Историята на един "прероден" Superb III Facelift

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

igeorgiev82 написа: 22.02.2022, 11:43:54
zloQQ написа: 22.02.2022, 11:33:51 Не да почнеш да бършеш с нея. Просто да отмиеш мизерията от кърпата
Е да де,за следващия път е готова...с песачинки [smilie=sarcastic.gif]
Най добре в пералнята само.И още един съвет на микрофибърните кърпи,не се слага омекотител.
Велко,каква е тази настилка,стъкло?
Саморазливна замазка и с хеликоптер след т'ва. Става като в магазините. Там, където съм бачкал - дори беше нещо като силикон отдолу. И след миене на автомобил се миеше и пода. Ако е бетон (хубав), не е проблем с пароструйката да се пръсне - става идеално чист. Но ешмспокойно да прокараш ръката след като си пръснал хубаво повръхноста - идеално чисто е. Сега, друг е въпросът, че такива мивки скоро не съм виждал. Иначе, има едни специални кърпички за подсушаване - бършеш и хвърляш. Така е най-сигурният начин да не нарани човек лака. Предвид дебелината му обаче (на лака) - и с перо да го минеш - оставя драскотини.
Но, както писах, Вас главите не ви слушат. Вманиачването в подръжката на железата ми изглежда като болест. При т'ва - тежка. За това и написах, че (според мен) е най-добре да ги водите тези своеобразни любовници там, където професионално могат да се погрижат за тях. Тея студиа за детайлинг, вероятно предлагат и услуги като основно измиване и освежаване :)
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

@zloQQ, на въпросната автомивка, която коментирахме (до Монтесито в Дружба 2), сложиха автомат за такива кърпи за еднократна употреба.

Аз лично не съм се вманиачил, просто си имам някои правила:
  • да не давам да ми я мият в знайни и незнайни автомивки, за да не ми я надраскат
  • да не я търкам с четка
  • да не давам на бензиностанция да ми чистят стъклата
  • мия я само на безконтактна автомивка и за 5 лева съм готов
  • не я подсувашам с кърпа, за да не я надера, а вместо това изчаквам на място да поизсъхне
  • на няколко месеца 1 път вадя от багажника гъбата за ръка и на автомивката след като пръсна с тяхната пяна я минавам да обера мърсотията. Тогава вадя и голямата попивателна кърпа от багажника и я избърсвам само леко вдижейки кърпата без да натискам
П.С. и въпреки цялото това старание след завеждане на щета в ЕТ и боядисване на предния капак и предна дясна врата заради следи от камъчета и следа от вратата на съседката, ми прецакаха предното стъкло. Като си взех колата на предното стъкло имаше огромна ивица лак широка 10 сантиметра по средата на стъклото. Отделно имаше точки лак по всички стъкла на автомобила, както и се виждаше по стоповете. То със сигурност и по боята има, но не се вижда и не пречи. И като им казах на ЕТ ми изтъркаха стъклата с кърпа и някакъв препарат и ми надраха стъклата, като особено предното е ужас... Отделно в кората на предна дясна врата нещо дрънчеше и се оказа винт... Не знам какво са правили в Елин Пелин и защо така са си оставили ръцете при боядисването.
Изображение
Kiko Varna

Škoda Фен²

Гараж: Градски Транспорт София

Мнение от Kiko Varna »

Защото работят с ЕТ, следователно винаги ще имат бели служебнячки за правене и няма да останат без работа никога.

Няма по-сладка бояджийска работа от това да знаеш, че цял живот ще ти носят потрошени служебни коли на които никой не му дреме как ги боядисваш, отделно всичките са боядисани с най-евтината бяла боя от завода.

Винаги е много по-добре ако може да вземеш пари за обезщетение и да намериш някого, който от боядисването му зависи хляба на масата. Хем ще се старае, хем ще я направи като хората, щото няма кой да му носи всяка седмица по 2 фабии за пребоядисване.
На морето колите са най-бързи!
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Мнение от nmnikolov »

Да бе, ама моята кола не е бяла, а е quarz grey металик. И не мога да разбера ЕТ от своя страна как издават на клиента автомобил по този начин.
Изображение
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Като я оставяте в ЕТ, не се ли интересувате къде ще я правят? Лазурит в София е добро място за бояджийски услуги.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Сутринта първо разтъпкване на Халдекс в крехък сняг. Гледам някои от снимките и се чудя къде са ми гумите с тия 19-ки.
[smilie=sarcastic.gif]

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

@YYakovliev, колата с GPF ли е? Споменха ли нещо за него от ЕТ?
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

С GPF е. Не.
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Мнение от nmnikolov »

Е те май вече всички бензинки задължително са с GPF.
Изображение
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

А скоро и с "AdBlue".
;)
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
Обратна връзка:

Мнение от blindbard »

kograman написа: 23.02.2022, 10:17:56 колата с GPF ли е?
За да отговаря на Euro 6d и нагоре задължително бензина е с GPF.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

Снощи ходих в 22:00 да мия с новите пособия, този път ползвах моя шампоан и двете кофи с двойно дъно. Получи ми се по-добре от предния път, беше сравнително спокойно, само няколко тийнейджъра дупенца, с много бързи и яростни БМВ-та, бяха на сбирка в единия ъгъл.

Пълненето с вода от паро/водо-струйката в кофите наистина е приключение, горе долу успях да напълня до малко над половината, ама по нагоре явно изливах, каквото се опитах да вкарам... Ще му хвана цаката, ако не, ще си нося 2 туби с по 20 литра вода и така...

За 1 час успях да я измия отвън, да я подсуша и да я изпрахосмуча отвътре. Действа ми разпускащо цялото упражнение, харесва ми да го правя. Трябва да си взема различна гъба/четка за джантите.

Смених маслото с филтър на 3343 км, готова е за раздаване утре към Чепеларе. Днес заредих на 3.07 лв V-Power Racing, ще има погром от към цена в следващите дни усещам.
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

На тази мивка нямат ли отдлена чешма, да си наливаш кофите?
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

Не съм видял да има.
shpeki

Škoda Ludicrous

Мнение от shpeki »

YYakovliev написа: 24.02.2022, 14:16:04 Снощи ходих в 22:00 да мия с новите пособия, този път ползвах моя шампоан и двете кофи с двойно дъно. Получи ми се по-добре от предния път, беше сравнително спокойно, само няколко тийнейджъра дупенца, с много бързи и яростни БМВ-та, бяха на сбирка в единия ъгъл.

Пълненето с вода от паро/водо-струйката в кофите наистина е приключение, горе долу успях да напълня до малко над половината, ама по нагоре явно изливах, каквото се опитах да вкарам... Ще му хвана цаката, ако не, ще си нося 2 туби с по 20 литра вода и така...

За 1 час успях да я измия отвън, да я подсуша и да я изпрахосмуча отвътре. Действа ми разпускащо цялото упражнение, харесва ми да го правя. Трябва да си взема различна гъба/четка за джантите.

Смених маслото с филтър на 3434 км, готова е за раздаване утре към Чепеларе. Днес заредих на 3.07 лв V-Power Racing, ще има погром от към цена в следващите дни усещам.
С какво пръска препарата за предизмиване?
Аз започнах с това:
IK FOAM PRO 2 SPRAYER

Сега съм минал на(снимката е произволна):
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”