Историята на един "прероден" Superb III Facelift
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Аз също имах проблеми докато бях с Android Auto с кабел. USB-то на колата зареждаше телефона, но доста бавно. В същото време телефона загряваше и при дълги пътувания, особено лятото в жегите, телефона доста загряваше и Android Auto започваше да лагва. След като си купих устройството за безжичния Android Auto реших да си купя и безжично зарядно на Xiaomi, което дори има wireless fast charge. И си зареждаше екстра телефона, но също много загряваше, дори повече отколкото с кабел. И след 10-15 шофиране Android Autо започваше да лагва.
От няколко месеца обаче си взех зарядно за запалката на Baseus с 2 изхода - USB A и Type C и съм супер доволен. Телефона пък го държа с магнитна стойна на левия централен въздухоотвод и лятото винаги е студен телефона заради климатика. Сега по време на зимата просто съм изключил точно този въздухоотвод.
@YYakovliev, силно препоръчвам ето това зарядно, защото е доста малко и почти не се показва над запалката - Baseus car charger
Може да се види и на този клип, който правих миналото лято.
Магнитната стойка за кола я взех за едва 12 лева пак лятото. Много здраво държи телефона и досега не е паднал нито един път.
От няколко месеца обаче си взех зарядно за запалката на Baseus с 2 изхода - USB A и Type C и съм супер доволен. Телефона пък го държа с магнитна стойна на левия централен въздухоотвод и лятото винаги е студен телефона заради климатика. Сега по време на зимата просто съм изключил точно този въздухоотвод.
@YYakovliev, силно препоръчвам ето това зарядно, защото е доста малко и почти не се показва над запалката - Baseus car charger
Магнитната стойка за кола я взех за едва 12 лева пак лятото. Много здраво държи телефона и досега не е паднал нито един път.
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Колеги, на място съм за Алфа събора, но няма никой? Също така от манастира ли мога да взема стикер със номер 133? Благодаря!

тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Да не събудиш мечока:)
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Втори ден разработка. Маршрутът днес беше до Соколски манастир и обратно. Хемус до Правец е за изриване и правене наново, това не е път, камо ли магистрала. От там нататък - много добре, особено по l-4 към Габрово е голяма красота. Трафик нямаше много, спокойно се пътуваше.
Площадката, за която форума дари сума, е стана много добре, малките ще се разцепят на събора тая година.

По-висока средна от вчера, съответно по-жадна:

Площадката, за която форума дари сума, е стана много добре, малките ще се разцепят на събора тая година.

По-висока средна от вчера, съответно по-жадна:

- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
След разработката теоритично трябва да спадне разхода, но на практика винаги се вдига ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- redalex
- Гараж: i3
Едно е ясно - не си се изпотил от това пътуване ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
Съдейки по моя опит - няма да падне
Вероятно щот средната скорост се покачва рязко
Иначе за зарядното - ужасно тъпо това. При мен няма USB 3.0, обаче наличното си бачка перфектно с оригинален кабел. Телeфона седи затворен с активно Андроид Ауто, с оригиналния си кабел, да загрява, но се държи абсолютно адеквато при пътувания от 4-5 часа.
Единствения бъг, който съм забелязал е, че при активен YouTube, ако някой ми звънне, след приключване на разговора почва да сече музиката и се, нещо се прецаква кеширането и се налага reset на сесията/връзката. Ъпдейти това не го лекуват към момента ма и аз много не съм се старал да го лекувам...
Явка (@YYakovliev), това по стъклата не е керамика, а хидрофобен слой който се износва с времето дори и да не позлваш чистачки. Много е яко наистина.
Тъпото е че нанасянето иска печене и/или чакане и трее подчертаеш на Жоро, че искаш оперсняване кат почне ефекта да замира - за около година си заминава.
Вероятно щот средната скорост се покачва рязко
Иначе за зарядното - ужасно тъпо това. При мен няма USB 3.0, обаче наличното си бачка перфектно с оригинален кабел. Телeфона седи затворен с активно Андроид Ауто, с оригиналния си кабел, да загрява, но се държи абсолютно адеквато при пътувания от 4-5 часа.
Единствения бъг, който съм забелязал е, че при активен YouTube, ако някой ми звънне, след приключване на разговора почва да сече музиката и се, нещо се прецаква кеширането и се налага reset на сесията/връзката. Ъпдейти това не го лекуват към момента ма и аз много не съм се старал да го лекувам...
Явка (@YYakovliev), това по стъклата не е керамика, а хидрофобен слой който се износва с времето дори и да не позлваш чистачки. Много е яко наистина.
Тъпото е че нанасянето иска печене и/или чакане и трее подчертаеш на Жоро, че искаш оперсняване кат почне ефекта да замира - за около година си заминава.
- YYakovliev
Ползвах запалката, както бях написал - имам някакво Hama USB към нея, което явно не върши работа. Безжичното не става - апарата е много голям, не ляга в гнездото хубаво, отделно имам протектор, който допълнително пречи - та в тази ситуация зареждането е на пресекулки, изключва, включва, изключва - накрая ще изгори нещо. Отделно аз ползвам телефона като 2-ри екран с поставка - там ми е google maps, докато на медията е Waze, демек трябва да е горе.111E8 написа: 14.02.2022, 18:54:58 За зарядното, кой изход ползваш? При мен се държа така както описваш ако го включа телефона в usb2.0. Пробва ли с type-c изхода?
Супер бързо зарежда там, макар че следващия телефон ще ми е с безжично зареждане задължително. Страшна благинка.
Днес пробвах да го включа към с type-c под запалката, с оригиналния кабел за super fast charging на зарядното на телефона - телефонът беше на 85%, по едно време към Правец го погледнах - беше на 100%, викам си - а, получиха се нещата... До след още 100 км, след като го погледнах, когато беше отново на 85% и до края на пътуването отново не мърдаше от толкова, на колкото съм го включил. Шантава история, в предвид, че в началото го зареди супер бързо - телефонът работеше през цялото време по един и същ начин. Честно казано, в момента не ми се мисли за това, ще го гледам ако толкоз ми пречи по-нататък.
Дам, прав си.Цецо75 написа: 14.02.2022, 19:11:47 Там също може да не се случат нещата както очакваш Даже е по-вероятно.
Ако е този сайт: https://tollpass.bg/delicts/check/?utm_ ... ccEALw_wcB , значи съм се разминал.igeorgiev82 написа: 14.02.2022, 19:47:27 Плати си глобата в 7 дневен срок,май 70лв.беше,че после става 300 ако не се лъжа.Мисля,че в сайта им излиза.
Ще го погледна, мерси!nmnikolov написа: 15.02.2022, 08:51:13 @YYakovliev, силно препоръчвам ето това зарядно, защото е доста малко и почти не се показва над запалката - Baseus car charger
- Eager
- Гараж: Škoda Kodiak 2 RS
ex Škoda Octavia 4 Combi 2.0 TDI
Понеже това ми е интересно свалих апликация за телефона, но се оказа, че тя не предоставя точен ампераж, а само относителна информация за батерията и скоростта за зареждане. Така че току що поръчах ей-такова животинче, и като пристигне ще замеря всеки от петте УСБ порта да видим какво ще каже.Taratajki написа: 15.02.2022, 06:55:36 Който я има тази "екстра" може да замери, колко ток пуска, за да си знае. Има приложения с които може да се направи.

- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Eager,
Дай линк
Дай линк
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Естествено, че не показва точено тока, който миже да отдаде зареждачката. Но може да те ориентира, дали порта поддържа по висок ток на заряд
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
При мен си зарежда въпреки постоянно вкл.Waze.И в Шкодата се пълни и днес в Голфа не падна под 100%.
Виж дали няма някоя отметка в телефона.
Виж дали няма някоя отметка в телефона.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @YYakovliev - Като свържеш кабела за зареждане, изписва ли ТИ на телефона "Fast Charge" или "Super Fast Charge"?
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- redalex
- Гараж: i3
Пише му “superb charger”
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Eager
- Гараж: Škoda Kodiak 2 RS
ex Škoda Octavia 4 Combi 2.0 TDI
Тази маркова красота са я имали в Дайс и на други места, но за съжаление е изчерпана навсякъде, даже в американските сайтове
В Алиекспрес виждам бая разнообразици, някои е USB-A вместо USB-C, но със заряден кабел или преходник не е проблем.
В немския Амазон изглежда да ги има същите, ама на немски цени.
Аз обаче реших да викна ето това за 55 кинта, защото ми изглежда една идея по-мултифункционално. Не е толкова красиво, но поддържа А и С, и дава повече инфо, вкл. ефективност за 24 часа.

Отивам след малко да меря с програмчето :-) И без това искам да я изкарам да си напазаря. Ще пища нощес.