Шкода Фабия R5 блести на SPA RALLY

Блестящо представяне на частните отбори на Шкода в Белгийския Рали шампионат. С 3 коли в топ 4, Шкода дава заявка за доминация през тази година в Европейските Ралита.

Freddy Loix и Johan Gitsels продължиха чудесният старт в началото на годината с втора победа. След като в първите етапи трябваше да се борят с изпотяване на предното стъкло, те успяха да излязат начело в четвърти етап, като не дадоха първото място до края на ралито. В крайна сметка финишираха последният етап с обща преднина 35 сек. от втория.

“Две победи от две ралита, няма как да го направим по-добре. Трябваше да нитискаме здраво за победата,” каза Freddy Loix след ралито. “Spa Rally беше доста стресиращо състезание. Трасето беше изключително технично и изискващо внимание, и трябваше да се справим в променящи климатични условия, особено в петък. Моят отбор, 2C Competition, отново ми предостави изключително добра ŠKODA Fabia R5. Радвам се, че запазих преднината.”

skoda-r5-sparally-02

В същото време, Vincent Verschueren и Veronique Hostens, също успяха да качат своята ŠKODA Fabia R5 на подиума, приключвайки състезанието на трето място. “За нас условията бяха далеч от идеални: Липсваха ми познания за етапите и опит с новата Шкода Фабия R5,” обясни Vincent Verschueren. “Очаквам с нетърпение TAC Rally, където ще мога да атакувам на позната територия.”

Успешното представяне на ŠKODA колите завършва с четвъртото място на Xavier Bouche и Kevin Fernandez, въпреки липсата им на опит с Fabia R5. “С тази прекрасна кола, бяхме окупирали третото място за дълго време. Въпреки липсата на тестове преди състезанието, нямахме никакви проблеми с колата, а резултата се вписва чудесно в нашата програма за тази година,” каза Xavier Bouche.

Belgian Rally Championship продължава с TAC Rally на 9ти Април.

текст: skoda-motorsport.com

снимки: sparally.com

Споделете: