Струва ли си vRS
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Струва ли си vRS
Така е, но незнам могат ли по закон да те задължат да ползваш лизинг. Според мен не. Ако е така си плаче за КЗП и КЗК.
Другият вариант е автомобилите на склад да си се водят внесени от Аутобохемия още отначало, а не на ЕТ.
Другият вариант е автомобилите на склад да си се водят внесени от Аутобохемия още отначало, а не на ЕТ.
Бееееее.....
-
isstoychev
- Гараж: Skoda Kodiaq 2gen Edition 2.0TDI 193PS 4x4
Струва ли си vRS
да прав си за дизела за 3.3 че е добре и е приятен за каране и возене. но да забравих че им е старият 2.5 мотор за бензиновият вариант.
Какво е това с повишеното масло? Нещо трябва да се предприеме ли? - ами какво да ти кажа зимата явно съм я изкарал нещо дребно да свърша и съм прекъснал някой регенрация и е върнала малко гориво в картера и тогава ми светна за 1ви път индикация за повишено масло, което беше след смяна на около 4к и вместо да го сменя изцяло тогава още просто източиха от ЕТ Надежда около 200-300мл и си карах така и го смених сега наскоро преди 2к км. и съм си казал, че ще сменям масло само на 10к.
Иначе подкрепям 265к.с мотор но не мисля че е достатъчен за Кодияка. реално погледнато 265к.с мотор има 400 Nm колко и 193к.с и разликата в ускорението по данни е около 1.5сек-. да ще има динамика но и дизеловият е добре при изпреварвания и магистрали.
аз исках да взема 204 бензин но имаме предишният мотод DKZA само че в Атека и там 190к.с се усещат много по добре от колкото в Кодияка 2ра генерация.
А разликата в бензина не ми хареса защото на дълго е почти 1,5-2,5 на 100. а както казах в града не карам. за 23к км средният ми разход по приложение е 6.4
Какво е това с повишеното масло? Нещо трябва да се предприеме ли? - ами какво да ти кажа зимата явно съм я изкарал нещо дребно да свърша и съм прекъснал някой регенрация и е върнала малко гориво в картера и тогава ми светна за 1ви път индикация за повишено масло, което беше след смяна на около 4к и вместо да го сменя изцяло тогава още просто източиха от ЕТ Надежда около 200-300мл и си карах така и го смених сега наскоро преди 2к км. и съм си казал, че ще сменям масло само на 10к.
Иначе подкрепям 265к.с мотор но не мисля че е достатъчен за Кодияка. реално погледнато 265к.с мотор има 400 Nm колко и 193к.с и разликата в ускорението по данни е около 1.5сек-. да ще има динамика но и дизеловият е добре при изпреварвания и магистрали.
аз исках да взема 204 бензин но имаме предишният мотод DKZA само че в Атека и там 190к.с се усещат много по добре от колкото в Кодияка 2ра генерация.
А разликата в бензина не ми хареса защото на дълго е почти 1,5-2,5 на 100. а както казах в града не карам. за 23к км средният ми разход по приложение е 6.4
- ostavime
- Гараж: Deville
Струва ли си vRS
Да, точно така е. Те са поръчани от Бохемия. Реално на теб договора ти за лизинг е с Бохемия, не с ЕТ. Поръчани са повече, за да имат налични и като са повече са хванали отстъпка. И уж ти подаряват цвета и удължена гаранция, които не доплащаш.Цецо75 написа: 24.06.2026, 07:07:27 Така е, но незнам могат ли по закон да те задължат да ползваш лизинг. Според мен не. Ако е така си плаче за КЗП и КЗК.
Не съм се интересувал, дали законово са прави и т.н. Предполагам са се подковали добре, за да действат точно по този начин. Факт е обаче, че дори да отидеш с торбата с парите, не можеш да вземеш наличен.
Ето примерна офертата в ценово изражение:

А ето и какво е допълнителното оборудване на наличните РС-ки:

Не съм разбрал, че говориш за дизел.isstoychev написа: 24.06.2026, 10:16:20 Какво е това с повишеното масло? Нещо трябва да се предприеме ли? - ами какво да ти кажа зимата явно съм я изкарал нещо дребно да свърша и съм прекъснал някой регенрация и е върнала малко гориво в картера и тогава ми светна за 1ви път индикация за повишено масло, което беше след смяна на около 4к и вместо да го сменя изцяло тогава още просто източиха от ЕТ Надежда около 200-300мл и си карах така и го смених сега наскоро преди 2к км. и съм си казал, че ще сменям масло само на 10к.
Да, но аз ще карам и в града, на много къси разстояния. Имам и 2-ра малка кола за града, но ще се кара и тази. Винаги съм карал бензин и за това не искам да влизам във филми с дизела, регенерации, филтри, дюзи, свещи и т.н. Със сигурност на дълъг път той е по икономичен от бензина. И със сигурност технологиите на дизелите са супер нови и т.н., но просто не искам. Ако исках дизел, може би щеше да е Мазда, даже със сигурност щеше да е Мазда. Както казах, аз ходих и карах такава, даже 3 дни беше в мен, но самият дилър след това в разговор ми препоръча да не я взимам, след като му обясних какъв режим на шофиране ще има. Това все пак е похвално и говори добре за отношението към клиента. Плъгина също карах. Не е моята. Сложно ми е с гаража и зареждането, но да не влизам в излишни обяснения. Не е това темата.
Не, толкова те обичам!
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Струва ли си vRS
определено правилния избор е бензин 265
обичта е взаимна
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
isstoychev
- Гараж: Skoda Kodiaq 2gen Edition 2.0TDI 193PS 4x4
Струва ли си vRS
Новите дизели изобщо не харесват това
определено тогава си за бензин и ще имаш по малко главоболия. и то тогава по добре да вземеш 265к.с вместо 204.
- Scub40
- Гараж: Шкода Кодиак 2.0TSI LPG 190к.с 4х4 ДСГ7
Шкода Октавия Комби 3 фейслифт 1,6тди ръчка 2020
Струва ли си vRS
ostavime написа: 22.06.2026, 06:48:46Изяждат от мястото отзад ли? Това е интересно. Не съм обърнал внимание. Защо мислиш така? Може ли по конкретно или някакво сравнение?Scub40 написа: 22.06.2026, 01:30:09 Хубавите седалки на РС-а изяждат доста от мястото за краката... Това ме спря от РС преди 2-3 години. И втората турбина при дизела....
Да, доста по обемни са и дефакто с тях в областта на краката остава осезаемо по-малко място. Това го казвам като двуметров, едричък индивид, който като видя, че не може да седне зад себе си и се отказа от РС-а и си взе нормален...Другото е, че РС-а беше 7-местен и може би и от там имам чувството че се изяжда от пространството на втория ред. Та съм с петместен и все ми малее
- Sawyer
- Гараж: ///
-
Despo
-
Despo
- redalex
- Гараж: i3
Струва ли си vRS
Симпатична е джипката, ама като и гледам височината на гумите се сещам за хората назад в темата, изказали мнение, че тази кола е по-практична за "лошите ни пътища"
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
Струва ли си vRS
Може би аз нещо не съм наясно, но външно визуалната разлика със Sportline 130 не е ли само vRS баджа? Ясно, че в интериора има разлики, но аз съм останал с впечатлението, че и спортния им изглед си е достатъчно добре, още по малко, че разликата в цената е 20кSawyer написа: 26.06.2026, 13:48:05 И все пак, трябва да се каже, vRS изглежда по-впечатляващо от “нормалния” Кодиак.
- pdimanov
- Гараж: Superb III FL Scout, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG
ex. VW T-roc, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
ex. Octavia III Scout, 2.0 TDI, 184hp Stage 1, 6-speed DSG
- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
Струва ли си vRS
Да, вярно си има. За мен изглеждат еднакво добре.
Това с истинските видими ауспуси май обаче е тип “професионално изкривяване”. Мисля, че само шкодаджийте забелязват този нюанс.
Това с истинските видими ауспуси май обаче е тип “професионално изкривяване”. Мисля, че само шкодаджийте забелязват този нюанс.
- ostavime
Струва ли си vRS
Има ли автоматично заключване като се отдалечиш от колата?
- ostavime

![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)