Фейслифт на Škoda Octavia 3 през 2017

Стартирала през 2012 г., актуалната Octavia притежава доста разумно лице. Дошло е време за промяна из дълбочина в средата на нейната й кариера, тъй като моделът трябва да получи безпрецедентен поглед с четири оптични тела.

Лансиран в края на годината и обявен чрез концепта Vision S, следващият голям SUV на Škoda няма да остане дълго единственият модел на марката, чието лице ще се отличава с четири предни светлини. През 2017 г. обновената  Octavia ще приеме този отличителен знак. Освен това този елемент няма да бъде същият: блокът с четирите осветителни тела ще бъде разположен на същата височина и само най-малките от тях ще захапат част от радиаторната решетка. Междувременно в останалата част на каросерията ще настъпят скромни промени, засягащи броните или вътрешната страна на задните светлини. Да не говорим за нови цветове или необичайни джанти, които традиционно съпътстват обновяването по средата на кариерата.

В интериора е безполезно да се очаква революция, след като наскоро Octavia  вече модернизира своята мултимедийна система: сега моделът може да получи система Smartlink, която дублира някои приложения на смартфоните върху сензорния екран. В същото време под капака на рестилизираната Octavia за първи път ще се появи трицилиндров бензинов двигател 1,0 TFSI със 110 конски сили. Той ще стане входният мотор в двигателната гама на модела.

текст: ams.bg

снимки: automobile-magazine.fr

octavia-2017-02

Още информация за Шкода Октавия можете да откриете в нашият форум

Официална страница на модела: skoda-auto.bg

Споделете: