Да продължа с първи впечатления от колата, оригиналният пост е тук:
viewtopic.php?p=269383#p269383
Тия дни возих семейството ексклузивно, жената кара доста и тя колата. Като се качи първия път да шофира и слезе с усмивка и вика: "сега разбирам защо толкова се вълнуваш за тази кола, преди да я карам не я усещах, ама сега и аз започнах да я оценявам и да се кефя". Малкият, като натисна до долу всеки път се спуква да се хили отзад и почва да крещи: "газ, газ, газ". В такива моменти си казвам, че парите се харчат точно за тези моменти и че покупката си е заслужавала.
Усетих вървежа както трябва тоя път - ускорява много стабилно, дори и натоварена до горе с хора и багажи. Чувстваш се в контрол при всяко изпреварване, няма напрежение, всичко се случва плавно и бързо. Като се натисне педала на газта доставя удоволствие, звукът, както писах е доста приятен. За стокова кола, с тези габарити и килограми, 4х4 и четири цилиндъра - динамиката е на топ ниво! Напълно достатъчна ми е като сила към този момент, но си представям с новия софт на Revo Stage-1 за GPF за 380 коня и един мап на TVS за кутията, в какво ще се превърне за в бъдеще.
За семейно пътуване, натоварена, като стабилност на пътя, комфорт и изминаване на дълги разстояния без умора - ненадмината. Удобство и функционалност, това е описанието за този автомобил, подтиква те да пътуваш, да качваш хора, да "изяждаш" стотици километри и да си създаваш спомени и емоции! Някои хора не го разбират, но на мен ми доставя огромно удоволствие, като взимам багаж, да товаря абсолютно всичко, което си поискам, без да правя никакви компромиси с обем. Просто хвърлям в бездънната яма отзад всичко, затварям и потеглям. Без сметки, без мислене по темата, без да казвам на жената - това не може да го вземем.
Искам да отворя една скоба тук и да кажа следното:
всички тези неща ги пиша след изминати около 4800 км, при които автомобилът все още е като нов - демек няма никакви шумове в купето, интериорни скърцания, скърцания от тампони на носачи, думтене от адаптивни амортисьори, шум от горивопроводи и т.н. (неща за които се е писало преди във форума, че може евентуално да се проявят и че дразнят). Тоест засега впечатленията са ми за един автомобил, създаден да се кара по западно-европейски пътища, защото това което имам в момента, е колата, както е излязла от завода. Всички тези дразнения горе, които създават впечатлението за бюджетен автомобил, според мен доста от тях се проявяват, заради пътната ни мрежа, която на места е пълна трагедия, няма какво да се лъжем. Ако колата се кара от ден първи по изпъната настилка (за каквато е направена), сигурен съм, че доста от тези неща няма да се проявят и автомобилът може би ще остане дълго време в състоянието, в което е моят в момента. Дали ще се "разскърцат" при мен нещата в даден момент - не знам и не ми пука особено, сега се наслаждавам на тишина и плътност в купето, не го мисля грам, после ако стане - ще кажа дали ме дразни.
Тествах я - вдигнах 250 км/ч и върнах веднага газта, колата при тази скорост е като при 140 км/ч - абсолютно никаква разлика като усещане и като шум. Не преувеличавам. При тази скорост е тихо в купето, вятър не се усеща, скоростта също - стабилна е, много е стабилна. Бяхме с жената като я засилих, тя говореше по телефона и гледаше напред, бутнах я по рамото по едно време и й посочих километража, при което си ококори очите. После като върнах газта и ми каза, че изобщо не е разбрала, че съм ускорил до толкова.
MHlebarov написа: 04.03.2022, 14:27:02
очаквам да пишеш и за адаптивните фарове.. аз лично не мога да си представя как сме карали преди тях!
Екстрата за мен не е от най-първа необходимост, тоест, мога да живея и без нея, но е ценна със сигурност! Жена ми се влюби в тия фарове, припадаше ритуално по тях. Аз им нямам на 100% доверие и си карам засега както преди, гася дългите като видя кола - не мога да разчитам на компютъра дали
винаги ще изгаси точните матрици от фара, за да не заслепявам тия дето карат в моята лента или тези, които излизат от остър завой на извънградско. Предпочитам да съм в контрол на тези неща.
Това е една от тези екстри обаче, които създават връзка с колата и доставят гъдел и емоция. За хората, които я нямат - бутате дългите на ЛЕД-овете, дето светят много сериозно като прожектори и системата почва да следи какво се случва на пътя и да гаси само сектори от фара (или изцяло дългите) в зависимост от ситуацията, в която се намирате. В населени места и осветени участъци си ги гаси доста адекватно сама. Якото е, че когато ги е изгасила и ги включва, се включват всеки път като вълна от вътре на вън. Като завеса се разстилат пред вас в тъмното и е наистина мания за окото и сетивата, все едно сте на театър.
Аз бях впечатлен от следното нещо. На тъмен извънградски път на Т-образно кръстовище, системата разпознава, че идвате от път без предимство и се включвате в главния - следователно гаси дългите, докато чакате с мигач, за да не заслепите отстрани евентуално преминаваща кола пред вас. Като си завиете по главния път и си включва.
Колата е абсолютен гръм, надъхвам се да си я гледам, както съм планувал - педантично, и да започвам да пестя за бъдещи подобрения. Просто базата е там, в смисъл, че засега оправдава очакванията и мотивацията да надграждам се засилва!