Kodiaq 2 - Обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Изключваш блутута на тел. като почнеш да ровичкаш.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- ba7ka7a
- Гараж: Octavia 4 FL Combi 2.0TSI 4x4
За нотификациите най-лесно е да минеш на режим без звук на телефона, не би трябвало да ги съобщава в колата. За другото обаче не знам дали може, като тръгне някакво видео звука му минава през мултимедията.
- ba7ka7a
- Гараж: Octavia 4 FL Combi 2.0TSI 4x4
И така става, но прекъсваш връзката напълно. Аз например слушам онлайн радио от приложение в телефона си. YouTube не мога да гледам в същото време защото звука ще прекъсне радиото. За вайбър решението е без звук.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Еее, ще слушаш радио от колата 
GUNTER SERVICE

- ŠKodiaq
- Гараж: Škoda Kodiaq 2025 Sport Line 2,0 TSI / 150 kW / 204 к.с., 7DSG, 4x4
- Обратна връзка:
Не, дори и в режима без звук на телефона, отновно прекъсва музиката.ba7ka7a написа: 16.02.2026, 07:01:32 За нотификациите най-лесно е да минеш на режим без звук на телефона, не би трябвало да ги съобщава в колата. За другото обаче не знам дали може, като тръгне някакво видео звука му минава през мултимедията.
Не пиука, т.е. не издава звук, но прекъсва музиката за времето на съответния сигнал. Отвратително дразнещо е!
Затова и повдигнах въпроса във форума, защото каквото и да правих на телефона - винаги прекъсва музиката.
"Ducunt Volentem Fata, Nolentem Trahunt"
Lucio Anneo Seneca
Lucio Anneo Seneca
-
mordo
Няма как да стане това, което искаш. Сигналът от единия източник заглушава (паузира) сигнала от другия. Пробвай с блутуут слушалки да слушаш музика през Spotify (примерно) и пусни клипче от Facebook със звук. Музиката от Spotify се заглушава (по-скоро остава на пауза) и започва да върви звука от клипа, докато не приключи/не бъде спрян. Същото се получава при получаване на звукови известия (нотификации) от приложенията - те са нови и приоритетни, поради което се чуват, прекъсвайки (по-скоро заглушавайки в случая) звука от основния източник.
Възможно е това, което те дразни да елиминираш, като от самото приложение (Viber) изключиш двуковите нотификации. Например, когато ползвам Google Maps, понякога приложението е без звук. Със сигурност "каката" говори, но това не се чува и не се прекъсва звука от основния източник.
Поздрави.
Възможно е това, което те дразни да елиминираш, като от самото приложение (Viber) изключиш двуковите нотификации. Например, когато ползвам Google Maps, понякога приложението е без звук. Със сигурност "каката" говори, но това не се чува и не се прекъсва звука от основния източник.
Поздрави.
- lyubohar
- Гараж: Skoda Kodiaq Mk2 iV
Колега, ако си с Андроид има едно приложение Routines and modes (мисля, че е на Samsung, ако не си със Samsung може и да го нямаш). Там можеш да си дефинираш ръчно условия - примерно докато караш, да ти спира звука на нотификациите временно. Когато спреш да караш - телефонът ти ги връща автоматично. Аз например го ползвам, за да сетвам телефона в battery save mode, за да загрява по-малко докато се зарежда в колата. Като условие ползваш примерно "докато е закачен през Android Auto" или "докато е закачен за MySkoda (или както си си кръстил колата) през bluetooth". Вероятно има еквивалент и за iPhone.
- lyubohar
- Гараж: Skoda Kodiaq Mk2 iV
Нещо ми се скапа часовникът в колата, днес се е ресетнал на 6:00 или нещо такова и въпреки, че е на Automatic, не иска да си вземе правилния час. Рестартирах инфотейнмънта - няма ефект. Колата изглежда коректно свързана с интернет. На някого случвало ли му се е?
-
мmorpheus
Не съм имал такъв проблем с часовника, но понякога пък в долния край на инфотеймънта съм си наредил иконите на различни опции по мой си вкус и понякога се губят в реда в който съм ги сложил или се объркват.В интерес на истината няколко пъти съм го виждал да става,но нямам идея защо.Да вметна нещо може би важно-вчера с Филип от Бричка заснехме автомобила ми за ревю (Плъгин хибрид спорт лайн 130 едишън) та след около месец ще излезне, да видим как я е представил след монтирането
, но си я хареса доста като цяло
Мисля, че ще е от полза за хората , които са се ориентирали към модела та ще постна линк, когато е налично видеото.
Мисля, че ще е от полза за хората , които са се ориентирали към модела та ще постна линк, когато е налично видеото.- _56_
- Гараж: Skoda Kodiaq RS 2026
- Обратна връзка:
-
мmorpheus
Свърши, свирено
На него идеята му беше да представи плъгина, все пак е като цяло най-актуалния (може би модерен) представител на модела, предвид всичките му там хибридни и токови система, нали са си актуални сега
Иначе РС много ме кефи визията на предната броня и задната, ама дизелака за мен от известно време вече не е опция.Между другото чакам лятото Peaq и като нищо ако е толкова як колкото ми изглежда на предварителните кадри, мога да заменя Кодиака.Просто вече си ме влече и мен електричестовото и му се наслаждавам все повече-но дето се вика хубаво е да има и разнообразие, всеки си харесва различни неща.
- _56_
- Гараж: Skoda Kodiaq RS 2026
- Обратна връзка:
На Кодиак РС модела е чист бензин. Дизел версия няма.мmorpheus написа: 20.02.2026, 22:56:37 Иначе РС много ме кефи визията на предната броня и задната, ама дизелака за мен от известно време вече не е опция
-
мmorpheus
Да вярно, че беше така.Моя грешка.Така или иначе РС е готин, но мен си ме дърпа вече към точеца, просто плъгин хибрид технологията я ползвам като преход към чисто електричество, пък и ако не е студено времето точно на Шкода плъгина е може би с най-голям рейндж (поне на европейските пазари, сигурен съм че китайчетата имат и по добри показатели), но на ток при темп над 7-8 градуса си минавам поне 100 км. на батерия, а през другото време когато няма ток, е в хибриден режим и реално пак си ползвам ток.За мен това е бъдещето, въпреки че вече май си е настоящето реално.Та така.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
- berberov_sm
- Гараж: 1. Octavia I 1,9 TDI 110 h.p. SLX '00(ex);
2. Octavia III 1.6 TDI 110 h.p. DSG 7;
3. Superb III 2.0 TDI 190 h.p. 4x4 DSG 7
4. Kodiaq II 2.0 TDI 193 h.p. 4x4 DSG 7 - Обратна връзка:
Днес си взех белия варел - 2.0 TDI EDITION 130 с няколко добавки. Доста си паснахме. От София до Смолян с двама възрастни и 4 летни гуми в купето ми даде 6.2/100 по компютър. Спокойно шофиране - 120-130 по магистралата.
Очаквах повече да ме лашка по завоите, но си вози стегнато и комфортно.
DSG работи по-добре, отколкото при супърба, който имах преди това.
Единствено при по-изразени неравности, ако мина с повече от 50 км/ч се чува странно тропване от задното окачване. Засега го считам за нормално.

Очаквах повече да ме лашка по завоите, но си вози стегнато и комфортно.
DSG работи по-добре, отколкото при супърба, който имах преди това.
Единствено при по-изразени неравности, ако мина с повече от 50 км/ч се чува странно тропване от задното окачване. Засега го считам за нормално.