Историята на един "препекан" Superb III

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Заключено
mordo

Škoda Фен²

Мнение от mordo »

Архимандрит Дионисий написа: 05.04.2021, 23:42:03 Ако имат оригинално им казваш да ти сложат такова ако не се поръчва и слага.
Какво означава "оригинално" в случая? Стъклото трябва да отговаря на определени спецификации. Големите производители на автомобилни стъкла са няколко - Pilkington, Saint Gobain, AGC и др. Важни са според мене 2 фактора - стъклото да отговаря на спецификациите и майсторът, който го сменя да си разбира от работата. Аз не съм убеден, че в ЕТ сменят стъклата, а по-скоро използват услугите на външен подизпълнител, подобно на боядисването. Така че, YYakovliev, това е бял кахър. Слушай Архимандрит Дионисий и си гледай рахата.
П.п. Аз също сменях предно стъкло - в ЕТ, защото каското ми беше с клауза за отстраняване на щети в официален сервиз. Също така съм оправял тенекии в официален севиз - не съм доволен - подизпълнителят (Ветек) е работил повече от мърляво. И когато извиках представител на "Армеец" при приемането на колата, оня само вдигаше рамене.
Поздрави.
sdaskalov86

Škoda Фен

Гараж: VW PASSAT B9 2.0 TDI
Ex. Superb III, 2.0 TDI, 6DSG, ~180 HP, ~400 Nm, ReceChip
Обратна връзка:

Мнение от sdaskalov86 »

Аз не мога да се съглася с Вас, стъклото да не се сменя в Еуратек. Според мен там е мястото, без да знам дали те го правят или използват подизпълнител. 2012 г. когато взех Октавията 2, още на първото возене по магистрала Тракия, едно камъче напука предното стъкло. От там, директно газ към кобра, понеже са "най-големите специалисти" е бранша. Колата беше специална модификация, правена за Швейцария, със зеленикът отенък на стъклата. В кобра ми казват: обикновенно бяло 200 лв., 400 лв. европейско, не знам си какво още по-скъпо. Ама няма да можем да уцелим същия цвят. От там директно е Еуратек Надежда, след 1 седмица доставка на стъклото, бе монтирано и качественно сложено за малко по-малко от два дена - казаха, че е хубаво един ден да поседи, за да изсъхне лепилото. Стъклото нямаше абсолютно никаква разликата с другите. По спомен около 530-550 лв. за стъклото и 150 лв. за труд. Каското платиха ~500 лв. (по експертна оценка), след входиране на жалба си доплатиха до 700 лв. (имах правото май и на доверен сервиз). Сегашното стъкло на Супърб-а също е леко нацъфкано на 2-3 места, не е спукано, но не пречи драстично. Ще го сменям на по-късен етап. Ако подновяваш каското, без да го снимат, няма да имаш проблем и по-късно да го смениш като решиш.
mordo

Škoda Фен²

Мнение от mordo »

sdaskalov86 написа: 06.04.2021, 08:01:58 Аз не мога да се съглася с Вас, стъклото да не се сменя в Еуратек. Според мен там е мястото, без да знам дали те го правят или използват подизпълнител. 2012 г. когато взех Октавията 2, още на първото возене по магистрала Тракия, едно камъче напука предното стъкло. От там, директно газ към кобра, понеже са "най-големите специалисти" е бранша. Колата беше специална модификация, правена за Швейцария, със зеленикът отенък на стъклата. В кобра ми казват: обикновенно бяло 200 лв., 400 лв. европейско, не знам си какво още по-скъпо. Ама няма да можем да уцелим същия цвят. От там директно е Еуратек Надежда, след 1 седмица доставка на стъклото, бе монтирано и качественно сложено за малко по-малко от два дена - казаха, че е хубаво един ден да поседи, за да изсъхне лепилото. Стъклото нямаше абсолютно никаква разликата с другите. По спомен около 530-550 лв. за стъклото и 150 лв. за труд. Каското платиха ~500 лв. (по експертна оценка), след входиране на жалба си доплатиха до 700 лв. (имах правото май и на доверен сервиз). Сегашното стъкло на Супърб-а също е леко нацъфкано на 2-3 места, не е спукано, но не пречи драстично. Ще го сменям на по-късен етап. Ако подновяваш каското, без да го снимат, няма да имаш проблем и по-късно да го смениш като решиш.
Нямам представа за какво стъкло става въпрос, но какво означава "не могат да уцелят цвета"? На всяко стъкло си има код, който посочва година на производство, спецификации и пр. И 150 лв. за работата по смяна на стъклото.....
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

mordo написа: 06.04.2021, 08:42:46 И 150 лв. за работата по смяна на стъклото.....
Нормална цена за труд в оторизиран сервиз - двама човека по 2 часа.
Бееееее.....
sdaskalov86

Škoda Фен

Гараж: VW PASSAT B9 2.0 TDI
Ex. Superb III, 2.0 TDI, 6DSG, ~180 HP, ~400 Nm, ReceChip
Обратна връзка:

Мнение от sdaskalov86 »

mordo, Както казах, зеленикъв отенък. Не знам какво му е специалното на стъклото, очевидно не работят с оторизирани представители. Бяха коректни поне да кажат, че на цвят не могат да го докарат. Понеже се разрових из документите, та да кажа:

1. Както Цецо Цецо75, позна - 4 ч.ч. х 27 лв. = 108 лв.
2. Стъкло 440.25 лв.
3. Силикон - 22.00 лв.
Всичкко без ДДС - 570.25 лв. с ДДС - 684.30 лв.

