Kodiaq 2 - Обсъждане на модела

Всичко за второ поколение SUV Kodiaq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Изключваш блутута на тел. като почнеш да ровичкаш.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
ba7ka7a

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL Combi 2.0TSI 4x4

Мнение от ba7ka7a »

За нотификациите най-лесно е да минеш на режим без звук на телефона, не би трябвало да ги съобщава в колата. За другото обаче не знам дали може, като тръгне някакво видео звука му минава през мултимедията.
Аватар
ba7ka7a

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL Combi 2.0TSI 4x4

Мнение от ba7ka7a »

bega4kata написа: 16.02.2026, 06:58:15 Изключваш блутута на тел. като почнеш да ровичкаш.
И така става, но прекъсваш връзката напълно. Аз например слушам онлайн радио от приложение в телефона си. YouTube не мога да гледам в същото време защото звука ще прекъсне радиото. За вайбър решението е без звук.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Еее, ще слушаш радио от колата :)
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
ŠKodiaq

Шкода Новак

Гараж: Škoda Kodiaq 2025 Sport Line 2,0 TSI / 150 kW / 204 к.с., 7DSG, 4x4
Обратна връзка:

Мнение от ŠKodiaq »

ba7ka7a написа: 16.02.2026, 07:01:32 За нотификациите най-лесно е да минеш на режим без звук на телефона, не би трябвало да ги съобщава в колата. За другото обаче не знам дали може, като тръгне някакво видео звука му минава през мултимедията.
Не, дори и в режима без звук на телефона, отновно прекъсва музиката.
Не пиука, т.е. не издава звук, но прекъсва музиката за времето на съответния сигнал. Отвратително дразнещо е!
Затова и повдигнах въпроса във форума, защото каквото и да правих на телефона - винаги прекъсва музиката.
"Ducunt Volentem Fata, Nolentem Trahunt"
Lucio Anneo Seneca
mordo

Škoda Фен²

Мнение от mordo »

Няма как да стане това, което искаш. Сигналът от единия източник заглушава (паузира) сигнала от другия. Пробвай с блутуут слушалки да слушаш музика през Spotify (примерно) и пусни клипче от Facebook със звук. Музиката от Spotify се заглушава (по-скоро остава на пауза) и започва да върви звука от клипа, докато не приключи/не бъде спрян. Същото се получава при получаване на звукови известия (нотификации) от приложенията - те са нови и приоритетни, поради което се чуват, прекъсвайки (по-скоро заглушавайки в случая) звука от основния източник.
Възможно е това, което те дразни да елиминираш, като от самото приложение (Viber) изключиш двуковите нотификации. Например, когато ползвам Google Maps, понякога приложението е без звук. Със сигурност "каката" говори, но това не се чува и не се прекъсва звука от основния източник.
Поздрави.
Аватар
lyubohar

Škoda Фен

Гараж: Skoda Kodiaq Mk2 iV

Мнение от lyubohar »

Колега, ако си с Андроид има едно приложение Routines and modes (мисля, че е на Samsung, ако не си със Samsung може и да го нямаш). Там можеш да си дефинираш ръчно условия - примерно докато караш, да ти спира звука на нотификациите временно. Когато спреш да караш - телефонът ти ги връща автоматично. Аз например го ползвам, за да сетвам телефона в battery save mode, за да загрява по-малко докато се зарежда в колата. Като условие ползваш примерно "докато е закачен през Android Auto" или "докато е закачен за MySkoda (или както си си кръстил колата) през bluetooth". Вероятно има еквивалент и за iPhone.
Аватар
lyubohar

Škoda Фен

Гараж: Skoda Kodiaq Mk2 iV

Мнение от lyubohar »

Нещо ми се скапа часовникът в колата, днес се е ресетнал на 6:00 или нещо такова и въпреки, че е на Automatic, не иска да си вземе правилния час. Рестартирах инфотейнмънта - няма ефект. Колата изглежда коректно свързана с интернет. На някого случвало ли му се е?
мmorpheus

