написа: 15.02.2024, 17:24:57 договор те изчакват 14 дни да не се откажеш от автомобила(Има го като точка) и после я регистрират (обявяват ти от 5-до 10 работни дни).
- marcas
- Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG
Аз пак ще се върна на моя коментар преди време, че като чета тук и си мисля, че наистина само състезатели във форума.skertin написа: 16.02.2024, 04:21:06 Относно това просволуто DCC, ами на моменти като чета коментарите за comfort настройката и се чудя аз ли съм бъгнат нещо, ама на мен за градско ми харесва доста
То люлеене, то страх, чудо голямо. Не знам хората как ги взимат тези дупки и скокчета в градовете, особено в София.
![gamer4 [smilie=gamer4.gif]](./images/smilies/gamer4.gif)
Както ми каза един приятел, последно време само Шкоди ме задминават по пътищата.
DCC си е супер и ако не искаш да ти свирят гумите по завоите, comfort mode ще ти е много полезен. Замисли се, ако технологията беше безмислена, нямаше да оцелее вече колко генерации, на колко различни автомобила.
Последно промяна от marcas на 16.02.2024, 09:28:11, променено общо 1 път.