Ето я колата - и на мен ми изглежда най-обиновенно стъкло, но явно не е така.
Изображение
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Предната ми кола, няма да споменавам марка, след като си купих шкодата трябваше да я пускам да я продавам. Трябваше да я вкарвам в официален сервиз (късмет, че те бяха доверен към ДЗИ) да сменят бронята, че леко ме бяха подпряли отзад. Реших да оправя и предното стъкло, че карах 3 години с една микро пукнатина от камъче около 1см. Това беше втората смяна на пукнато стъкло, като първата колата беше още в гаранция и каското беше към официален сервиз. При първата смяна стъклото беше сменено перфектно с оригинално. При втората смяна, когато колата беше на 7 години, без да ми се обадят сложили някакво друго стъкло, защото ДЗИ не плащали за оригинално. До този момент аз не знаех, че след определена година плащат за заместители... Та без да ми се обадят и да кажат какво ще слагат отивам аз да си взема колата и сложили едно мега грозно стъкло, което нямаше изрязано за VIN номера на предното стъкло и вече номера не се виждаше. А отгоре имаше една изключително грозна дебела лилава лента, предпазваща уж от слънце. На всичкото отгоре пластмасите около чистачките се разлепиха от стъклото на втория ден като си взех колата. Хубавото е, че за 4-5 дена продадох колата и купувача не видя и не се заяде [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Значи не ме притеснява толкова стъклото и какво ще бъде то. Разбира се предпочитам да ми сложат същото каквото е в момента, което вероятността това да се случи в ЕТ е в пъти по-голяма. Притеснява ме цялостния процес с прилежащите му операции, които трябва да се свършат, като калибрации на тия сензори, камери и каквото има там след самата смяна. Разбрах че имало и някакъв UV лак, който се нанася и се пече след слагането на стъклото за защита на тези сензори. Все работи, които ме съмнява да им обръщат нужното внимание в "Кобра" и подобни сервизи. Затова за тази щета конкретно държа и ще отида в Дружба.

mordo написа: 06.04.2021, 05:39:21 Аз не съм убеден, че в ЕТ сменят стъклата, а по-скоро използват услугите на външен подизпълнител
Не съм на 100% сигурен за това, като отида да ги питам за подробности и цени ще споделя. Според моята информация там се случва смяната и всичко покрай нея.

Ако стъклото струва в порядъка на 500 лева не е толкова страшно дори да го пусна по експертна оценка със застрахователя. Обаче ако отива към 1000+, тогава ще отивам с фактури и предварително одобрение колко ще платят. В момента не съм проучвал нищо и говоря наизуст. Като разуча нещата ще пиша.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Колкото и да струва, ако ще го сменяш - в ЕТ.
Бееееее.....
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Така, обадих се в Дружба. Присъдата е следната:

1320 лева е смяна на стъклото. 909 лв е самото стъкло.

Дебела история, ще помисля малко как процедирам със застрахователи и какви са следващите стъпки.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

400 лв. труд :), класика.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Ами нормални цени като за ЕТ са това. Стъклото и датчиците по него също определят висока цена. Коли нагъчкани с екстри - това е положението.

За мен всякакъв опит за тънене с алтернативен доставчик ще е таралеж в гащите. Все пак карате коли, които нови струват 60-70к лева. Няма как да се подържат като Датчия Логан, нали? Аз точно затова написах в началото - ако щета е поносима, да не се бърза със смяната. Ама явно не е поносима.

Гледай каквото можеш да изкопчиш от застрахователите и това е - в ЕТ и се надяваме и там да не осерат нещо, че не е като да не се е случвало...
Бееееее.....
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

Rangel написа: 06.04.2021, 10:31:09 400 лв. труд :), класика.
1. Звъниш на някой, диктуваш ВИН, обясняваш за проблема.
2. После някой проверява по тоя ВИН какво излиза, намира ти стъклото.
3. Съгласува с някой друг колко часа труд са нужни за конкретната кола.
4. Обажда ти се пак да ти обясни цената.
5. Записва ти се час.
6. Сменят ти самото стъкло. Ти си отишъл там за да нямаш проблеми. Сменявачите съответно са преминали някакво обучение. Труда е скъп.
7. Кодират, адаптират.
8. Взимаш си колата с гаранция на ремонта.

400лв уел спент

Представи си колко запитвания стигат до т.4 щото много хора проверяват, колко ще им излезе някой ремонт в официалния сервиз просто от любопитство.

Цената за мен е обоснована. Дали е скъпо, това е различен въпрос.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Мнение от Rangel »

Няма как да му правим сметка. Като свърши работа, каквато я свърши както всичко останало - ще си каже :).
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

Е какви са тия гимнастики? Нещо каското ли е по специфично направено, че да не покрива ремонта?
Тъй като всеки си казва квоите премеждия да споделя и аз. Последните дребни щети (боя) смяна на стъкло, ми ги направиха във Враца, в дилърството на Дачия, Рено Нисан. Стъклото го поръчаха и е 1:1 като предишното. Боядисаните детайли са 1:1 спрямо останалата кола. За премеждията с Ветек и другите подизпълнители на ЕТ не ми се коментира как боядисват.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Мнение от Rangel »

По каско, към момента няма право на официален сервиз. Това е.
Заключено

Обратно към “Superb III”