Задължително трябва да се ходи на Тест драйв.ИзтрЪпнал написа: 15.02.2024, 11:47:31Всичко е до лични възприятия. Затова са тестовите карания - да усетиш автомобила и на база лични разбирания да направиш избор. Но пък винаги ще има плюсове и минуси. Освен ако бюджета е неограничен, тогава най-добротоTuscany написа: 15.02.2024, 11:36:05 излиза, че вместо да ъпгрейдна моята Insignia ST 2016, то ще е даунгрейд![]()
Аз по някава причина преди Kodiaq-a отидох да тествам новия Nisan X-trail понеже си бях вкарал муха в главата за HYBRID.Гледам в конфигурацията пише 217к.с комбинирано.
Качвам се да шофирам и всичко изглежда ОК( автомобила беше високо ниво на оборудване,но не може да конфигурираш като при Шкода ).
Колата върви тихо, чак ми беше странно в предвид че съм дизелджия.Излизам извън града и очакванията ми за 217к.с е да излетя и в същото време да имам разход около 4 впредвид че е HYBRID.
ДА ама НЕ.Тая кола дърпа до 70км и после е пълен мъртвец.Усещането беше че е 90к.с (може би бензиновото моторче 1.2 беше някъде 100+к.с ).
Като изпреварвах трябваше да съм стабилно засилен за да се случи нещо.
Втория шок естествено го получих като видях смесен разход на таблото от 8л/100км за пробега който направихме на пробното каране(30мин. Градско+извънградско)
И накрая ми обявиха 117К по спомен+желателно да си платя лична зарядна станция около 4-5К щото съм от Русе и няма нормална инфраструктура за електричките още.
Така че преди да купувате кола, ходете и карайте,не се доверявайте на 100% само на писано и рекламирано ИНФО.
На външен вид всички ги правят красиви.
Аз също примерно по същата причина се целих в кола, която да е комфортна, просторна и без значение какви коне в диапазона 150-200.