Smartlink - android auto wireless проблем

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
petkovv

Шкода Новак

Мнение от petkovv »

Привет колеги,

Имам проблем със Skoda Octavia 2024 при wireless свързването на телефона (s26 ultra) с колата. Преди време имах по стар модел (s22 ultra) и с него доста рядко съм имал такъв проблем, но с новия телефон се случва в 70%-80% от времето и е доста изнервящо.
Самият проблем е че при свързването на телефона с колата се изписва следното съобщение :
Изображение
Съответно дори да се кликне smrtlink бутона ме отвежда до страницата за свързването и повторно кликане за свързване не помага. Единственият вариант който намерих е рестартиране на цялата мултимедия на колата понякога повече от 1 път за да се свърже телефона с колата. Друго нещо което забелязах е че когато се случва проблема усещам вибрация на телефона (предполагам че би трябвало да ми изпрати съобщение за ауторизация или нещо от сорта), но като го отворя няма нищо за кликане. На самия телефон съм дал абсолютно всички права на android auto и каквито и други предложения да съм видял в интернет съм ги пробвал, но нищо не помага.
Та ако някой се е сблъсквал с подобен проблем и е успял да го оправи бих бил много благодарен да сподели как.
Аватар
joro_kem

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI

Мнение от joro_kem »

А защо ползваш смарт линк, с андроид ауто не се ли свързват? Аз съм със с25 (преди това със с23) и болеро в октавия от 2019 и винаги се сдвояват с АА.
petkovv

Шкода Новак

Мнение от petkovv »

Не мисля че имам опция да не използвам smartlink, до колкото разбирам android auto се достъпва през smartlink.
Аватар
joro_kem

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI

Мнение от joro_kem »

Възможно е, при мен май излизат и двете опции (с друга кола съм в момента и не мога да проверя).
Аватар
Kiko

Škoda Ентусиаст

Гараж: Служебна Dacia Duster

Мнение от Kiko »

Това е софтуерен проблем на Октавията. Виж дали можеш да обновиш Android Auto на телефона ти до последната версия.

Изтрий телефона от колага
Свържи го първоначално с кабел, за да се свърже с най-новата версия на AA колата
След като телефона е сдвоен и всичко е наред
Пробвай да го вържеш директно с АА
На морето колите са най-бързи!
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Мнение от tsb »

Това казва gpt-то.

First things to try
On the S26 Ultra:
Settings → Apps → Android Auto → Storage → Clear cache.
Forget the car:
Android Auto → Connected cars → Forget all cars.
In the Octavia:
Delete the S26 Ultra from Bluetooth and SmartLink/Android Auto.
Restart the infotainment:
Hold the volume/power knob for about 15 seconds until it reboots.
Pair the phone again:
Pair Bluetooth first, then start SmartLink.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”