Шкода Новак

Мнение от мmorpheus »

Не съм имал такъв проблем с часовника, но понякога пък в долния край на инфотеймънта съм си наредил иконите на различни опции по мой си вкус и понякога се губят в реда в който съм ги сложил или се объркват.В интерес на истината няколко пъти съм го виждал да става,но нямам идея защо.Да вметна нещо може би важно-вчера с Филип от Бричка заснехме автомобила ми за ревю (Плъгин хибрид спорт лайн 130 едишън) та след около месец ще излезне, да видим как я е представил след монтирането :), но си я хареса доста като цяло [smilie=thank_you2.gif] Мисля, че ще е от полза за хората , които са се ориентирали към модела та ще постна линк, когато е налично видеото.
Аватар
_56_

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Kodiaq RS 2026
Обратна връзка:

Мнение от _56_ »

Да дадеме и RS-a за ревю на Филип? [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
мmorpheus

Шкода Новак

Мнение от мmorpheus »

Свърши, свирено :) На него идеята му беше да представи плъгина, все пак е като цяло най-актуалния (може би модерен) представител на модела, предвид всичките му там хибридни и токови система, нали са си актуални сега ;) Иначе РС много ме кефи визията на предната броня и задната, ама дизелака за мен от известно време вече не е опция.Между другото чакам лятото Peaq и като нищо ако е толкова як колкото ми изглежда на предварителните кадри, мога да заменя Кодиака.Просто вече си ме влече и мен електричестовото и му се наслаждавам все повече-но дето се вика хубаво е да има и разнообразие, всеки си харесва различни неща.
Аватар
_56_

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Kodiaq RS 2026
Обратна връзка:

Мнение от _56_ »

мmorpheus написа: 20.02.2026, 22:56:37 Иначе РС много ме кефи визията на предната броня и задната, ама дизелака за мен от известно време вече не е опция
На Кодиак РС модела е чист бензин. Дизел версия няма.
Изображение
мmorpheus

Шкода Новак

Мнение от мmorpheus »

_56_ написа: 21.02.2026, 08:18:07
мmorpheus написа: 20.02.2026, 22:56:37 Иначе РС много ме кефи визията на предната броня и задната, ама дизелака за мен от известно време вече не е опция
На Кодиак РС модела е чист бензин. Дизел версия няма.
Да вярно, че беше така.Моя грешка.Така или иначе РС е готин, но мен си ме дърпа вече към точеца, просто плъгин хибрид технологията я ползвам като преход към чисто електричество, пък и ако не е студено времето точно на Шкода плъгина е може би с най-голям рейндж (поне на европейските пазари, сигурен съм че китайчетата имат и по добри показатели), но на ток при темп над 7-8 градуса си минавам поне 100 км. на батерия, а през другото време когато няма ток, е в хибриден режим и реално пак си ползвам ток.За мен това е бъдещето, въпреки че вече май си е настоящето реално.Та така.
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

Аватар
berberov_sm

Škoda Фен

Гараж: 1. Octavia I 1,9 TDI 110 h.p. SLX '00(ex);
2. Octavia III 1.6 TDI 110 h.p. DSG 7;
3. Superb III 2.0 TDI 190 h.p. 4x4 DSG 7
4. Kodiaq II 2.0 TDI 193 h.p. 4x4 DSG 7
Обратна връзка:

Мнение от berberov_sm »

Днес си взех белия варел - 2.0 TDI EDITION 130 с няколко добавки. Доста си паснахме. От София до Смолян с двама възрастни и 4 летни гуми в купето ми даде 6.2/100 по компютър. Спокойно шофиране - 120-130 по магистралата.
Очаквах повече да ме лашка по завоите, но си вози стегнато и комфортно.
DSG работи по-добре, отколкото при супърба, който имах преди това.
Единствено при по-изразени неравности, ако мина с повече от 50 км/ч се чува странно тропване от задното окачване. Засега го считам за нормално.

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq 2”