Сряда вечерта излязох да меря 0-100 и 1/4 миля. Нищо не направих поради 3 причини.
Първо с тази мощност и нютони на този асфалт - мръсотия, ниска температура и зимни гуми, колата въртеше яко, преди да отлепи на всеки старт и от там само, времената отиваха в кофата. За първи път усещам как се въртят 4-те гуми едновременно при Халдекса, бяхме като на ледена пързалка и дори 4х4-то не можеше да спаси положението.
Второ - TVS започват вече наистина да ми ходят по нервите с тази кутия. Тук долу на дългия пост (
viewtopic.php?p=303921&hilit=multi+state#p303921) писах, че последния път като бях там, исках да ми върнат стоковия лаунч на 4000 оборота. След 3 файла опити уж успяха, тествах го многократно преди да си тръгна към София - работеше. Държа спирачката, натиснал съм до долу газта, колата си вдига 4000 оборота
и ги държи, докато не пусна газта и не се изстрелям (както беше сток). Опитите с 3-те файла бяха да коригират факта, че тогава вдигаше 4000 оборота, задържа ги за 1-2 секунди и после ги пуска и отиваме към 7000-7500+ ако продължавам да държа газта, което автоматично прецаква лаунча и трябва да върна газта и да го чакам да падне обратно, за да пробвам пак...
Еми излизам аз сряда и почвам да си правя тестовете и виждам, че това не е оправено - отново не ме чака достатъчно дълго на 4000 и пак отива нагоре, ако не пусна спирачката, веднага като достигне 4000. Доста се издразних, защото съм сигурен, че това е нещо лесно за коригиране, но явно нещо пропускат във файла си и недоглеждат! Писал съм подробно в дългия пост по темата, който дадох горе, от къде идва изначално този ефект.
И трето - открих поредния бъг на софта им. Не се случва всеки път, но достатъчно често, за да прецаква допълнително времената. Тръгвам, колата върти гуми, но после захапва и потегля - 1-ва, 2-ра и вече отиваме към 100, но преди това сменя към 3-та и муцуната забива, все едно отива прекалено много в червеното (удря прекъсвач). Същият ефект, който беше когато не ми сменяше сама от 4-та към 5-та на ръчен режим. И като забие муцуната преди 100, губи засилка, губи обороти (защото падат и после пак надува) и от там ептен времената са в кофата и нищо не правим. На графиката на ускорение на Драгито ясно се вижда, това за което говоря:
Иначе с въртене яко на гуми и горе долу адекватна смяна на предавки (поне до колко усещам на гъзомер, когато не прави горната тъпотия "уж"), дава това, но съм сигурен че е далеч от реалния резултат, който може да постигне колата при нормални условия. Ще се излиза пак като се постопли и като се оправи тази глупост с неоптималното превключване от 2-ра към 3-та.
Чух се с Диян, описах му нещата, казах му че "леко" започвам да се напрягам вече и го питах до кога мога да си върна парите от софта на кутията, ако реша, защото 1 месец изтича скоро от флашването... Каза ми, че няма проблем да се върнат парите когато и да е, ако не съм доволен от нещата. Като следваща стъпка се разбрахме, да ида да пробвам дали прави същите неща и когато съм на "M" (manual) при лаунч, защото въпросната вечер лаунчвах само на "S" (както съм правил винаги като меря 0-100 и 1/4). След като го проверя това, ще им пишем на тия с пълното инфо, да видим какво ще кажат...
Още не съм го направил това, нямах настроение тия дни да се занимавам наново, да ходя да им гоня бакиите. Отделно хич, ама хич не ме кефи, заради това, че са ми дали някакъв файл, който определено вече се вижда, че не работи оптимално в някои ситуации за моята кола, да ходя да си пържа съединителите и да лаунчвам, само и само да им събирам дата. Айде, проблемите на "S" при дауншифт на доускорение - ОК, там колата не се тормози, ама да лаунчвам допълнително по 10 пъти, за да им събирам примери - не ми харесва!
Тези дни ще си помисля много добре какво да правя от тук нататък с файла на кутията, защото не съм доволен. Файлът на мотора остава засега при всички положения, от него съм доволен и като резултати на пътя и от графиката на диното. С Тодор си говорим отделно какви са опциите. Финално ще реша, като изляза да видя как се държи колата на "М" при лаунчове. Ако и там нещата не са добре и са непостоянни както на "S", най-вероятно ще се разделим с TVS и мапа на кутията. Това е засега.